Solo Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Rewełka, po prostu super. Szkoda, że nie pokazałeś jaki położyłeś preshading. Może masz jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 gdzie dostałeś tego pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Nie robiłem "preshadingu" czy jak to się tam nazywa, najpierw pomalowałem ciemno szarym a potem bawiłem się w rozjaśnienia. Pilot to chyba Academy. Model przygotowany pod kalki, pobawiłem się jeszcze cieniowaniem, potem ciemnym kolorem zapuściłem linie podziału i na koniec bezbarwny połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Dół pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Góra też już pomalowana, zostały jeszcze tylko dysze. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Ślicznie wypoziomowane zróżnicowanie powłoki...subtelnie bez przesadyzmu...GIUSEPPE malunek wręcz opanowany po mistrzowsku... piękny model brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Malowanie znakomite. Może jedynie te pręgi nad silnikami trochę sztuczne, ale większość tego co wymalowałeś jest naprawdę znakomita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Ladnie ci wyszlo malowanie. Ale czy prototypy tych maszyn byly az tak styrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 Ale czy prototypy tych maszyn byly az tak styrane? Kilka fotek pajączka w tym malowaniu. Pomalowałem dysze na które kompletnie nie miałem pomysłu, dlatego pociaprałem je farba żeby wpasowały się w ogólna koncepcje malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 14 Czerwca 2014 Czołem Tak podglądam bo rury to nie mój konik , ale Wdowa bardziej mi się podobała niż Raptor. Model I klasa Zaglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Świetne malowanie, nie można mieć uwag. Jak pomalowałeś te "kafelki", zdradź, bo chyba nie maskowałeś każdego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Też jestem ciekaw techniki malowania tych cegiełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Kolejny piękny model na forum. Co do dyszy to i ja jestem ciekaw jaką techniką je pomalowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2014 Dysze pomalowałem w następujący sposób: 1. Najciemniejszy kolor "kafelek", zamaskowanie kilku. 2. Średni kolor "cegiełek", znowu maskowanie kilku. 3. Jasny kolor "kafelkocegiełek", usunięcie maskowania z poprzednich kolorów. 4. Kontrast wydawał mi się zbyt wielki, dlatego psiknąłem po całości jasnym kolorem żeby zmniejszyć kontrast. 5. Brudzenie, w stopniu jak kto lubi (ja lubię mocno). Ostatnie rzeczy które dorobiłem, antenka i trzy światełka. Model uważam za ukończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Co tu dużo gadać-tematyka nie moja może.....ale wykonanie jak najbardziej .....świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Ależ w pytę i samolot, i model. Gratuluję pięknej, czystej roboty i wspaniałego, naprawdę wspaniałego malowania. Aż się chce kupić i zrobić taki model. Perełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 17 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 17 Czerwca 2014 Cześć Bardzo ładne i czyste malowanie - podoba mi się! Taki szary kolor nie jest łatwy do zróżnicowania, ja ostatnio też walczyłem, co prawda z czarnym (F-117 top oraz F-117 belly) ale zabawa była oj była. Szarości i czernie najtrudniejsze ;-) pozdrawiam i czekam na kolejne modele! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Świetnie wykonany. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Ar-2 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi