Coppercat Napisano 8 Września 2014 Autor Share Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Nie mogę się doczekać składania wszystkiego do kupy. Kolejna przymiarka: Duuuużo pracy przede mną Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Zarys już widać. Dużo fajnych detali pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Jest agresor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Września 2014 Autor Share Napisano 9 Września 2014 (edytowane) Kolejne przymiarki. Tym razem wersja Brabus. Zrobiłem sterowniki do przednich reflektorów . Troszkę ciężko było zrobić im sweetfocię I jeszcze fotka bebechów pod maską Popełniłem też mój pierwszy w życiu flock. Dywanik kierowcy - z obszyciem i pasażera - z napisem SLR. Wykonane metodą na taśmę malarską flock'iem do paznokci. To piękne auto i model, ale powoli mi się "przejada". Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Te detale... Za walke ze sterownikiem, pełen szacunek . Co do "przejedzenia", to tak to już chyba jest z długoterminowymi budowami... i to w dodatku x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 W tytule warsztatu jest x3, ale tak naprawdę to x4: - Hamann, - Brabus, - Roadster, - 722 Miałem pomysły na następne serie (np. Fiat 500), ale muszę to przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Zdjęcia coś zjadło :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 13 Września 2014 Autor Share Napisano 13 Września 2014 Zdjęcia coś zjadło :( To pewnie dlatego, że za dużo je oglądacie Wieczorkiem zajrzę na Photobucket, bo teraz jadę do Łasku (Łaska ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Września 2014 Autor Share Napisano 26 Września 2014 (edytowane) Utknąłem w detalach na dobre, ale o dziwo - podoba mi się to Spłodziłem dywaniki. To pierwszy w moim życiu flock. Po pierwszych próbach, które wypadły dość zachęcająco, spróbowałem zrobić coś na gotowo. Ogólnie technika była prosta: - szablon z taśmy odrysowany na modelu, - wycinanie bazy dywanika z kartonu, - oklejenie bazy taśmą dwustronnie klejącą do dywanów (uważając na brak symetrii dywaników: inny dla kierowcy, inny dla pasażera), - odsłonięcie brzegów naklejonej taśmy na szerokości ok. 1 mm, - naklejenie wąskiej (0.7, 0.4 mm) taśmy maskującej na brzeg odsłoniętej taśmy dwustronnej, - w tym momencie trzeba pomyśleć o ew. ozdobnikach dywanika (np. maskowanie pod drugi kolor flock'a), - flock'owanie, ugniatanie i usuwanie nadmiaru flock'a, - fukanie całości na kolor docelowy, - usuwanie ew. maskowania czy innych ozdobników i flock'owanie drugim kolorem, - malowanie wcześniej naklejonej wąskiej taśmy imitującej obszycia dywanika. I już Wydaje się proste, ale trzeba nabrać wprawy. Najchętniej zrobiłbym część dywaników jeszcze raz, bo można to zrobić dużo lepiej. Pokażę jednak co wyszło. Robiłem oczywiście cztery wersje dywanów. W kupie wyglądają tak: I kolejno zbliżenia. Pewnie znowu sobie strzelam w kolano tymi fotkami, ale co tam ..... Wersja 722 Wersja Brabus Wersja Roadster I wersja Hamann, która podoba mi się najbardziej. Każdy z dywaników był zdobiony inną techniką. Fotki są do bani, ale jeżeli kogoś to zainteresuje, dam lepsze. Póki co, zainteresowanie wątkiem marne, więc wysilać się nie ma sensu. Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 26 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 26 Września 2014 Przegięcie! Mimo, że nie piszę tu zbyt często to updaty śledzę zawsze. Miód robota!!! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Września 2014 Autor Share Napisano 26 Września 2014 Dzieki Christian, dobre słowo mobilizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 Oglądamy, oglądamy. Nie stresuj się. A jak nie ma się do czego przyczepić, to ile razy można pisać, że super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Września 2014 Autor Share Napisano 26 Września 2014 Oglądamy, oglądamy. Nie stresuj się.A jak nie ma się do czego przyczepić, to ile razy można pisać, że super. Jeżeli tak to działa, to już nie będę marudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 … A jak nie ma się do czego przyczepić, to ile razy można pisać, że super. Jeżeli tak to działa, to już nie będę marudził Się nie wypowiadałem, bo nie moja tematyka nie mój poziom (twój jest wyższy) nie moja pracowitość (ja nie mam w sobie tyle dyscypliny) , ale się wypowiem. Podglądam i zazdroszczę. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Wow. Kolejny Up i kolejny szok. Ciągle zaskakujesz. "Hamanny" faktycznie wyglądają najładniej, ale mi najbardziej podobają się dywaniki od roadstera. Jest oczywiście pare niedociągnięć, ale to nic w porównaniu do całokształtu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Przedstawiam Wam dzisiaj stan prac nad moimi meśkami. Karoserie narazie czekają na "dopieszczenie". Widok ogólny: Widoki en face: Roadster i Hamann 722 i Brabus Z drugiego końca: Roadster i Hamann Z góry 722 i Brabus Z góry Reszta fotek nie uporządkowana Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hajdziu Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Zazdroszczę cierpliwości i samozaparcia x4 Czekam na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Podziwiam cię że chce ci się to wszystko robić po cztery razy. Jest kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 Tak naprawdę, to każdy jest inny Różnią się nie tylko kolorem. Będzie to widać, jak będą gotowe. Tylko kiedy to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Bardzo imponujące. I te samozaparcie do detali i szczegółów zachwyca. Szkoda że Revell-monogram i AMT nie robią swoich klasyków z takimi detalami jak Tamiya/Aoshima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 (edytowane) Walczę z drzwiami i siłownikami do nich. Okazuje się, że siłowniki ABER'a nie mieszczą się Siłowniczki mojej produkcji po wielu próbach i pasowaniach udało mi się wcisnąć i ...... działają Parę fotek z placu boju: Kasta do 722 z zamontowanymi drzwiami Drzwi otwarte - widok od tylca Z boku Od frontu I fotki szczegółowe Pozostaje wszystko pomalować, dopieścić i będzie super Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Matko bosko, jak to fajnie wygląda. Świetnie to wygląda, a że jeszcze działa to już całkowita miazga. Gratuluje umiejętności i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Matko bosko, jak to fajnie wygląda. Świetnie to wygląda, a że jeszcze działa to już całkowita miazga. Gratuluje umiejętności i oby tak dalej Dobrze to ująłeś. Mnie też powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 (edytowane) Dzięki za komentarze Mały update, mimo, że nie mam ostatnio zbyt wiele czasu dla moich meśków Poniżej kilka fotek wersji 722 z zamontowaną maską silnika na zawiasach Top Gun Work. Gościnnie na fotkach Stig z TG. Figurka malowana przez Tomka (Messer). Dzięki wielkie Tomku Mocowanie i spasowanie maski kosztowało mnie sporo pracy i kupę nerwów, ale się opłacało: fajnie się otwiera i zamyka. A i do pasowania nie ma się jak przyczepić. W trakcie "sesji" padły mi baterie w aparacie, więc więcej szczegółów w następnych aktualizacjach. Foty: Zbliżenia zrobione w programie graficznym: Cdn jak naładuję baterie Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 No ładne ładne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi