MichalZ Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Witam,dziś do zaprezentowania mam model brytyjskiego czołgu Valentine II, pojazd w barwach I Korpusu Polskiego (według instrukcji "66 th Tank batalion ,16 th Armoured Brigade ,Polish 1 st Corps ,Scotland 1941." , czołg ten używany był do szkolenia pancerniaków , o samym zestawie-jest to model AFV , składalność oczywiście 6/6 ,ale... to co otrzymujemy w pudełku (lub bardziej z sugestii instrukcji) nie do końca pozwala na stworzenie Polskiego czołgu, ale nie trzeba dużych przeróbek by go upodobnić wystarczy użyć innych elementów (które są w pudełku) , jedyne czego brakuje to małej podstawy anteny (co łatwo wyrzeźbić samemu) ,gdy był ktoś zainteresowany tym chętnie rozpisze co gdzie "dać" by wyglądał jak Polski Valentine ;) , postanowiłem że mój Valentine mimo iż szkolny,to będzie ubłocony, okurzony itp:. ,jak mi to wyszło oceńcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 bardzo ładny model w słusznych barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Elegancka Walentyna, miło na nią popatrzeć. Przydałyby się większe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Bardzo ładny model, przetrzyj jeszcze grzbiety gąsek sreberkiem i będzie jeszcze ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 15 Lipca 2014 Autor Share Napisano 15 Lipca 2014 Srebro jest ,tylko pod błotkiem, widać to na prawej gąsienicy na samej końcówce, zdj. nr. 4 ,zdjęcia też robią swoje ;) Dziękuję za pozytywne komentarze w najbliższych planach jest jeszcze Staghound ,centaur i dorchester ...i cała reszta pojazdów 1 D.panc ...daleka przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Klasowy. Bardzo realistyczny - super wykon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Piękna ta Valentyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Porządna robota - eleganckie zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 i na podstawkę go! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Popieram na podstawkę go. SUPER !!! Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Urokliwa i polska... Gratuluję ciekawej pracy! Wydaje mi się jednak, że powinieneś coś zrobić z niektórymi bieżnikami jezdnych kół ... pozostały plamy nie pokryte washem... Pozdrawiam i kibicuję następnym projektom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Witam Wash na modelu jest wszędzie , a jeśli chodzi o brudzenie układu jezdnego nw o który moment dokładnie chodzi, ale jeśli o czarne przebarwienia ,to po prostu celowo zostawiłem miejsca gdzie widać oryginalną gumę ,aby nie było to takie monotonne, na zdjęciach widać równe krawędzie (prawie) ale w oryginale wygląda to trochę inaczej,przejścia kolorów są o wiele bardziej delikatne,jeśli chodzi o to ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Witam o który moment dokładnie chodzi, Zdjęcie nr 5 od góry. To doprawdy drobnostka... model bardzo efektowny! Jeszcze raz gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Tak myślałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Ładniutka ta Valentyna, zgrabna, ładnie wymalowana i przykurzona/wybłocona. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi