Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Po dłuższej przerwie wracam do tematu nowego projektu i na dzień dobry zaczynam znowu Scanie ale w innej wersji, na zlocie w Opolu „ Master Truck” poznałem wszystkim znanego miłego pana o nazwisku Svempas. I tak w trakcie rozmowy zainspirował mnie do budowy modelu którym przyjechał na pokaz, jest to trzy osiowa Scanka z naczepą sklepem (w załączeniu fotka).

c5654a29ea589abf.jpg

Ale w trakcie przeglądania jego strony www.svempas.se znalazłem jedno zdjęcie które ujęło mnie do żywego i od poniedziałku o niczym innym nie myślę tylko jak to zrobić. I tak, z braku na rynku modelu Scania Millenium mój wybór padł na 164L Top Class, model prawie taki sam jednak trzeba będzie załatwić odpowiednie oznaczenia modelu na 144L/ 530. Oczywiście trzeba będzie pogadać się z kolegami od robienia kalek czy takie są do zrobienia.

0730188b39b75641.jpg

W związku z tym mam do Kolegów prośbę jeżeli ktoś z Was ma może inne zdjęcia tego zestawu to proszę o pomoc, bo ja przez parę godzin znalazłem tylko to jedno.

Od razu napiszę że jestem troche wolny w pracach więc aktualizacje będą w ramach postępu prac, dzisiaj zaczynam od ramy.

Pozdr Marcus

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No, no Ładne kwiatki!

Z kalkami problemu być nie powinno. Mi zrobili kaleczki do magnumki: kuchmodel@op.pl

Projekt zacny i wierzę, że efekt będzie powalający

Zasiadam w pierwszym rzędzie. Ktoś jeszcze się dosiądzie?

Pozdrawiam,

Przemek

Napisano

No to siadam obok Przemka, no i życzę Ci powodzonka w realizacji projektu

Napisano

No i ja równiesz, się dosiądę i życzę, też powodzonka.

Napisano

Pewnie, koło mnie rezerwóje Ci.

Napisano

Kurcze...Wojtek i Janex mnie wyprzedzili, bo sie chorobcia wywaliłem na schodach jak biegłem na widownie

Zasiadam wobec tego w drugim rzędzie i bacznie obserwuje

Pozdrawiam

Napisano

No Mirku, tyle się nasłuchałem o Western Starze, a tu się okazuje, że zarzucasz tamten projekt na rzecz czegoś zupełnie nowego. Życzę powodzenia i mam nadzieję, że wszystko się uda zrobić

Napisano

z braku miejsca w pierwszym rzędzie przysiadam w drugim!!...

Napisano

Oskar... Zabiłeś Mirka

Żarcik taki... Mam nadzieję, że Mirek się nie przejmie i zrobi drugi model POLIS Scakanki

Napisano
Oskar... Zabiłeś Mirka

Żarcik taki... Mam nadzieję, że Mirek się nie przejmie i zrobi drugi model POLIS Scakanki

Chyba nie Przemku, mam takie wrażenie że Oskar pokazał ten sam który ja prezentuje tylko z innej strony.

48e4b4fc53381e20m.jpg

O ile wiem jest to model z firmy http://www.tekno.nl/

Dzięk Oskar takiego ujęcia jeszcze nie miłem.

Pozdr Marcus

Napisano
Oskar... Zabiłeś Mirka

Chyba nie Przemku, mam takie wrażenie że Oskar pokazał ten sam który ja prezentuje tylko z innej strony.

48e4b4fc53381e20m.jpg

O ile wiem jest to model z firmy http://www.tekno.nl/

Dzięk Oskar takiego ujęcia jeszcze nie miłem.

Pozdr Marcus

Ufffff... Moje zmartwienie wynikło z niewiedzy... Myślałem, że to 1:24

Pozdrawiam

Napisano

A to ja siadam na końcu bo tam chociaż popcornem nie rzucają ha.

Fajny pomysł,a fe fotki to jak skala czyżby 1/87

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

Parę dni i wieczorów poświęconych tej Scani zaowocowało takimi efektami, nadmieniam że model jest po pierwszej warstwie lakieru i elementy są złożone bez kleju. Fotki robione póżnym wieczorem za co przepraszam, następne postaram się wykonać przy oświetleniu naturalnym.

Marcus

9a869791fc8b8853m.jpg f4a49fc1f8a5401am.jpg 449defe8fe0cbb1cm.jpg 5b6dc6eb46520a77m.jpg

Wszelkie uwagi i pomocne sugestie mile widziane.

M

Napisano

Wszystko na razie wygląda ok.Tylko mam pytanie bo nie wiem dokładnie ale czy rama nie powinna być bardziej matowa niż żeby była błyszcząca ?

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

No nareszcie Mirek! Zaczynało się tu kurzyć

Rama skończona? Jakieś takie paproszki Ci się chyba poprzyklejały z przodu ramy Drugie pytanie, czy nadkola były przyklejone? (tak wiem, ze mowiles, ze wszystko jest zlozone na sucho, ale rame np. musiales sklejac, wiec dla pewnosci sie pytam).

Pozdrawiam

Napisano

W tym modelu nadkola są oddzielnie pozatym widać pewną przerwe.Nadkola sa białe i nagle jest czarna rama.Właśnie Marcus05 czemu rama jest czarna? :P