gorlock Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Witam! Kolejny model zaczęty ongiś, który postanowiłem skończyć do poczekalni przed malowaniem. Model na tradycyjnym poziomie Trumpka. Z własnej strony dodałem lufkę RB, koła Panzer Artu, linkę Eureka. Parę elementów wymagało poprawy (w tym oczywiście koła napędowe), dodania jakiegoś detalu co też jeszcze nastąpi czy szpachlowania. Rama sklejona już z nadwoziem (nie bez pomocy kleju CA), reszta na sucho. Przyczepka już gotowa ale "sfocę" ją na koniec budowy Sdeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Ładnie i czysto- pokazuj więcej po malowaniu... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Następny warsztat zacznę już od malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Teraz jest ładny, a co dopiero jak go pomalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Jest świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 Małe uaktualnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Witam! Normalnie kocham niemieckie Schleppery! Na pewno będę tu wpadał i zaglądał co ci z tego wyjdzie. Jakiś czas temu polepiłem 7/1. Model stoi w galerii. Sama budowa ciągnęła się w nieskończoność i okrutnie mnie zmęczyła. Pomalowanie tego cudeńka nie jest wcale takie proste. Trzeba się trochę naszarpać. Za to efekt pracy, to już wiem na pewno, będzie powalający. Pojazd jest strasznie plastyczny i można poszaleć z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Zegary malowałeś czy to kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 Zegary to kalki z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Fotele jak żywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Witam! Składanie zakończone. Koła i kilka elementów przyłożone na sucho. Z kolejnych rzeczy dodałem parę przewodów w silniku, zapinki na narzędzia Griffona, dorobiłem klamki, pochudziłem płytę pancerną chroniącą silnik. Gąsienice trochę ciasnawe, ale używszy sugerowane 54 ogniwa były stanowczo za długie. Trza będzie przykleić do kół. Malowanie wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Ładny, a teraz jak go pomalujesz będzie jeszcze ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Parę fotek z malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Kwietnia 2014 Share Napisano 13 Kwietnia 2014 A możesz napisać czym malowany? Będziesz jeszcze bardziej rozjaśniał czy tak zostawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Malowany Tamiya XF-60 z domieszką błyszczącego lakieru Gunze (jasne partie z dodatkiem bieli XF-2). Parę miejsc będzie jeszcze rozjaśnionych o ton żeby nie zgubić całkiem modulacji potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) Witam! Detale modelu wymalowane, psiknięty lakierem błyszczącym, dostał miejscowo brązowy filtr, pierwszą delikatną biedronkę i wash. Teraz czas na malowanie odprysków a następnie właściwe brudzenie olejami i pigmenty. Edytowane 4 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Jak na razie bardzo ładny i czysty. Chcesz go mocno styrać czy raczej delikatnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Wygląda coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Witam, fura kozak wyglada. Ciekawy wykończenia jestem w która stronę polecisz subtelności czy sciorania na polu walki. Przy takim jedno barwnym kamo łatwo o przecholowanie. Mój flak jak narazie czeka na malowanie rownież używam farb Tamiya i xf-60 wydaje mi sie jasna już po pierwszym malowaniu, choć raz uzylem gunze dark yellow z efektu nie byłem zadowolony, blady jakiś kolor wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Jak na razie jeszcze z niego czyścioszek. Biedronka z bieli i żółci którą zrobiłem niestety minimalnie widoczna jest na zdjęciach. Co do styrania to pewnie będzie raczej umiarkowane, ale jeszcze zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 xf-60 wydaje mi sie jasna już po pierwszym malowaniu Mnie osobiście xf-60 najbardziej odpowiada. Jest też pewna różnica w odcieniu tej farby w zależności czym się ją rozcieńcza. Jeśli dedykowanym rozcieńczalnikiem Tamiya kolor jest bledszy. Natomiast w połączeniu z levelingiem gunze, którego używam, barwa jest ciemniejsza i bardziej nasycona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Witam! Esdek zmłotkowany. Teraz już z górki. Dojdą wszelkiej maści zacieki, rainsy, rdzawe smugi itp. Parę miejsc wymaga też jeszcze domalówek. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Super że zrobiłeś też jaśniejsze odpryski przed brązem - bardzo ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Wszystko bardzo elegancko i czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi