Skocz do zawartości

Polska grupa modelarska w UK

Reflect

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 648
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja w Telford bede

Przed czeka mnie jeszcze jedna impreza organizowana przez klub. Tak więc poza przyjemnościami trzeba będzie poudzielać się społecznie.

Oczywiście wszystkich chętnych zapraszam.

Tyneside%20Model%20Club%202015_zpspy2fnyft.jpg

• 2 weeks later...

Czesc wam ja tez mam nadzieje ze w tym roku uda mi sie podjechac wiec mozemy sie spotkac i poznac i pogadac

Pozdrawiam

Cześć Wszystkim ja w Telford również będę, podobnie jak w roku poprzednim. Na szczęście z Birmingham pociągiem jest jakieś 20 minut, więc hotelu rezerwować nie trzeba.

pozdrawiam Mariusz

Tak jak pisalem Greifowi, zajze bez noclegu, mam okolo godzinki jazdy samochodem. Mam nadzieje ze bedzie okazja sie poznac w realu z kolegami.

• Super Moderator

Ja też mam już wszystko zaklepane (zdaje się, że jestem w tym samym hotelu co Misio i Greif). Ja będę już od piąteczku :-) :-) :-)

pozdro chłopaki!

Christian

Czasu jeszcze sporo ale też chętnie się pojawię szczególnie , że ilość do postawienia rośnie .

Poza tym chętnie poznam w realu zgraję mieszkającą na wyspach , więc mam nadzieję , że do zoba

• 1 month later...

A witam imiennika!

• Super Moderator

Witam!

Mapa uaktualniona. Na marginesie - czy ktoś się wybiera w tę sobotę 27 czerwca na taką imprezę? W zeszłym roku było bardzo fajnie! Zwłaszcza, że impreza jest organizowana w centrum handlowym... Tutaj zdjęcia z zeszłego roku.

Pozdrawiam

Christian

P.S.

W najbliższą niedzielę wybieram się na spotkanie IPMS Birmingham - ktoś chciałby dołączyć?

Witam kolegów Wyspiarzy. Mój post jest natury technicznej, ale umieszczam go tu, ze względu na naszą wspólną lokalizację. Otóż chciał bym prosić kolegów o pomoc w znalezieniu angielskiego zamiennika dla naszego polskiego Kreta tudzież zmywacza Wamodu. Ostatnio postanowiłem dokończyć, jeden ze swoich projektów. Po złożeniu modelu, wziąłem się za malowanie i użyłem farbki, którą podał producent w instrukcji. Model to BMPT Terminator, a farbka to Vallejo Air Duck Egg Green. Niestety, gdy pomalowałem model i zobaczyłem efekt końcowy, ręce mi opadły. Zamiast zieleni, wyszedł mi jakiś jaskrawy seledyn i Terminator wygląda jak cukierek, a nie jak groźny, rosyjski drapieżnik. Zresztą zobaczcie sami:

TERMINATOR_zps9m5uyzqr.jpg

Panowie, czy tu w Uk można znaleźć coś podobnego i równie skutecznego jak zmywacz Wamodu, lub Kret? Bardzo proszę o wszelkie wskazówki i podpowiedzi. Za wszystkie, z góry serdecznie dziękuję.

• Super Moderator

Ale kolor jest ok , jak pojedziesz go filtrami i olejami ściemnieje do odp tonu... takie moje zdanie... kreta sam szukałem ale chyba kiepsko znalazlem jakiś ścierwowaty wynalazek ale już w płynie dopiero potem http://www.diy.com/departments/bq-external-caustic-soda/36329_BQ.prd powinni mieć w B&Q nazywa się tak jak w pl jak co to pytaj caustic soda

Pozdro

• Super Moderator

Fairy Power Spray - psikasz i po 5 minutach szczotkujesz model szczoteczka do zebow. Nie niszczy plastiku i powloki malarskie pieknie odpadaja.

fairy-power-spray-375ml.jpg

pozdrawiam

Christian

A ja sobie dzisiaj podjechałem na Toy Collectors Fair ( http://www.thenec.co.uk/whatson/toy-collectors-fair ) w N.E.C w Birmingham... Przecietnego modelarza słowo "toy" przeraża, odstrasza i obraża (tak jak "ken", "barbie" i "lalk"i" w stosunku do moich figur) a to ze stratą pewnie dla samych modelarzy bo można tam znaleźć trochę rarytasów, zwłaszcza jeżeli ktoś lubi "sklejać z myszką" lub zwyczajnie szuka okazji cenowych.

Dla kżdego znalazłoby się cos ciekawego...

OH-bIt5H46TxlhfZwTbYOX5gH-LBcdCwY3GbEdF-Av8=w566-h377-no

pQuHB-XQ8g4fwwijvdc0Whwt0QQ0U4fDuwD1QDT_Cgc=w1166-h775-no

RbuisI6Fyw2U3LMiJrS3N4Q3CYCQ9NRcZCbVlC9UNrE=w516-h775-no

0zaGGvbFvzBDlqwgWWFVJe62LincSa6W0ObPWbMChAc=w1166-h775-no

jKYOJBvuR9zmGJDV4BhneLkb8QPDSgxF0w4L21bOafk=w516-h775-no

bgqa-gOQuCLpwOySqk2Bxeyrth0bKPbONI_Ic4FKay4=w1166-h775-no

KIRHGW7EvzpJ02JGPt8lGgGVXR78dR01p7mYg9PO_N0=w1166-h775-no

3dqq1fiDMXF6XezqRB_UUpFVuWkOTtiMy_VX92LA-7k=w1166-h775-no

qfRET4qoYgoWccV3BIVIvCX-a3kVcOZmq_5cYTahWyc=w1166-h775-no

otrGPNhF_3LsjYQWW1Ye46aUXLQFZzZqYVAySOtZEaI=w1166-h775-no

mfN4Tlca5nZ5BZ4ltZ6djelMhSl-YANnoV95JpjyxSI=w1166-h775-no

77QLAHXtllKATtPk629Kh12Q8z4DsSOGQAclrOQ95Es=w516-h775-no

Bardszo dużo modelarstwa kolejowego.

No i na koniec z mojej "branży"...

rBPEnNut3cTtDJmX4nu7Mg9Yoa3PGJW7vKE7P3WTIKA=w994-h775-no

z6EpZ6KKjc9UlsrIWUtgMWBxaGEDD7JgymbmW5tvgVU=w1166-h775-no

A z tych przepastnych pudel wyrwalem trochę gratów do moich kolejnych projektów i nie powiem, cena była rewelacyjna.

32lxy-VjyVGTph6YqPkntIzVZkigp-GOzgAFYoHdLkQ=w266-h400-no

Jak to na kiermaszu, oczywiście można się targować. Następny 27 wrezśnia w niedzielę.

No ja ma w planie też być we wrześniu, to sie może jakos zgadamy...

• 2 weeks later...

Czesc! Mam nadzieje ze polubisz to forum...

Hejka. Jaka dziedzina modelastwa Michale?

Krzysiek ogólnie to 2 wojna światowa to na pewno . Na chwile obecną sklejam Supermarine Spitfire Mk.Vb ale wiem na 100 % że będę chciał zrobić parę okrętów w tym Bismarck, Yamato do tego parę czołgów z tamtego okresu na razie na półce leży pudełko z częściami do Sd.Kfz.161/2 Pz.Kpfw.IV Ausf.H firmy Italeri tylko że to to już na później chcę do tego modelu dokupić parę Elementów fototrawionych . Początki najlepiej zaczynać od samolotów . Ale tak jak mówiłem tylko II Wojna Światowa może ze względu na to że interesuje mnie ten okres.