gorlock Napisano 8 Września 2014 Autor Share Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Witam! Detale zmalowane, kalki położone, baza akrylowa z drapanką wykonana. Teraz czas na zabawę z białą olejną i inne zabiegi. Edytowane 8 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 W niektórych miejscach wydaje mi się za mocno, ale jak chcesz działać białą olejną to poczekam z oceną na ten zabieg. Może on dużo zmienić w wyglądaie kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 fajny, jszcze ślady białeg kamo na oponach i bandażach by się przydały. Nie maskowano ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Mi się podoba. Powiedz jak robiłeś zadrapania - metoda na lakier czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Września 2014 Autor Share Napisano 9 Września 2014 metoda na lakier czy cos innego? Tradycyjna metoda na lakier do włosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Nie tak tradycyjnie, bo biała to olejna, tak? Świetny efekt z tym białym kamo, co jeszcze podkreślają dobre zdjęcia. ja chyba muszę zastąpić białą Valejo zwykłym olejnym białym Revelem, bo z tą Valejo mam mizerne efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Bardzo ładnie! Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Tak patrzę na to wszystko i chciałoby się trochę poprzeklinać, ale są młodsi użytkownicy na forum więc nie będę! Bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 Nie tak tradycyjnie, bo biała to olejna, tak? Biała to akrylowa Tamiya. Na to dopiero miejscowo będzie dany biały enamel także Tamki a następnie zmywany i rozcierany białym sprytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 (edytowane) Witam! Proces brudzenia trwa.... Błoćko jeszcze będzie zróżnicowane kolorystycznie. Po pracach olejarskich dopiero wejdą pigmenty. Edytowane 28 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Petardziarsko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 tak mi się te super błotko na układzie jezdnym podoba ale jak widzę koło przednie od środkowej strony to mam pewne wątpliwości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 jak widzę koło przednie od środkowej strony to mam pewne wątpliwości ;) Hehe, tak jak napisałem, proces błocenia trwa. Wewnętrzna strona kół jeszcze nie ruszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 proces jest rewelacyjny, obserwuję zatem dalej Bardzo podobają mi się resztki trawy na spodzie przednich błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Jeden z lepszych modeli w malowaniu zimowym jakie widziałem w ostatnim czasie. Niecierpliwie czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Jak na razie to dla mnie rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Poprzedni model był świetny, ale ten jest rewelacyjny. Możesz zdradzić sekret takiego ładnego błotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 Baza błotka to gotowiec Tamiya Soil effect dark earth. Do tego splashe z pędzla z produktów AK/A of Mig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Witaj. Model mi się podoba. Bardzo dobzre wyszło malowanie i brudzenie. Śledze dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Świetne malowanie, jedno z najlepszych jakie widziałem ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Superowe malowani,jak zrobiłeś otarcia itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Października 2014 Autor Share Napisano 1 Października 2014 Dzięki za słowa uznania. Otarcia, obicia robione pędzlem i farbą vallejo 822. Otarcia białej farby, tak jak pisałem wcześniej, robione metodą na lakier do włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Nieźle, na Chaffee wypróbuję taki rodzaj błocenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Rewelacja ! Widać doskonały warsztat malarski. Jedyne co ja bym zmienił to zacieki rdzawe, żeby nie były jak od linijki. Zawsze mnie to osobiście razi. Nawet jak się poprzyglądasz prawdziwym pojazdom, koparkom na budowie itp. Zacieki są pod różnymi kątami. U Ciebie idelanie pionowo, kąt 90 stopni, tak jakby pojazd w polu stojący zawsze był idealnie wypoziomowany i jeździł tylko po płaskiej drodze wypoziomowanej. Zwłaszcza razi na pokrywie silnika, góra, gdzie nigdy nie spłynełaby woda z rdzą do przodu podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi