greatgonzo Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Jest rzeczą niezwykłą, że modelarz wkładający wysiłek w zrobienie lepszego modelu jest zachęcany do odpuszczenia sobie, a osoby współpracujące z modelarzem zniechęcane do pomocy. I to na modelarskim portalu! Moim zdaniem świat oszalał. Mimo to, Karambolis i Marek, gdybyście byli w potrzebie, chętnie wam pomogę, o ile będę umiał. A te 5 sekund to może i prawda, o ile chce się mieć jakiekolwiek rysunki. Ich weryfikacja, interpretacja i ustalanie konfiguracji danego samolotu to zupełnie inna skala czasowa i mierzy się nawet w latach. Nie wspominając o szczegółach konstrukcji, które nijak nie chcą wyskakiwać w googlach po kilku sekundach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Model Eduarda wydaje się być bardzo dobry, a klapy wyrysowali właściwie. Jedyne co można by zestawowi zarzucić, to że linie mogłoby być odrobinę bliżej krawędzi. Ale to już niuans. Ja temat też przerabiałem, bo odtwarzałem te linie i zawiasy od podstaw. Tyle, że w 72jce. Klapa nie dochodzi ani do krawędzi spływu, ani do żebra sąsiadującego z lotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Jest rzeczą niezwykłą, że modelarz wkładający wysiłek w zrobienie lepszego modelu jest zachęcany do odpuszczenia sobie, a osoby współpracujące z modelarzem zniechęcane do pomocy. I to na modelarskim portalu! Moim zdaniem świat oszalał. Mimo to, Karambolis i Marek, gdybyście byli w potrzebie, chętnie wam pomogę, o ile będę umiał. Ludzie, nie rozpędzajmy się. Jakie zniechęcanie? Po prostu tego modelu poprawiać nie trzeba, koniec historii. Żadnego trasowania linii na nowo, żadnego poprawiania nitów. Nie dorabiajcie wielkich ideologii do tego. Kto tu kogo zniechęca do czegokolwiek? Adam modele robi na naprawdę dobrym poziomie i ten Spitfire, tak sądzę, też temu przeczył nie będzie. Paranoja jakaś na forum nastała? Każdy przeciwko każdemu. Dajcie ludzie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Września 2014 Autor Share Napisano 9 Września 2014 Panowie spokojnie Dziękuję Tym, którzy zechcieli poświęcić swój czas na sprawdzenie odpowiedzi na moje pytania. Natomiast Michała (Mikele) znam osobiście i nie sądzę, żeby wpisywał się w nurt 'wojujących frajdolarzy' ;) Sam wielokrotnie pokazywał, że lubi zadbać o detale. Myślę, że zaszło po prostu nieporozumienie, kolega po prostu chciał przekazać, że model jest poprawny. PAX! PS. Marcinie, wysłałem Ci PW. Dalej jest nieodebrane, mimo że jak widać odwiedzałeś już forum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Tu http://forum.keypublishing.com/showthread.php?104523-News-at-MeierMotors-GmbH-Bremgarten-South-Germany/page15 wszyscy mogą zarówno prześledzić jak i podejrzeć jak wyglądają klapy , ich renowacja/odbudowa itd,itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Września 2014 Autor Share Napisano 9 Września 2014 Super link! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Kapitalny,aż nabrałem ochoty na Spita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Myślę, że zaszło po prostu nieporozumienie, kolega po prostu chciał przekazać, że model jest poprawny. PAX! Jeśli tak, to tym lepiej . Ja tego zestawu nie znam, ale widziałem w galeriach, że da się bez problemu zbudować go z jednoznacznymi błędami zarówno w temacie geometrii, konstrukcji jak i konfiguracji. To ostatnie zresztą jest dość oczywiste wobec mnogości wersji i modyfikacji Spitfire. Zestaw jest pewnie świetny, ale nie ma co liczyć na to, że zwolni modelarza z pracy 'biurowej', o ile zależeć mu będzie na zgodności z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Czy ma ktoś sprawdzone farbki do malowania rondli RAFu? Najlepiej Gunze oczywiście, ale mogą być inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Podstawowe kolory Blue i Red są w sam raz. Malowałem nimi rondle na Hurricane Mk I Airfixa w 1:24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Czy ma ktoś sprawdzone farbki do malowania rondli RAFu? Najlepiej Gunze oczywiście, ale mogą być inne. Xtracolor X044 i X045 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Letalin słusznie prawi - te Xtracolory są właśnie stworzone do malowania rondli RAF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 Z Xtracolorami miałem przygodę, wystarczy przeglądnąć ten wątek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Wiemy, wiemy Nie zmienia to faktu, że to właśnie one są najlepsze na rondelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Z Xtracolorami miałem przygodę, wystarczy przeglądnąć ten wątek ;) Zapomniałem... Tu masz FS http://www.colorserver.net/showcolor.asp?fs=30109 Pogooglaj za farbką innego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 Witam. Postępy z malowania. Obecnie jestem w trakcie washowania. Góra gotowa, pozostał spód i śmigło. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 To chyba bedzie fajna maszynka...już fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 Zobaczymy. Obicia na sól trochę mi nie wyszły, będę musiał to jakoś naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi