kzugaj Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Ja bede ponownie ale bez noclegu bo tylko 30 min jazdy bez korkow ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Ja w Telford bede Przed czeka mnie jeszcze jedna impreza organizowana przez klub. Tak więc poza przyjemnościami trzeba będzie poudzielać się społecznie. Oczywiście wszystkich chętnych zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 12 Maja 2015 Share Napisano 12 Maja 2015 Czesc wam ja tez mam nadzieje ze w tym roku uda mi sie podjechac wiec mozemy sie spotkac i poznac i pogadac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 12 Maja 2015 Share Napisano 12 Maja 2015 Cześć Wszystkim ja w Telford również będę, podobnie jak w roku poprzednim. Na szczęście z Birmingham pociągiem jest jakieś 20 minut, więc hotelu rezerwować nie trzeba. pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 12 Maja 2015 Share Napisano 12 Maja 2015 Tak jak pisalem Greifowi, zajze bez noclegu, mam okolo godzinki jazdy samochodem. Mam nadzieje ze bedzie okazja sie poznac w realu z kolegami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Maja 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Maja 2015 Ja też mam już wszystko zaklepane (zdaje się, że jestem w tym samym hotelu co Misio i Greif). Ja będę już od piąteczku :-) :-) :-) pozdro chłopaki! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Czasu jeszcze sporo ale też chętnie się pojawię szczególnie , że ilość do postawienia rośnie . Poza tym chętnie poznam w realu zgraję mieszkającą na wyspach , więc mam nadzieję , że do zoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanRysiu Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Cześć wszystkim! Grzesiek - początkujący z Manchester - M22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Witamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Cześć wszystkim!Grzesiek - początkujący z Manchester - M22 Hejka, to niedaleko do mnie. Co do Telford to też nieśmiało planuję wpaść w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 A witam imiennika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Czerwca 2015 Witam! Mapa uaktualniona. Na marginesie - czy ktoś się wybiera w tę sobotę 27 czerwca na taką imprezę? W zeszłym roku było bardzo fajnie! Zwłaszcza, że impreza jest organizowana w centrum handlowym... Tutaj zdjęcia z zeszłego roku. Pozdrawiam Christian P.S. W najbliższą niedzielę wybieram się na spotkanie IPMS Birmingham - ktoś chciałby dołączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Witam kolegów Wyspiarzy. Mój post jest natury technicznej, ale umieszczam go tu, ze względu na naszą wspólną lokalizację. Otóż chciał bym prosić kolegów o pomoc w znalezieniu angielskiego zamiennika dla naszego polskiego Kreta tudzież zmywacza Wamodu. Ostatnio postanowiłem dokończyć, jeden ze swoich projektów. Po złożeniu modelu, wziąłem się za malowanie i użyłem farbki, którą podał producent w instrukcji. Model to BMPT Terminator, a farbka to Vallejo Air Duck Egg Green. Niestety, gdy pomalowałem model i zobaczyłem efekt końcowy, ręce mi opadły. Zamiast zieleni, wyszedł mi jakiś jaskrawy seledyn i Terminator wygląda jak cukierek, a nie jak groźny, rosyjski drapieżnik. Zresztą zobaczcie sami: Panowie, czy tu w Uk można znaleźć coś podobnego i równie skutecznego jak zmywacz Wamodu, lub Kret? Bardzo proszę o wszelkie wskazówki i podpowiedzi. Za wszystkie, z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Czerwca 2015 Super Moderator Share Napisano 19 Czerwca 2015 Ale kolor jest ok , jak pojedziesz go filtrami i olejami ściemnieje do odp tonu... takie moje zdanie... kreta sam szukałem ale chyba kiepsko znalazlem jakiś ścierwowaty wynalazek ale już w płynie dopiero potem http://www.diy.com/departments/bq-external-caustic-soda/36329_BQ.prd powinni mieć w B&Q nazywa się tak jak w pl jak co to pytaj caustic soda Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Czerwca 2015 Fairy Power Spray - psikasz i po 5 minutach szczotkujesz model szczoteczka do zebow. Nie niszczy plastiku i powloki malarskie pieknie odpadaja. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 A ja sobie dzisiaj podjechałem na Toy Collectors Fair ( http://www.thenec.co.uk/whatson/toy-collectors-fair ) w N.E.C w Birmingham... Przecietnego modelarza słowo "toy" przeraża, odstrasza i obraża (tak jak "ken", "barbie" i "lalk"i" w stosunku do moich figur) a to ze stratą pewnie dla samych modelarzy bo można tam znaleźć trochę rarytasów, zwłaszcza jeżeli ktoś lubi "sklejać z myszką" lub zwyczajnie szuka okazji cenowych. Dla kżdego znalazłoby się cos ciekawego... Bardszo dużo modelarstwa kolejowego. No i na koniec z mojej "branży"... A z tych przepastnych pudel wyrwalem trochę gratów do moich kolejnych projektów i nie powiem, cena była rewelacyjna. Jak to na kiermaszu, oczywiście można się targować. Następny 27 wrezśnia w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Dzięki za foty...kurcze jak mogłem to przegapić...we wrześniu będę napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 No ja ma w planie też być we wrześniu, to sie może jakos zgadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Czerwca 2015 Witam wszystkich W weekend miałem przyjemność pojechać do Dartford na wystawę. Zapraszam do galerii modeli tutaj. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w3r3w0lf Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Cześć wszystkim Michał z tej strony od 11 lat mieszkam w UK, jestem początkującym modelarzem Klub: brak Nottingham Ng2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Czesc! Mam nadzieje ze polubisz to forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Hejka. Jaka dziedzina modelastwa Michale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w3r3w0lf Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Hejka. Jaka dziedzina modelastwa Michale? Krzysiek ogólnie to 2 wojna światowa to na pewno . Na chwile obecną sklejam Supermarine Spitfire Mk.Vb ale wiem na 100 % że będę chciał zrobić parę okrętów w tym Bismarck, Yamato do tego parę czołgów z tamtego okresu na razie na półce leży pudełko z częściami do Sd.Kfz.161/2 Pz.Kpfw.IV Ausf.H firmy Italeri tylko że to to już na później chcę do tego modelu dokupić parę Elementów fototrawionych . Początki najlepiej zaczynać od samolotów . Ale tak jak mówiłem tylko II Wojna Światowa może ze względu na to że interesuje mnie ten okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w3r3w0lf Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Pytanie za 100 punktów lub zgrzewkę browara jest tu ktoś z Nottingham albo z okolic . ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 9 Lipca 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Lipca 2015 Kliknij w mape to zobaczysz sam ;-) Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi