Slash Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Model Trumpetera wzbogacony o dość irytujące gąsienice Friulmodel, metalową lufę itd. Od siebie przerobiłem spawy na wiele wyraźniejsze, tak by nie zatraciły się podczas brudzingu oraz fakturę pancerza. I w porównaniu z Abramsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Fajny potworek Wizjery zrob czarnym błyszczącym, bo te wydaja się matowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 W jaki sposób uzyskałeś fakturę stali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Dzięki za komentarze. Szybki wizjerów są zabezpieczone maskolem, stąd wrażenie, że są matowe. Faktura stali wykonana została szpachlówką Tamiya i starym pędzlem poprzez "ciapanie". Warto robić to w miarę nową i rzadką szpachlówką. Na koniec po przeschnięciu lekko przeszlifowałem drobnym papierem ściernym. Na jarzmie fakture odlewu zrobiłem rozcieńczalnikiem Nitro i starym bardzo twardym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Prezentuje się ładnie, a i wielkość pojazdu słuszna. Malunki na pewno też będa robić kolosalne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Zaglądam. Wygląda jak powinien - olbrzym! Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 W końcu ten model na forum. Dobra robota. Lufę jakiej firmy użyłeś? Bez zwiększania średnicy otworu w pierścieniu jarzma pewnie się nie obyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Dzięki. Lufa jest od Jagdtigera bo działo niby to samo. Pasowała w pierścień ze śrubami idealnie. Choć jest trochę dłuższa niż plastikowa, bo przewidziane jest pewnie, że podczas montowania w Jagdtigerze lekko wsuwa się w jarzmo. Ja nawierciłem lufę oraz jarzmo i zamontowałem na kawałku metalowego pręcika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Lufa jest od Jagdtigera Od Jagtigera Dragonowskiego Premium? Ja przetestowałem kilka jagdtigerowskich luf (Aber, RB) i dopiero Lion Marc względnie pasował średnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Sprawdziłem i jest to dokładnie taka lufa: http://archiwum.allegro.pl/oferta/lufa-12-8-cm-pak-44-2-l-55-jagdtiger-rb-35b16-i4021493113.html Przy czym weszła ona jedynie w pierścień ze śrubami na końcu jarzma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Bardzo fajny warsztat:) elegancko wszystko poskładane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Póki co jest bardzo dobrze. Czekamy na malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 No to się coś pomalowało w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Fajnie, lubię twoje prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Ładnie. Zardzewiałe boki wyszły super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Dla mnie bomba! Świetne malowanie. Boki pojazdu wyglądają cudnie. Można wiedzieć w jaki sposób uzyskałeś taki efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 Dzięki, miło, że się podoba. Jeśli chodzi o rdzę. Najpierw poszedł podkład z jakiejś ciemniejszej szarości. Potem na lakier do włosów czekoladowy brąz. Ścierałem go delikatnie miękkim pędzlem. Chciałem uzyskać delikatne przebicia koloru i różnicę w grubości warstwy brązowej farby, a nie odpadnięte połacia. Potem na takim podkładzie poszły w ruch farby z zestawu do rdzy Lifecolor. Zaczynając od washa jednym z ciemniejszych kolorów skończywszy na rozcieraniu tych jaśniejszych odcieni i malowaniu delikatnych smug mocno rozcieńczoną farbą. Ogólnie trochę improwizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Potworek wyszedł miodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Świetny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Malowanie piekne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Malowanie cieszy oko ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 farby z zestawu do rdzy Lifecolor. Zaczynając od washa jednym z ciemniejszych kolorów skończywszy na rozcieraniu tych jaśniejszych odcieni i malowaniu delikatnych smug mocno rozcieńczoną farbą. Ogólnie trochę improwizacja. Możesz podać, co to za farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 13 Września 2014 Autor Share Napisano 13 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Mam takiego samego rozgrzebanego, ale od kończenia powstrzymują mnie blachy Voyagera, których jest od cholery. Będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi