Sławekb Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Mikołaju krwiożercze próby nitowania: no nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Cały płatowiec zamierzasz nitować na wypukło? Roboty będzie mnóstwo, ale efekt końcowy prawdopodobnie poskłada ludzi zawodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 He...jeszcze nie zacząłem,a już mam dość.....jeśli chodzi o te drzwi,to na początku zacząłem kulkami 0,35,które gdzies mi się wymieszały z 0,30.....ale póżniej już zacząłem nitować tylko 0,30 i wydaje mi się,że są w miarę.....0,25 gdzieś się gubią w otworach,ale Chińczycy też nie zrobili jednakowych tych otworów,tak że trzeba kombinować nieco........po pierwszych próbach,myślałem,że to koniec z historią kulek w moim domu i dalej nie wiem co z tym fantem zrobić,bo robótka poprostu osłabia(jedne wylatują z otworków,a drugie wklejasz...i tak w kółko)..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Kiedyś mi w głowie zaświtało, że jakbym miał robić Mi-24 i Mi-17 w 1:35 to właśnie wypadało by nity zrobić w zgodzie z przyrodą. Dlatego jeszcze nie kupiłem tych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 He, he, widzę, że zamierzasz uczynić mnie odpowiedzialnym za grożącą Ci schizofrenię kulkową Wygląda dobrze, nabierzesz wprawy będzie jeszcze lepiej, być może dobrym rozwiązaniem będzie podzielenie tego na etapy i przeplatanie pracami nad innymi elementami. Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Wygląda świetnie, ale ja chyba poszedł bym w kierunku kalki z nitami tak jak to tu robi Oliver. http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?s=3016436ddce8e901a345b39bcee1abda&showtopic=278936 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 He he.....nie no kogoś trzeba uczynić winowajcą .....nie będę "kulkował",bo kupa roboty będzie przy innych elementach,a nie chciałbym co chwilę poprawiać tych strasznych nitów ........coś tam będę nitował czasami,ale decydujące nitowanko będzie póżniej.....jeszcze wcześniej muszę też się zająć delikatnymi ugieciami blach ...... Jesli chodzi Leon o te kalki z nitami,nie wiedziałem nawet,że one są wypukłe,myślałem,że to taka imitacja naklejana,nawet ciekawie to wyglada.......ale myslę,że popróbuję trochę z kuleczkami-Kochane są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 A już myślałem że skończysz przede mną ale nie ma czego porównywać ja z Kanią możemy ci co najwyżej... ...kulki dowozić na razie wróciła do WZN-u a na serio, efekt jest leweracyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Października 2014 Autor Share Napisano 6 Października 2014 A już myślałem że skończysz przede mną ale nie ma czego porównywać ja z Kanią możemy ci co najwyżej... ...kulki dowozić na razie wróciła do WZN-u a na serio, efekt jest leweracyjny No tak.....nie musisz pochodzić z La Manchy, żeby........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 żeby... co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 .....żeby walczyć ze śmigłowcami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 no... żeby mi to ostatni raz było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 Ten ołówek zdecydowanie za mały.........jakaś tyczka albo kij narciarski napewno załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 A g**no prawda wysoki sądzie Ta biała kredka do przenoszenia małych elementów zdecydowanie wpłynęła na zmniejszenie ilości bluzgów lecących przy klejeniu drobnicy, bo ułatwia życie. Zdecydowanie dobry zakup, jeśli ktoś ceni sobie spokój przy robocie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 A g**no prawda wysoki sądzie Ta biała kredka do przenoszenia małych elementów zdecydowanie wpłynęła na zmniejszenie ilości bluzgów lecących przy klejeniu drobnicy, bo ułatwia życie. Zdecydowanie dobry zakup, jeśli ktoś ceni sobie spokój przy robocie ;) ... a powiedz mi Mikele ta kredka to taki cud techniki, co to się tylko temperuje i już ... czy trzeba coś jeszcze z tym zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 No sam jestem ciekaw,choć przyznaję-poważnie myślałem,że Paweł robi sobie jaja ......w sumie ja te nity aplikuję zapałką zaostrzoną .........w zasadzie to nie problem,bardziej mnie irytowało to,że nie wiedziałem czym te kuleczki przyklejać......ostatnie próby,to rozrzedzony lakier Humbrola rozcieńczalnikiem Wamodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 ... a powiedz mi Mikele ta kredka to taki cud techniki, co to się tylko temperuje i już ... czy trzeba coś jeszcze z tym zrobić??? Temperujesz ją na ostro, później tą zatemperowaną stroną "łapiesz" drobny detal, przykładasz go w miejsce, gdzie ma się on znajdować na modelu (uprzednio dając tam kroplę kleju) i gotowe. Elementy, które są tak małe, nieforemne, bądź na tyle delikatne, że nie da się ich złapać pęsetą tą kredką można przenieść na model bez stresu i ze zdecydowanie mniejszą ilością bluzgów idącą w powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 ... a powiedz mi Mikele ta kredka to taki cud techniki, co to się tylko temperuje i już ... czy trzeba coś jeszcze z tym zrobić??? Temperujesz ją na ostro, później tą zatemperowaną stroną "łapiesz" drobny detal, przykładasz go w miejsce, gdzie ma się on znajdować na modelu (uprzednio dając tam kroplę kleju) i gotowe. Elementy, które są tak małe, nieforemne, bądź na tyle delikatne, że nie da się ich złapać pęsetą tą kredką można przenieść na model bez stresu i ze zdecydowanie mniejszą ilością bluzgów idącą w powietrze Czyli dobrze rozumiem że to jest jakieś "samoprzylepne"? właśnie nabyłem jedną na próbę za kilka dni dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 O to to to. Przylepne na tyle, żeby unieść drobny element, ale na tyle słabe, żeby po kontakcie z klejem część została tam, gdzie jej miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 o to super sprawa przetestujemy Bardzo dziękuję za informację Mam jeszcze pytanie, ja staram się sam dłubać detale nie używając tych z blaszek, ale coraz częściej mam problem z uchwyceniem tak małych detali do obróbki :( (paluchy za grube) macie jakiś patent na to ? jakieś mikro imadełko? czy cóś ? dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 Coś tam zacząłem tworzyć...tym razem podstawa pod baniak na pace.....sam zbiornik narazie w fazie wstępnej... .....całość wykonana oczywiście z płytek polistyrenowych.....wewnątrz baniaczka są wycięte cyrklem OLFY wręgi,oklejone następnie cienką płytką jak w modelach kartonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 Za sprawą świetnych zdjęć od Qalimara,zmieniłem nieco za prawym fotelem i bawię się z przymiarkami zbiornika w kadłubie... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Jajefajnie to wszystko wyglada... Juz nie moge sie doczekac finalu ale patrzac ile serca wkladasz w ten model to jeszcze nie szybko to nastapi... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 Do finału powiadasz?......czasami o tym myślę ...........Acha Leonie,co tam w Sokołowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi