BALROG 0 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 na razie roboczo ale będę rozbudowywał Trzeba tez pomyśleć nad banerkiem Quote Link to post Share on other sites
ganjavir 0 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Kurcze najgorsze jest to że w bannerze wypadałoby banderę wkleić a ta może być odebrana niedpowiednio. Zresztą jest chyba zabronione używanie znaków nazistowskich:/ Quote Link to post Share on other sites
M.A.V. 472 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Ja się "piszę" na rzeczony klub Chociaż w tematyce Kriegsmarine interesuje mnie wyłącznie działka podwodna. Co do dylematu Reichskriegsflagge - myślę że starczy krzyż żelazny. Nie musi przecież być swastyka, zresztą jak się napisze że chodzi o Kriegsmarine to wiadomo że o okres III Rzeszy Quote Link to post Share on other sites
Szydercza Gała 336 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 A nie prościej będzie nazwac toto klubem miłośników okrętów niemieckich? Nie odpalicie wtedy na dzień dobry miłośników Bundesmarine i Hohseeflotte, a także miłośników ogórków kiszonych podawanych na ciepło z lodami waniliowymi Quote Link to post Share on other sites
M.A.V. 472 Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Szydercza Gała - jest to jakiś pomysł na rozwiązanie problemu banderowego Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator okonek 0 Posted February 9, 2014 Super Moderator Share Posted February 9, 2014 A nie prościej będzie nazwac toto klubem miłośników okrętów niemieckich? Nie odpalicie wtedy na dzień dobry miłośników Bundesmarine i Hohseeflotte Jestem za Quote Link to post Share on other sites
Szydercza Gała 336 Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Cieszem sie że mogłem pomóc Co prawda nie pałam specjalną miłością do Krigsmarine, ale już Hohseeflotte, czemu nie Quote Link to post Share on other sites
neoart 0 Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 Witam. Chętnie się pisze na taki klub:) Quote Link to post Share on other sites
Maciej 0 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Co prawda nie pałam specjalną miłością do Krigsmarine, ale już Hohseeflotte, czemu nie Ja lubię okręty obu, zwłaszcza ich wraki.. ;) Pozdrawiam, Maciej P.S. Witajcie po długiej przerwie! Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator okonek 0 Posted October 18, 2014 Super Moderator Share Posted October 18, 2014 P.S. Witajcie po długiej przerwie! Quote Link to post Share on other sites
Under B 0 Posted December 29, 2014 Share Posted December 29, 2014 Hey! A ja takie cudo w prezencie dostałem: Za jakiś czas wezmę się za sklejanie, będzie odskocznia od skrzydełek. Quote Link to post Share on other sites
irlandczyk85 0 Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Malusie to cudeńko.Też dostałem bismarka pod choinke tylko w skali 1:350 + drewniany poklad + blaszki edka farby i aerograf:] Quote Link to post Share on other sites
taltos1 13 Posted December 30, 2014 Share Posted December 30, 2014 Malusie to cudeńko.Też dostałem bismarka pod choinke tylko w skali 1:350 + drewniany poklad + blaszki edka farby i aerograf:] U to się Mikołaj postarał Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Under B 0 Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 Malusie to cudeńko.Też dostałem bismarka pod choinke tylko w skali 1:350 + drewniany poklad + blaszki edka farby i aerograf:] U mnie Mikołaj taki bogaty nie był. Ale i tak się cieszę z tego prezenciku, ma dla mnie dużą wartość Quote Link to post Share on other sites
krzysiek1990rtk 0 Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 U mnie Mikołaj taki bogaty nie był. Ale i tak się cieszę z tego prezenciku, ma dla mnie dużą wartość Napisz skargę do mikołaja że w cenie tego lalutkiego bismarcka była Arizona 1:700 od hobby bossa model z 10000 razy lepiej odwzorowany i 15 razy więcej elementów http://www.mojehobby.pl/products/USS-Arizona-BB-39-1941.html Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator Marcin Rogoza 47 Posted December 31, 2014 Super Moderator Share Posted December 31, 2014 U mnie Mikołaj taki bogaty nie był. Ale i tak się cieszę z tego prezenciku, ma dla mnie dużą wartość Napisz skargę do mikołaja że w cenie tego lalutkiego bismarcka była Arizona 1:700 od hobby bossa model z 10000 razy lepiej odwzorowany i 15 razy więcej elementów http://www.mojehobby.pl/products/USS-Arizona-BB-39-1941.html Rozumiem, że to był żart... Miałem tego Bismarcka od Revella - bardzo przyzwoity model, a Arizona od HB swoją finezją nadaje się jedynie na biurkowy przycisk do papieru... Quote Link to post Share on other sites
krzysiek1990rtk 0 Posted December 31, 2014 Share Posted December 31, 2014 U mnie Mikołaj taki bogaty nie był. Ale i tak się cieszę z tego prezenciku, ma dla mnie dużą wartość Napisz skargę do mikołaja że w cenie tego lalutkiego bismarcka była Arizona 1:700 od hobby bossa model z 10000 razy lepiej odwzorowany i 15 razy więcej elementów http://www.mojehobby.pl/products/USS-Arizona-BB-39-1941.html Rozumiem, że to był żart... Miałem tego Bismarcka od Revella - bardzo przyzwoity model, a Arizona od HB swoją finezją nadaje się jedynie na biurkowy przycisk do papieru... nie był żart tylko moja opinia, mi bardziej odpowiada Arizona, ale z kwestią gustu sie nie dyskutuje Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator Marcin Rogoza 47 Posted December 31, 2014 Super Moderator Share Posted December 31, 2014 W porządku tylko nie mów, że Arizona od HB jest lepiej odwzorowana od Revellowskiego Bismarcka Ale oczywiście - może ci się bardziej podobać. OK - koniec OT w temacie.... Quote Link to post Share on other sites
neoart 0 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Co prawda nie pałam specjalną miłością do Krigsmarine, ale już Hohseeflotte, czemu nie Ja lubię okręty obu, zwłaszcza ich wraki.. ;) Pozdrawiam, Maciej P.S. Witajcie po długiej przerwie! Maciej wraki... tez je łubie szczególnie Bałtyckie Quote Link to post Share on other sites
Goomich 0 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Witam. Mam pytanie o Bismarcka 1/350-1/400. Którego kupić? Tamiyę, Revella, czy Hellera? Quote Link to post Share on other sites
Forest 13 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Jeśli 1/350, to Revell, najlepszy z dostępnych na rynku. Jeśli 1/400, to Airfix/Heller (te same wypraski), ale musisz w niego włożyć mnóstwo pracy, jeśli chcesz osiągnąć fajny efekt, to tak bardziej model blokowy Quote Link to post Share on other sites
Goomich 0 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Jako, że jestem noobem i nie mam pojęcia co to model blokowy :], to wezmę Revella. A planuję sobie złożyć zatopienie Bismarcka, niestety nie da się zebrać wszystkich okrętów w jednej skali, więc stąd pytanie. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Forest 13 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Spokojnie, w 1/400 masz B., Prinz Eugena, Prince of Wales, Hooda Wszystko z Hellera. A co do modeli blokowych, to oddają one sylwetkę,ale bez szczegółów, wszystko trzeba dłubać samemu Quote Link to post Share on other sites
zibi85mig 2 Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Gdyby tak ktoś wydał to po naszemu ;) "Z 13 ,von Kiel bis Narvik Gebundene Ausgabe – 1941" autor August Wilhelm Heye Może kiedyś Finna... bo temat U-Bootów już chyba wyczerpany ;) Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Witam, orientuje się ktoś w modeliku Revella U-47 z wnętrzem? Czy warto go kupować? Jak wygląda tam sprawa ze szczegółami? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts