Mikele Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 (edytowane) Witam, Co tu dużo pisać, rewelacyjny zestaw. Lepszy niż niejeden w 1:48, świetne detale, świetna składalność, jak ktoś chce relaksujący model w ramach odpoczęcia od "obróbki skrawaniem" to jest to strzał w dziesiątkę. Model w polskim malowaniu, szachownice techmodowskie, numer burtowy 1112 dzięku uprzejmości Grzesia (jeszcze raz dzięki ) napisy eksploatacyjne z zestawu Airfixa. Malowany Alcladami i Gunze C, postshading Tamiya Smoke, wash Tamyia, pigmenty Mig. Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 OOO....ładny,super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Kurcze, fajnie że mam swój wkład w tak elegancki modelik świetnie wyglądają powierzchnie całego płatowca. Jakim sposobem zdzierałeś czerwoną farbę ze zbiorników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 Jakim sposobem zdzierałeś czerwoną farbę ze zbiorników? Dość szybko po pomalowaniu czerwonego (jakieś 20 minut) najpierw delikatnie szorowałem wzdłuż kierunku napływu strug szczoteczką do zębów (przeznaczoną specjalnie do tego celu ;) ), żeby uzyskać minimalne ubytki w farbie, żeby tylko delikatnie do wypłowić i uzyskać minimalne prześwity metalizera a głębokie rysy do powierzchni duralu robiłem za pomocą skalpela, ale to naprawdę delikatnie trzeba robić żeby nie usunąć też i przez przypadek samej srebrzanki. Same noski maskowałem solą przed malowaniem czerwonym. Dzięki za opinie. Prawdę mówiąc to chyba jeden z nielicznych momentów kiedy mi samemu podoba się mój własny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Jeżeli jest to ,,bis,, to reflektor do lądowania powinien być pod skrzydłem. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Bardzo ładny ___________________________________________________________________ Na warsztacie: Ar-2 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Lim-2 nie posiadał reflektora do lądowania we wlocie powietrza. W Twoim Limku jest. ,,Krystek,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Super , bardzo mi się podoba. Mój limek się chowa przy Twoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Dorobiłem kilka zdjęć na innym tle i przy świetle dziennym. Muszę pomyśleć nad dobrym oświetleniem lub innym aparatem, bo dużo szczegółów niknie na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Mi się bardzo podoba. Fajnie ubrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Taki fajny brudasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Ładniutki! Po własnym debiucie w tym temacie (przy Jaku-23) coraz częściej spoglądam na modele powojennych rur z szachownicą. Mają coś w sobie. Gratuluję naprawdę fajnego modelu Pozdrowienia Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Mnie również się podoba. Fajnie wyszedł wash, bo nie jest zbyt mocny wg mnie, tylko "akuratnie" intensywny. Naprawdę fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Jak to jest w bisach z tym reflektorem do lądowania? wczesne serie we wlocie, a późniejsze pod skrzydłem? No i pytanie numer dwa- co to za przeźroczyste elementy pod ogonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Z tym reflektorem to jest do poprawki, tak jak pisze Krystek. bis miał reflektor tylko pod skrzydłem. Z tyłu pod ogonem znajdowały się anteny radiokompasu i odbiornika radiolatarni (?). źródło: http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234960104-mig-15-eduard-question/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Z tyłu pod ogonem znajdowały się anteny radiokompasu i odbiornika radiolatarni (?). MRP-48 (z ros. radio-odbiornik markera) to sygnalizator przelotu samolotu nad radiolatarnią dalszą (ok. 2,5 -3 km od progu pasa). Po przelocie nad nią radiokompas ARK-5 automatycznie przełączał się na radiolatarnię bliższą (ok. 500 m od progu pasa), wprowadzając samolot nad pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi