Michał15 Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Witam wszystkich którzy oglądali model podczas budowy a także tych którzą chcą zobaczyć już gotowy model. Na wstępię chciałbym podziekować wszystkim modelarzą z działu okręty i statki którzy podglądali moją pracę, doradzali i chwalili moje poczynania stoczniowe. Jest to mój pierwszy tak dokładnie wykonany model, poprzedni jeśli jeszcze ktoś pamięta był całkowicie sklejony z "pudełka". Mam nadzieje że ten bardziej się spodoba. Cieszę się że go ukończyłem, wiele się przy nim nauczyłem, to ponad 3 lata pracy które uważam że wyrobiły u mnie charakter. No dobrze koniec tego wstępu przejdźmy do sedna: I to by było na tyle, zdjęcia robiłem sam nie są one zbyt profesjonalne nie mniej mam nadzieję że dobrze ukazują moją prace włożoną w ten model. Pozdrawiam i miłego oglądania Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Almirante Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Piękna robota, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 15 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 15 Lipca 2014 Świetny model! Czy istnieje możliwość wklejenia większych fotografii? Te są niewielkie i nie można się nacieszyć w pełni Twoim okrętem. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Fajnie. Ale czy nie zapomniałeś o światłach pozycyjnych? To w sumie jedyna uwaga jaka mi się nasuwa. Dobra robota!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Świetna robota, mam kilka pytań, mianowicie: - czy otwory po oknach itp są puste czy czymś wypełnione? - z czego zrobiłeś olinowanie i te "kuleczki" na nich? Bo odpowiedź na te pytania pomogą mi trochę udoskonalić Prince of Wales oraz Musashi za które zabiorę się pod koniec lipca ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Bardzo porzadnie zrobiona lajba, jak na moj gust troche za czysta, ale to rzecz gustu, wpisuje sie idealnie w przepisy NAVIGA, tam zadnego syfu niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 piękny, świetne detale! Koniecznie zrób większe zdjęcia. Ten model jest warty dobrej sesji fotograficznej... Mógłby się gustownie pobrudzić - ale czysty też jest świetny. Gratuluję! i czekam na kolejny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 15 Lipca 2014 Autor Share Napisano 15 Lipca 2014 A prosze bardzo są i większe A teraz wyjdą moje wszystkie niedoróbki Świetna robota, mam kilka pytań, mianowicie:- czy otwory po oknach itp są puste czy czymś wypełnione? - z czego zrobiłeś olinowanie i te "kuleczki" na nich? Bo odpowiedź na te pytania pomogą mi trochę udoskonalić Prince of Wales oraz Musashi za które zabiorę się pod koniec lipca ;) 1. Otwory po oknach są wymalowane na czarno grafionem kreślarskim, można go kupić w papierniczym, jak chcesz moge wysłać zdjęcie na priv. 2. Olinowanie jest z miedzianego drutu, a kuleczki to naniesiony umiejętnie gęsty klej CA. Olinowanie pomalowane jest na ciemny szary a kuleczki dla kontrastu czarnym matem. Tak ogólnie pisząc do wszystkich to dzięki za pochwały a i model zostaje czysty bo takie lubie, zawsze mi się taki marzył jak z muzeum morskiego w Gdańsku Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Bardzo fajnie się prezentuje, szczególnie podoba mi się olinowanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Możesz wysłać mi zdjęcie na priv, możliwe że kupię chociaż nie wiem. A czy można zastąpić zwykłą czarną farbą np z Pactry? Próbowałem miedzianego drutu do mojej Poli ale nie wychodziło mi zbytnio, może dlatego, że to było pierwsze moje olinowanie, ale w ostateczności zrobiłem z włosów z peruki. A ten klej CA drogi jest i jak wygląda? Możesz również na priv podesłać, byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Ogólnie to bym zmienił kołpak samolotu na mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 1. Otwory po oknach są wymalowane na czarno grafionem kreślarskim, można go kupić w papierniczym, jak chcesz moge wysłać zdjęcie na priv. Chyba raczej rapitografem. Też tak robię. A potem jak dobrze wyschnie bezbarwnym lakierem matowym i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Bardzo fajny okręt Już w warsztacie było widać, że będzie miał mnóstwo fajnych detali, choć tak jak blacman sądzę, że można go było trochę pobrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punysgce Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Pogratulować. Piękny okręt, świetna robota, absolutnie niczego nie brudzić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 A ten klej CA drogi jest i jak wygląda? Klej CA, czyli cyjanoakrylowy, to zwykła kropelka/superglue/pattex/etc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Piękny detal. Moim zdaniem przydałby się delikatny weathering. Wash też pomógłby ładnie wyciągnąć detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi