kowal76 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Najnowszy w mojej kolekcji model, Ił 18 z zestawu Az Model 1/144. Miniatura przedstawia maszynę z 36 SPLT Warszawa Okęcie. Sam zestaw wymagał bardzo dużo szpachli, a także dużo samozaparcia z mojej strony. Mało co, a już by wylądował na ścianie. Kalki mi się porwały przy nakładaniu oraz, w niektórych miejscach po pomalowaniu bezbarwnym lakierem zrobiły się jakieś ciemne . Do malowania użyłem akryli Vallejo i Lifecolor. Farbami tymi malowałem po raz ostatni . Teraz będę używał tylko Pactry,Tamiya oraz Gunze. Zdaję sobie sprawę że model jest słaby. Doskonalenie mojego warsztatu idzie mi bardzo mozolnie. created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Ludowego Lotnictwa nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 fajny ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Defiant Mk I - MPM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Jest tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 OOO tak...to lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Nie pisz głupot, nie jest zły model, nie widać jakichś większych wpadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Share Napisano 25 Lutego 2014 Dzięki . Cieszę się że model może się podobać. Nie jestem zadowolony z kalek oraz malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Mimo tego głupiego numeru, który Ci kalki wywinęły - bardzo fajnie wygląda:) Tym bardziej, że IŁ-18 z AZ jest chyba tym trudniejszym... Krótko mówiąc - fajny model fajnego samolotu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Rasowy wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Ił-18 ma swój urok. Całkiem dobrze ten Twój model wygląda . Może przy takich przygodach warto było rozważyć namalowanie pasów? Przy okazji - czy schemat malowania (szczególnie spód i górne powierzchnie skrzydeł i stateczników) brałeś z instrukcji czy miałeś jakieś konkretne źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Marca 2014 Autor Share Napisano 3 Marca 2014 Ił-18 ma swój urok. Całkiem dobrze ten Twój model wygląda . Może przy takich przygodach warto było rozważyć namalowanie pasów?Przy okazji - czy schemat malowania (szczególnie spód i górne powierzchnie skrzydeł i stateczników) brałeś z instrukcji czy miałeś jakieś konkretne źródła? Dzięki. Jeśli chodzi o niebieskie pasy to nie było z nimi problemów , gorzej z okienkami. Co do malowania to wzorowałem się na instrukcji i TBiU, chociaż wiem że TBiU jest mało wiarygodna. Znalazłem także dwie fotki kolorowe w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Mam pewną wątpliwość co do malowania dolnej powierzchni Iła. W monografii 36 SPLT Aeromaxu jest zdjęcie (co prawda czarno - białe) na którym widać jak dolna powierzchnia odbija światło słoneczne jak lustro - czyli naturalny kolor blachy, a nie szary. Zdjęcie jest z lat 60-tych, może później dolne powierzchnie przemalowano na szary. Mam dylemat co zrobić z moim Iłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Mam pewną wątpliwość co do malowania dolnej powierzchni Iła. W monografii 36 SPLT Aeromaxu jest zdjęcie (co prawda czarno - białe) na którym widać jak dolna powierzchnia odbija światło słoneczne jak lustro - czyli naturalny kolor blachy, a nie szary. Zdjęcie jest z lat 60-tych, może później dolne powierzchnie przemalowano na szary. Mam dylemat co zrobić z moim Iłem Na tej fotce wydaje się, że kolor spodu jest szary. created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Wynika z tego, że przemalowali (ta fotka jest z lat 70-tych) zgodnie z malowaniem rządowych Tu-134 (te na pewno były szare. Fotka która jest w Aeromaxie jest z 1963 - chyba tak go zrobię. Dzięki za info. Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi