Michał15 Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Witam wszystkich którzy oglądali model podczas budowy a także tych którzą chcą zobaczyć już gotowy model. Na wstępię chciałbym podziekować wszystkim modelarzą z działu okręty i statki którzy podglądali moją pracę, doradzali i chwalili moje poczynania stoczniowe. Jest to mój pierwszy tak dokładnie wykonany model, poprzedni jeśli jeszcze ktoś pamięta był całkowicie sklejony z "pudełka". Mam nadzieje że ten bardziej się spodoba. Cieszę się że go ukończyłem, wiele się przy nim nauczyłem, to ponad 3 lata pracy które uważam że wyrobiły u mnie charakter. No dobrze koniec tego wstępu przejdźmy do sedna: I to by było na tyle, zdjęcia robiłem sam nie są one zbyt profesjonalne nie mniej mam nadzieję że dobrze ukazują moją prace włożoną w ten model. Pozdrawiam i miłego oglądania Michał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almirante Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Piękna robota, gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted July 15, 2014 Super Moderator Share Posted July 15, 2014 Świetny model! Czy istnieje możliwość wklejenia większych fotografii? Te są niewielkie i nie można się nacieszyć w pełni Twoim okrętem. pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Duke Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Fajnie. Ale czy nie zapomniałeś o światłach pozycyjnych? To w sumie jedyna uwaga jaka mi się nasuwa. Dobra robota!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Z Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Piękny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drozdek Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Świetna robota, mam kilka pytań, mianowicie: - czy otwory po oknach itp są puste czy czymś wypełnione? - z czego zrobiłeś olinowanie i te "kuleczki" na nich? Bo odpowiedź na te pytania pomogą mi trochę udoskonalić Prince of Wales oraz Musashi za które zabiorę się pod koniec lipca ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Bardzo porzadnie zrobiona lajba, jak na moj gust troche za czysta, ale to rzecz gustu, wpisuje sie idealnie w przepisy NAVIGA, tam zadnego syfu niet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 piękny, świetne detale! Koniecznie zrób większe zdjęcia. Ten model jest warty dobrej sesji fotograficznej... Mógłby się gustownie pobrudzić - ale czysty też jest świetny. Gratuluję! i czekam na kolejny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał15 Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 A prosze bardzo są i większe A teraz wyjdą moje wszystkie niedoróbki Świetna robota, mam kilka pytań, mianowicie:- czy otwory po oknach itp są puste czy czymś wypełnione? - z czego zrobiłeś olinowanie i te "kuleczki" na nich? Bo odpowiedź na te pytania pomogą mi trochę udoskonalić Prince of Wales oraz Musashi za które zabiorę się pod koniec lipca ;) 1. Otwory po oknach są wymalowane na czarno grafionem kreślarskim, można go kupić w papierniczym, jak chcesz moge wysłać zdjęcie na priv. 2. Olinowanie jest z miedzianego drutu, a kuleczki to naniesiony umiejętnie gęsty klej CA. Olinowanie pomalowane jest na ciemny szary a kuleczki dla kontrastu czarnym matem. Tak ogólnie pisząc do wszystkich to dzięki za pochwały a i model zostaje czysty bo takie lubie, zawsze mi się taki marzył jak z muzeum morskiego w Gdańsku Pozdrawiam Michał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Bardzo fajnie się prezentuje, szczególnie podoba mi się olinowanie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drozdek Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Możesz wysłać mi zdjęcie na priv, możliwe że kupię chociaż nie wiem. A czy można zastąpić zwykłą czarną farbą np z Pactry? Próbowałem miedzianego drutu do mojej Poli ale nie wychodziło mi zbytnio, może dlatego, że to było pierwsze moje olinowanie, ale w ostateczności zrobiłem z włosów z peruki. A ten klej CA drogi jest i jak wygląda? Możesz również na priv podesłać, byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba77 Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Ogólnie to bym zmienił kołpak samolotu na mniejszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Duke Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 1. Otwory po oknach są wymalowane na czarno grafionem kreślarskim, można go kupić w papierniczym, jak chcesz moge wysłać zdjęcie na priv. Chyba raczej rapitografem. Też tak robię. A potem jak dobrze wyschnie bezbarwnym lakierem matowym i gotowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhayader Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Bardzo fajny okręt Już w warsztacie było widać, że będzie miał mnóstwo fajnych detali, choć tak jak blacman sądzę, że można go było trochę pobrudzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punysgce Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Pogratulować. Piękny okręt, świetna robota, absolutnie niczego nie brudzić ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfjontkofski Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 A ten klej CA drogi jest i jak wygląda? Klej CA, czyli cyjanoakrylowy, to zwykła kropelka/superglue/pattex/etc :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Piękny detal. Moim zdaniem przydałby się delikatny weathering. Wash też pomógłby ładnie wyciągnąć detale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts