Dżejrosz Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Jakich dokładnie narzędzi używasz do przeróbek? Już Ci raz odpowiedziałem na to pytanie, ale chyba nieuważnie śledzisz wątek. OK napiszę jeszcze raz. NIE używawam żadnych wyszukanych narzędzi. Są to: skalpel Exela, metalowa linijka, ręczna mini wiertarka + zestaw wierteł 0,3-1,5, małe pilniki do metalu różnych kształtów z Castoramy, pęsety, cążki, zaginarka do elementów fototrawionych ( można nabyć np. u GrzesiekW ) i to chyba wszystko. Materiał do obróbki to elementy Plastruct-u,płytki poliestrowe, blaszki mosiężne 0,1-0,2. druty miedziane różne. Materiały poglądowe: internet i literatura. Przyznaję się nieuważnie śledzę wątek. Ale bardzo dziękuje za szczegółową odpowiedź - sam mam w planie przeróbki w 72. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 wyszło na to, że ja też nie zaglądam tu wystarczająco często i uważnie... ale intencje miałem dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Podziwiam od początku - iście zegarmistrzowska robota - Gratulacje. I czekam na finał, zastanawiając się jak to pokombinujesz by pokazać całe to misterna wnętrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Tak jak kiedyś pisałem, to powinno być zakazane, a pacjent do lekarza Teraz poważnie, model jest rewelacyjny i zazdroszczę czasu, którego ja już prawie nie mam, ech :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 24 Lipca 2014 Autor Share Napisano 24 Lipca 2014 Tak jak kiedyś pisałem, to powinno być zakazane, a pacjent do lekarza Teraz poważnie, model jest rewelacyjny i zazdroszczę czasu, którego ja już prawie nie mam, ech :( Niestety ja też Czas przypomnąć się z tematem Niby niewiele, ale można powiedzieć, że "spąg" wieży skończony. Co uległo zmianie? 1. Konieczne było przesunięcie środka wieży. Ściąłem tył podstawy i doklejeiłem pasek plastiku z przodu, bo Revell popełnił błąd - wieża za bardzo była cofnięta co m.in. uniemożliwiało otwarcie pokrywy silnika. 2. Dodałem mechanizmy obrotu wieży i łańcuszki podtrzymujące podłogę. 3. Musiałem "wyrzucić kilka elementów wyposażenia. Czemu? O tym szerzej w następnych relacjach cdn... ( mam nadzieję, że w najbliższym czasie, bo ostatnio miałem trochę urwanie głowy i nie starczyło czasu na przyjemności ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 już się martwiłem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Kawał dobrej roboty, może w Niepołomicach go zobaczę, na co zresztą bardzo liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Super! Aż szkoda zamykać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Po długiej przerwiem w końcu udało mi się wygospodarować trochę czasu ( pozbyłem się na weekend Rodzinki ) i podciągnąłem temat. Tak więc co nowego: 1. Jednak otworzyłem tylny właz coby więcej świeżego luftu w środku było 2. Pomalowałem wnętrze wieży i w zasadzie jest już gotowa do zamknięcia Podkład Trochę minii... kremu... bieli... i ułańskiej fantazji. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 15 Września 2014 Autor Share Napisano 15 Września 2014 Efekt nocnych prac - majster Łuniewski (jeszcze bez głowy) wciśnięty w wieżę. Teraz już nie powinno być wątpliwoęci co będzie głównym bohaterem tego wątka Tak, główny bohater to Pantera "WP" Wieża sklejona po wsze czasy i zakończona na niej blacharka.... i moja wizja uszkodzenia wieży cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Super to wszystko dorobiłeś, ale trochę za mało jest wałków skrętnych. Szkoda że za późno to zauważyłem ale za często nie przeglądam forum. Teraz i tak ładnie zasłonięte i pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Ha super robota, wpędzisz ludzi w kompleksy. Dajesz dalej. Niepołomice za tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Ha super robota, wpędzisz ludzi w kompleksy. Dajesz dalej. Niepołomice za tygodnie I kto tu kogo w kompleksy wpędza ? Powoli zbliżamy się do końca robót blacharskich. Na chwilę obecną model wygląda tak: A po złożeniu "na sucho" tak: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 bardzo szlachetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Super wygląda. Maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Super wygląda. Maluj. Spokojnie Krzychu, jeszcze zadek został Niestety weekend znowu na straty, ale za to impreza wyjazdowa szykuje się przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 I pomyśleć że to 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 No i zaczęło się. Kolor bazowy położony Zdjęcie robione jeszcze na "mokry" model. Teraz czas na rozjaśnienia i resztę. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Teraz się zrobi dopiero ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 Kolejna odsłona dnia dzisiejszego. Ups już wczorajszego A tak to się prezentuje po zlożeniu "do kupy" cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Zacnie to wygląda. I to w takiej skali. ..jak zwykle wysoki poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Pięknie Wojciechu Pięknie, w zasadzie nic więcej się nie da powiedzieć. Masz kalkę z Toro, jak nie to służę swoją została mi kalka do Pantery WP, i z pewnością jej nie wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Pięknie Wojciechu Pięknie, w zasadzie nic więcej się nie da powiedzieć. Masz kalkę z Toro, jak nie to służę swoją została mi kalka do Pantery WP, i z pewnością jej nie wykorzystam. Dzięki Arturze za ofertę, ale kalki mam. Niestety dla "WP" Toro się nie popisało, bo kalki są zdecydowanie za małe w stosunku tego co powinno być . No cóż trzeba będzie improwizować W związku z powyższym mam pytanie: czy flagi były po obu stronach wieży? Nie mam niestety wiedzy na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi