makinen Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Kompletnie się nie znam na czołgach, więc traktuję je na zasadzie: podoba, nie podoba. Ten mi się bardzo podoba- świetnie pobrudzony, kamo zimowe ekstra. Całość elegancka. Oglądając da sie poczuć brudną, szarą zimę. Super wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 chyba kupię jakiś specyfik do plam oleju tutaj chyba polecałbym ten Miga. http://migproductionswebshop.com/product_info.php?cPath=24&products_id=332 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 jako brudek zastosuję olej maszynowy i to, co zebrałem z rowerowego łańcucha mojego pojazdu, zmieszane razem; bardziej naturalnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 I chyba finał. Kupiłem Fresh Mud od AK, ale efektu świeżego błota raczej nie osiągnąłem i nie wiem, jak to zrobić... Dokleiłem w końcu przednie reflektory, poprawiłem osłonę Km w kadłubie, będę jeszcze poprawiał gąsienice. Szykuję podstawkę zimową na bazie akrylowej pasty modelarskiej z z Lidla, tej opisanej jako Coarse (gruba): ma fajną strukturę i nie śmierdzi, można ją farbować i rozpuszczać w wodzie. Oto efekty prób: a taki efekt chciałbym osiągnąć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Co do błota- spróbuj w niektórych miejscach dotknąć sidoluxem. Błoto dostanie lekkiego połysku, czyli moze wyglądać, jak mokre, czyli świeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Kurde, że na to nie wpadłem jeszcze dzisiaj będzie widac efekt na modelu, jak go położę na kaloryferze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 To jedna z tych past strukturalnych? Chciałem kupić ,ale ostatecznie kupiłem pędzlo-szpatułki silikonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Dokładnie, jutro kupię tą superfine, jeśli jeszcze znajdę, będzie baza pod błoto wszelkiej maści zamiast tych AKowskich specyfików i pigmentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Kupiłem Fresh Mud od AK... Jak się tego używa aby uzyskać taki efekt jak u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Ja mokre błoto wykonuje podobnie jak ma być cienkie - pigmenty same z utrwalaczem. Jak grubsze - kawa sahara na klej - (drobno mielona, powstaje faktura grudek) i na to pigmenty + ewentualnie podmalowanie wcześniejsze humbrol. Jeśli ma być more to ciemniejsze od suchego - zaobserwuj w naturze, mokra ziemia jest dużo ciemniejsza od tej samej suchej (np kałuża i jej otoczenie). Jak chce żeby było mokre, swieże błoto to sidolux ja ktoś wcześniej pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2014 Będzie sidolux, tylko czasu na razie brak. dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Ja mam jeszcze pytanie do tych past- Nakładasz je pędzelkiem czy jakąś szpatułką ?? Odwiedziłem lidl i kupiłem pastę Fine I Coarse , poza tym ,że śmierdzą na kilometr to chyba będą ciekawe jako teren. I jeszcze mógłbyś opisać jak wykonujesz teren pod Chaff'iego? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2014 Nakładam paluchem, pędzlem, wykałaczką, i mi nie śmierdzi. a za podstawkę robi płytka MDF z naklejonym styropianem, dla lepszego dłubania powierzchni. na to nałożę tą pastę i zobaczymy, jak sie trzyma styropianu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi