BALROG Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 na razie roboczo ale będę rozbudowywał Trzeba tez pomyśleć nad banerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Kurcze najgorsze jest to że w bannerze wypadałoby banderę wkleić a ta może być odebrana niedpowiednio. Zresztą jest chyba zabronione używanie znaków nazistowskich:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Ja się "piszę" na rzeczony klub Chociaż w tematyce Kriegsmarine interesuje mnie wyłącznie działka podwodna. Co do dylematu Reichskriegsflagge - myślę że starczy krzyż żelazny. Nie musi przecież być swastyka, zresztą jak się napisze że chodzi o Kriegsmarine to wiadomo że o okres III Rzeszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 A nie prościej będzie nazwac toto klubem miłośników okrętów niemieckich? Nie odpalicie wtedy na dzień dobry miłośników Bundesmarine i Hohseeflotte, a także miłośników ogórków kiszonych podawanych na ciepło z lodami waniliowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Szydercza Gała - jest to jakiś pomysł na rozwiązanie problemu banderowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 A nie prościej będzie nazwac toto klubem miłośników okrętów niemieckich? Nie odpalicie wtedy na dzień dobry miłośników Bundesmarine i Hohseeflotte Jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Cieszem sie że mogłem pomóc Co prawda nie pałam specjalną miłością do Krigsmarine, ale już Hohseeflotte, czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoart Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Witam. Chętnie się pisze na taki klub:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Co prawda nie pałam specjalną miłością do Krigsmarine, ale już Hohseeflotte, czemu nie Ja lubię okręty obu, zwłaszcza ich wraki.. ;) Pozdrawiam, Maciej P.S. Witajcie po długiej przerwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 P.S. Witajcie po długiej przerwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Hey! A ja takie cudo w prezencie dostałem: Za jakiś czas wezmę się za sklejanie, będzie odskocznia od skrzydełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Malusie to cudeńko.Też dostałem bismarka pod choinke tylko w skali 1:350 + drewniany poklad + blaszki edka farby i aerograf:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Malusie to cudeńko.Też dostałem bismarka pod choinke tylko w skali 1:350 + drewniany poklad + blaszki edka farby i aerograf:] U to się Mikołaj postarał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Malusie to cudeńko.Też dostałem bismarka pod choinke tylko w skali 1:350 + drewniany poklad + blaszki edka farby i aerograf:] U mnie Mikołaj taki bogaty nie był. Ale i tak się cieszę z tego prezenciku, ma dla mnie dużą wartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 U mnie Mikołaj taki bogaty nie był. Ale i tak się cieszę z tego prezenciku, ma dla mnie dużą wartość Napisz skargę do mikołaja że w cenie tego lalutkiego bismarcka była Arizona 1:700 od hobby bossa model z 10000 razy lepiej odwzorowany i 15 razy więcej elementów http://www.mojehobby.pl/products/USS-Arizona-BB-39-1941.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2014 U mnie Mikołaj taki bogaty nie był. Ale i tak się cieszę z tego prezenciku, ma dla mnie dużą wartość Napisz skargę do mikołaja że w cenie tego lalutkiego bismarcka była Arizona 1:700 od hobby bossa model z 10000 razy lepiej odwzorowany i 15 razy więcej elementów http://www.mojehobby.pl/products/USS-Arizona-BB-39-1941.html Rozumiem, że to był żart... Miałem tego Bismarcka od Revella - bardzo przyzwoity model, a Arizona od HB swoją finezją nadaje się jedynie na biurkowy przycisk do papieru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 U mnie Mikołaj taki bogaty nie był. Ale i tak się cieszę z tego prezenciku, ma dla mnie dużą wartość Napisz skargę do mikołaja że w cenie tego lalutkiego bismarcka była Arizona 1:700 od hobby bossa model z 10000 razy lepiej odwzorowany i 15 razy więcej elementów http://www.mojehobby.pl/products/USS-Arizona-BB-39-1941.html Rozumiem, że to był żart... Miałem tego Bismarcka od Revella - bardzo przyzwoity model, a Arizona od HB swoją finezją nadaje się jedynie na biurkowy przycisk do papieru... nie był żart tylko moja opinia, mi bardziej odpowiada Arizona, ale z kwestią gustu sie nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2014 W porządku tylko nie mów, że Arizona od HB jest lepiej odwzorowana od Revellowskiego Bismarcka Ale oczywiście - może ci się bardziej podobać. OK - koniec OT w temacie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoart Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Co prawda nie pałam specjalną miłością do Krigsmarine, ale już Hohseeflotte, czemu nie Ja lubię okręty obu, zwłaszcza ich wraki.. ;) Pozdrawiam, Maciej P.S. Witajcie po długiej przerwie! Maciej wraki... tez je łubie szczególnie Bałtyckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goomich Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Witam. Mam pytanie o Bismarcka 1/350-1/400. Którego kupić? Tamiyę, Revella, czy Hellera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Jeśli 1/350, to Revell, najlepszy z dostępnych na rynku. Jeśli 1/400, to Airfix/Heller (te same wypraski), ale musisz w niego włożyć mnóstwo pracy, jeśli chcesz osiągnąć fajny efekt, to tak bardziej model blokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goomich Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Jako, że jestem noobem i nie mam pojęcia co to model blokowy :], to wezmę Revella. A planuję sobie złożyć zatopienie Bismarcka, niestety nie da się zebrać wszystkich okrętów w jednej skali, więc stąd pytanie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Spokojnie, w 1/400 masz B., Prinz Eugena, Prince of Wales, Hooda Wszystko z Hellera. A co do modeli blokowych, to oddają one sylwetkę,ale bez szczegółów, wszystko trzeba dłubać samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 Gdyby tak ktoś wydał to po naszemu ;) "Z 13 ,von Kiel bis Narvik Gebundene Ausgabe – 1941" autor August Wilhelm Heye Może kiedyś Finna... bo temat U-Bootów już chyba wyczerpany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 Witam, orientuje się ktoś w modeliku Revella U-47 z wnętrzem? Czy warto go kupować? Jak wygląda tam sprawa ze szczegółami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi