Super Moderator Reflect Napisano 23 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Maja 2014 Dodałem imprezę do mapy pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 28 Maja 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Maja 2014 Witam W zeszłą niedzielę udało nam się skompletować pierwsze spotkanie naszej grupy. Platforma google+ sprawdziła się doskonale. W video konferencji uczestniczyło 5 osób, sdk_uk, Abominus, Greif, lexxer_monster_machine oraz Reflect czyli ja. Rozmawialiśmy przez 2h i myślę, że wszystkim się podobało. Trochę pożartowaliśmy (niektóre dowcipy były bardzo ciężkie - heheh) oraz oczywiście porozmawialiśmy na tematy modelarskie. Prezentacja modeli nad którymi pracujemy oraz kolekcje na półkach wypełniły 2 godziny bardzo szybko. Kolejne spotkanie już za miesiąc czyli 29 czerwca (ostatnia Niedziela miesiąca) o godzinie 10pm. Zapraszamy wszystkich chętnych do partycypowania! O tym jak się połączyć zostało napisane tutaj. Do komfortowej rozmowy wystarczy jedynie tania kamera oraz stały dostęp do internetu. Na prawdę warto! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Sporo nas tutaj Jesli jeszcze mozna to moj kod: S70 Niezrzeszony, malo aktywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Czerwca 2014 Cześć Janek! Zostałeś dodany do [url-http://modelwork.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=16200]mapy[/url]. Najbliżsi koledzy to paweltomasik1 oraz AFI. @grupa Przypominam, że 15.06.2014 odbędzie się impreza w Duxford na której będę obecny. Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie! Kolejna sprawa, to kwestia co miesięcznych video konferencji. Info dla nieśmiałych - nie ma się czego bać! Połączenie jest banalne, jedyny gadżet, który warto mieć to kamera internetowa. Dodatkowo, jeśli chcecie uczestniczyć w naszym spotkaniu wirtualnym bez kamery - jest to jak najbardziej możliwe. Jedyny dyskomfort, taki, że nie będzie was widać i/lub słychać (jeśli nie macie mikrofonu). Kolejne spotkanie już 29 czerwca o godzinie 10pm. Jak się połączyć TUTAJ. pozdrawiam was bardzo serdecznie! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Witam Szybkie pytanko Czy dalo by rade odpalic to z telefonu ewentualnie z tableta pyatam bo ja akurat komputera praktycznie nie uzywam I przeniesienie go w spokojne miejsce bylo by troche klopotliwe. Druga sprawa mozna byloby troszke rozwinac ten temat bo nudno tu troszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Czerwca 2014 Cześć Oczywiście, można połączyć się na spotkanie z telefonu oraz z tabletu - myślę, że większą funkcjonalność będziesz miał na tablecie (z uwagi na większy ekran). Tu masz wersję na Androida a tutaj na urządzenia Apple Co masz na myśli pisząc o rozwijaniu tematu? Tutaj się organizujemy oraz dopisujemy do mapy. Myślę (ale to moje subiektywne zdanie), że chyba nie ma sensu wydzielać osobnego działu dla modelarzy w UK. Dzielimy się swoimi dokonaniami modelarskimi we właściwych działach forum z ogółem modelarzy. Jeśli dało by radę o sprecyzowanie czego byś się spodziewał proszę pisz śmiało. Może masz jakiś ciekawy pomysł na dodatkową integrację? pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Zle to sformuowalem chodzilo mi o to zeby temat byl bardziej ciekawy. Tel do Ciebie mam tak ze wieczorem jesli bedziesz mial ochote wyjesnie o co mi chodzilo. Co do bazylmasa to nie byl bym taki pewny ze go nie spotkales Mianowicie w zeszlym roku w Telford rozmawialismy z Toba przez chwile ja bazyl i Greif. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Czerwca 2014 Cześć Chyba jednak się nie widzieliśmy wcześniej. Mnie nie było na imprezie w Telford ;-) Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 A bylem przekonany bo na ostatnim Telford spotkalismy czlowieka z podobna inicjatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Czerwca 2014 Chyba wiem o kim mówisz, ostatnio na niego wpadłem na jednej z wystaw, bynajmniej mamy niewiele wspólnego ;-) Zadzwoń do mnie wieczorem (najlepiej po 9pm) to pogadamy. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Modelarzy na wyspach jak widac sporo i nie wszyscy maja pomysl na taka inicjatywe i dlatego tak sobobie skojazylem. Przynajmniej sie wyjasnilo. Mam nadzieje ze nie masz mi tego za zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Czerwca 2014 Ależ skad, nie wygłupiaj się :-) wszystko ok! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Ty lepiej Przemo jakieś forki z wystawy wstaw - będzie przynajmnej co pooglądać. Ja wprawdzie na Fejsie widziałem, ale nie wszycy może mają ciebie w kumplach (w robocie kurde byłem, ale może kiedyś uda się wyskoczyć). Jezeli uda mi się wyrwać do Telford to spotkania oczywiście jak zawsze - przy stoliku Master Model. Z tego co wiem to chłopaki się wybieraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Jak zwykle w Telford sie widzimy Moze Reflect sie nie pogniewa ze wstawie kilka fotek zreszta duzo ich nie mam bo nie bylo czasu Ogolnie impreza jak najbardziej udana pod wzgledem wystawiajacych sprzedajacych jak i odwiedzajacych klub zarobil (w przyszlym roku nie treba bedzie dokladac do imprezy) tak wiec rezerwoj czas na 07.06.15 i polskie akcenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Czerwca 2014 Wyczesane modele! Te dioramy pokaźnych rozmiarów! Fajnie, że wstawiłeś fotki! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Taka ciekawostka Polish miitary display bo na taka nazwe byl rezerwowany stol nie jest zadnym klubem czy organizacja. Czlowiek ktory wystawial te dioramy ma wiecej wsponego z harcerstwem niz z modelarstwem, ale jest inicatorem i wszystkie modele byly robione wedlog jego pomyslu. Wykonawca jest angielski modelarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Mam nadzieję że się uda wpaść za rok. Super dioramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Panowie mam mozliwość jak niektorzy tutaj dołaczyć ewentualnie do konferencji video w specyficznych godzinach pracuje w tygodniu 15-23 więc późno w noc lub w weekend...i czy moge prosić jeszcze raz o instrukcje odpalenia tego Google-ustrojstwa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Czerwca 2014 Cześć Najbliższe spotkanie odbędzie się w Niedzielę 29 czerwca o godzinie 10pm. Do wirtulnego spotkania będzie potrzebny komputer przysposobiony w kamerę internetową oraz koniecznie słuchawki z mikrofonem. Dla osób słabiej zorientowanych w temacie urządzeń elektronicznych polecam: 1. Kamera 2. Zestaw słuchawkowy z mikrofonem Używamy platformy Google Hangouts. Obsługa jest bardzo prosta i sprowadza się jedynie do założenia konta google tutaj oraz przystąpienie do usługi Google+ tutaj Zaproszenia na konferencję będą rozsyłane emailem. Wystarczy kliknąć w link który zostanie przysłany i system powinien przenieść użytkownika do wirtualnego "pokoju" gdzie będziemy się słyszeć i widzieć. pozdrawiam Christian P.S. Będę jeszcze wysyłał informacje na PW do całej grupy z szczegółowymi informacjami jak konfigurować kamerę itp (generalnie wszystko raczej ustawia się bez ingerencji uzytkownika ale na wszelki wypadek wyśle krok po kroku instrukcję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Witam, Niezrzeszaony Lokalizacja: Gravesend - DA11 Modelarstwo to dla mnie tylko i wylacznie przyjemnosc i zabawa... W chwili obecnej zajmuje sie modelami militarnymi, samolotami i helikopterami w skali 1:35 i 1:72, Co jakis czas wracam do mojej dlugoletniej pasji budowania makiety kolejowej w skali H0. Z wielka przyjemnoscia czesto wracam tez do sklejania modeli kartonowych od ktorych zaczela sie moja przygoda z modelarstwem.... cos okolo 30 lat temu.... Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Czerwca 2014 Cześć Wojtek! Fajnie, że się dopisałeś - w grupie siła :-) Dodałem Cie do mapy - możesz zerknąć czy nie ma kogoś obok :-) pozdrawiam Christian P.S. O jak fajnie :-) Właśnie zdałem sobie sprawę, że mieszkasz całkiem niedaleko mnie :-) Super! No to pierwsze pytanie, co robisz w najbliższą sobotę... w Dartford będzie wystawa modelarska na której będziemy z lokalnym klubem - może masz ochotę wpaść? Zerknij sobie na mapę - zielona gwiazdka obok Ciebie, to właśnie ta impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Czerwca 2014 Czołem Nikt tak sam z siebie sie nie pojawia na google może jakaś środa dla tych co nie mogą być w niedziele, jak co to pw. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Czesc Christian, Dartford to rzut beretem od mnie.... postaram sie byc.... na sto procent bede wiedzial w czwartek Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Czerwca 2014 Witam Właśnie udało mi się zgrać zdjęcia z dzisiejszej wystawy w Dartford. Impreza bardzo udana (zwłaszcza dla mnie, ale o tym jutro ;-). Około 20 klubów i ponad 500 modeli. Wysoki poziom prezentowanych prac, przyjechali goście z Belgii i Francji. Zapraszam do obszernej galerii a w temacie wklejam kilka najciekawszych zdjęć. pozdrawiam Christian P.S. Przypominam o jutrzejszym spotkaniu - godzina 10pm, zapraszam wszystkich chętnych do wspólnej pogawędki video. Będę wysyłał zaproszenia drogą mailową. Ci którzy nie wiedzą co z czym - odsyłam do pierwszego postu w tym temacie ;-) Do usłyszenia i zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Zapraszam do obszernej galerii a w temacie wklejam kilka najciekawszych zdjęć. Gdzie ta najważniejsza fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi