MichalZ Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Witam,dziś do zaprezentowania mam model brytyjskiego czołgu Valentine II, pojazd w barwach I Korpusu Polskiego (według instrukcji "66 th Tank batalion ,16 th Armoured Brigade ,Polish 1 st Corps ,Scotland 1941." , czołg ten używany był do szkolenia pancerniaków , o samym zestawie-jest to model AFV , składalność oczywiście 6/6 ,ale... to co otrzymujemy w pudełku (lub bardziej z sugestii instrukcji) nie do końca pozwala na stworzenie Polskiego czołgu, ale nie trzeba dużych przeróbek by go upodobnić wystarczy użyć innych elementów (które są w pudełku) , jedyne czego brakuje to małej podstawy anteny (co łatwo wyrzeźbić samemu) ,gdy był ktoś zainteresowany tym chętnie rozpisze co gdzie "dać" by wyglądał jak Polski Valentine ;) , postanowiłem że mój Valentine mimo iż szkolny,to będzie ubłocony, okurzony itp:. ,jak mi to wyszło oceńcie sami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 bardzo ładny model w słusznych barwach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Elegancka Walentyna, miło na nią popatrzeć. Przydałyby się większe fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Bardzo ładny model, przetrzyj jeszcze grzbiety gąsek sreberkiem i będzie jeszcze ładniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZ Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 Srebro jest ,tylko pod błotkiem, widać to na prawej gąsienicy na samej końcówce, zdj. nr. 4 ,zdjęcia też robią swoje ;) Dziękuję za pozytywne komentarze w najbliższych planach jest jeszcze Staghound ,centaur i dorchester ...i cała reszta pojazdów 1 D.panc ...daleka przyszłość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Bardzo ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Klasowy. Bardzo realistyczny - super wykon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Złośliwiec Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Piękna ta Valentyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeczek Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Porządna robota - eleganckie zdjęcia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 i na podstawkę go! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Popieram na podstawkę go. SUPER !!! Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Urokliwa i polska... Gratuluję ciekawej pracy! Wydaje mi się jednak, że powinieneś coś zrobić z niektórymi bieżnikami jezdnych kół ... pozostały plamy nie pokryte washem... Pozdrawiam i kibicuję następnym projektom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZ Posted August 4, 2014 Author Share Posted August 4, 2014 Witam Wash na modelu jest wszędzie , a jeśli chodzi o brudzenie układu jezdnego nw o który moment dokładnie chodzi, ale jeśli o czarne przebarwienia ,to po prostu celowo zostawiłem miejsca gdzie widać oryginalną gumę ,aby nie było to takie monotonne, na zdjęciach widać równe krawędzie (prawie) ale w oryginale wygląda to trochę inaczej,przejścia kolorów są o wiele bardziej delikatne,jeśli chodzi o to ;) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Witam o który moment dokładnie chodzi, Zdjęcie nr 5 od góry. To doprawdy drobnostka... model bardzo efektowny! Jeszcze raz gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZ Posted August 4, 2014 Author Share Posted August 4, 2014 Tak myślałem ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micmal Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Ładniutka ta Valentyna, zgrabna, ładnie wymalowana i przykurzona/wybłocona. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts