panzer_lehr Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Cześć, Dawno nic nie wrzucałem na MW , więc przyszedł czas, żeby coś opublikować. Ostatnio "wzięło" mnie na pojazdy patrolowe, popularnie zwane MRAP i MRAP'po podobne. Dingo to jeden z takich pojazdów. Model to Revell nr kat.: 03233. Parę rzeczy porobiłem sam. To m.in. anteny i ich gniazda, bambetle na skrzyni "bagażnika" i coś tam jeszcze. Maciej BUDYŃ Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Ooooooo!!! Tego jeszcze tu nie było. Bardzo mi sie podoba- zwłaszcza wash i podłoga z blachy ryflowanej. Świetnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Właśnie chciałem dodać, że wash naprawdę ekstra wyszedł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 no naprawdę się postarałeś,powiem że moim zdaniem to on na stronę główną się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Nie spodziewałem się, że pierwszego gotowego Dingo Revella zobaczę na polskim forum. Całkiem dobrze wykonany model bardzo ciekawego pojazdu. Miło, że ktoś się czasem łapie za taki temat Jak wygląda spasowanie tego zestawu? Tak z ciekawości pytam, wiedząc że w starszych ich modelach bywało z tym kiepsko. Wash niezły, ale nie podoba mi się preshading. Nijak ma się to do realnych pojazdów: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/03/ATF_Dingo_2_CZ.jpg http://www.army.cz/images/id_11001_12000/11190/02.jpg Ostatnio "wzięło" mnie na pojazdy patrolowe, popularnie zwane MRAP i MRAP'po podobne. Masz już coś na koncie lub w najbliższych planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Co do zdjęć, które zamieściłeś (linki do nich), to są mi one znane, ale przedstawiają pojazdy, które przyszły do Czech prosto od producenta i nawet nie zdążyły się pobrudzić. A ja zrobiłem wóz z Afganistanu. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Czech_Dingos_in_Afghanistan.JPG http://www.army.cz/assets/aktualni-mise/afghanistan-logar/zpravodajstvi/imgp3554_5.jpg Co do pytania czy mam inne, to owszem M-ATV z Panda Models i BUSHMASTER z Showcase Model Australia. Oba zrobione. Można było je zobaczyć w listopadzie ubiegłego roku w Grudziądzu na Festiwalu. W poczekalni jest jeszcze GAZ-233014 STS Tiger z Meng'a i czekam na pojawienie się w sklepach Iveco LMV Lince z Italeri oraz RG-31 z Kinetic'a. Pozdrawiam Maciej BUDYŃ Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Co do zdjęć, które zamieściłeś (linki do nich), to są mi one znane, ale przedstawiają pojazdy, które przyszły do Czech prosto od producenta i nawet nie zdążyły się pobrudzić. A ja zrobiłem wóz z Afganistanu. Oczywiście, że tak. Ale jakie to ma znaczenie? Na żadnym z nich nie widać czegoś, co uzasadniałoby tak mocny preshading. No ale co by nie mówić, mimo wszystko to bardzo udany model i bardzo mi się podoba M-ATV z Panda Models i BUSHMASTER z Showcase Model Australia. Oba zrobione. Można było je zobaczyć w listopadzie ubiegłego roku w Grudziądzu na Festiwalu. A można lub czy będzie można kiedyś zobaczyć je gdzieś w sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Ja tak jak Kuba zwrócę uwagę na trochę za mocny preshading. Dodatkowo uwydatnia go mały (rzekłbym nawet brak) postshading'u. Ogóolnie całkiem udany i ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Mi się podoba, bardzo fajny model i w fajnych barwach (wolę Pepików od Niemców ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 ładny i oryginalny model. pozdrowienia z Olsztyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Podpisuję się pod Krzyśkiem w sprawie preszadu. Oprócz tego fajnie Ci zeszła farba z drutu (?) na którym wisi czerwona tablica z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Cały czeski kontyngent mieści się do tego pojazdu. Dawaj go na podstawkę, szkoda żeby tak stał.. "na golasa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 Dawaj go na podstawkę, szkoda żeby tak stał.. "na golasa". Podstawka będzie za parę dni. Muszę jeszcze zamówić tabliczkę na podstawkę. MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi