Skocz do zawartości

Dornier Do-335 F-5(SF) Hobby Boss 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

f4a1ce48dc1cc8b3.jpg

najbardziej aktualny schemat malowania

• Odpowiedzi 252
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Napisano

Zacząłem kombinować z brudzeniem

9d1e18ce6626ed67.jpg

6948e499d3f21b1d.jpg

Napisano

Dobry pomysł Lordzie. Sam jestem ciekaw jak będą obok siebie wyglądały ,-))

Napisano

Obiecana fotka. Perspektywa przekłamuje proporcje. Dornier jest 2 X większy ,-))

d9b187cd84606485.jpg

Napisano

Fajnie, że temat odżył.

Zdradzisz co to za bańka pojawiła się u nasady dolnego statecznika?

Niestety, wieszak na którym babcia wietrzyła sweter a na którym powiesiłeś wyrzutnie npr nie pasuje mi do zwartej sylwetki tego samolotu. Nie rozumiem tej koncepcji, ale to pewnie kwestia gustu

Pozdrawiam

Radek

Napisano

wieszak jest trochę słaby. fakt. Ale to przełom lat 40tych i 50siatych. Słowem czasy pionierskie. A w tym przypadku chodziło o odsuniecie wyrzutni poza krąg śmigła. Dodatkowo w tamtej okolicy jest mało miejsca bo wnęka podwozia zajmuje masę miejsca. W ogóle skrzydło jest tak bogate w bajery, ze trudno upchać uzbrojenie. A bańka to osłona radaru do lotu z kiepska widocznością.

Napisano

Przylepiłem kalki

3bcf205e548364aa.jpg

c2b3c16bad3d2a95.jpg

1c6894291bba614b.jpg

Napisano

Mówisz, masz ,-))

cd44ac94c530b0d9.jpg

I jeszcze dwa gratisy ,-))

a441e9b2a3a5693a.jpg

c8388b7c13276cbc.jpg

Napisano

Oh, Solo, pewnie, że by dodał taki napis, ale skąd go wziąć ?

Napisano

Spód nie był jeszcze "łeweringowany" ,-))

Napisano

A ja ze swej strony polecam książkę Zofii Kossak -Szczuckiej "Pożoga". I wspomnienia Józefa Mackiewicza z okresu okupacji "Droga do nikąd" i "Nie trzeba głośno mówić" . To tak, żeby poczuć atmosferę naszych wschodnich terenów obecnie okupowanych ,-))

Napisano

kolejny etap

e38e6a6691bed7be.jpg

eefd2a0bfa1ce571.jpg