Marcus05 Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Witam Po dłuższej przerwie wracam do tematu nowego projektu i na dzień dobry zaczynam znowu Scanie ale w innej wersji, na zlocie w Opolu „ Master Truck” poznałem wszystkim znanego miłego pana o nazwisku Svempas. I tak w trakcie rozmowy zainspirował mnie do budowy modelu którym przyjechał na pokaz, jest to trzy osiowa Scanka z naczepą sklepem (w załączeniu fotka). Ale w trakcie przeglądania jego strony www.svempas.se znalazłem jedno zdjęcie które ujęło mnie do żywego i od poniedziałku o niczym innym nie myślę tylko jak to zrobić. I tak, z braku na rynku modelu Scania Millenium mój wybór padł na 164L Top Class, model prawie taki sam jednak trzeba będzie załatwić odpowiednie oznaczenia modelu na 144L/ 530. Oczywiście trzeba będzie pogadać się z kolegami od robienia kalek czy takie są do zrobienia. W związku z tym mam do Kolegów prośbę jeżeli ktoś z Was ma może inne zdjęcia tego zestawu to proszę o pomoc, bo ja przez parę godzin znalazłem tylko to jedno. Od razu napiszę że jestem troche wolny w pracach więc aktualizacje będą w ramach postępu prac, dzisiaj zaczynam od ramy. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 No, no Ładne kwiatki! Z kalkami problemu być nie powinno. Mi zrobili kaleczki do magnumki: kuchmodel@op.pl Projekt zacny i wierzę, że efekt będzie powalający Zasiadam w pierwszym rzędzie. Ktoś jeszcze się dosiądzie? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 No to siadam obok Przemka, no i życzę Ci powodzonka w realizacji projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 No i ja równiesz, się dosiądę i życzę, też powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 A będzie jeszcze miejsce dla mnie wśród oglądających?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Pewnie, koło mnie rezerwóje Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Kurcze...Wojtek i Janex mnie wyprzedzili, bo sie chorobcia wywaliłem na schodach jak biegłem na widownie Zasiadam wobec tego w drugim rzędzie i bacznie obserwuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 No Mirku, tyle się nasłuchałem o Western Starze, a tu się okazuje, że zarzucasz tamten projekt na rzecz czegoś zupełnie nowego. Życzę powodzenia i mam nadzieję, że wszystko się uda zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 z braku miejsca w pierwszym rzędzie przysiadam w drugim!!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Zasiadę w loży VIP-ów i będe spogladał z wysoka na ten projekt ;) a tak na poważnie mam taką o to fotke: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Oskar... Zabiłeś Mirka Żarcik taki... Mam nadzieję, że Mirek się nie przejmie i zrobi drugi model POLIS Scakanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 22 Października 2007 Autor Share Napisano 22 Października 2007 Oskar... Zabiłeś Mirka Żarcik taki... Mam nadzieję, że Mirek się nie przejmie i zrobi drugi model POLIS Scakanki Chyba nie Przemku, mam takie wrażenie że Oskar pokazał ten sam który ja prezentuje tylko z innej strony. O ile wiem jest to model z firmy http://www.tekno.nl/ Dzięk Oskar takiego ujęcia jeszcze nie miłem. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Oskar... Zabiłeś Mirka Żarcik taki... Mam nadzieję, że Mirek się nie przejmie i zrobi drugi model POLIS Scakanki Chyba nie Przemku, mam takie wrażenie że Oskar pokazał ten sam który ja prezentuje tylko z innej strony. O ile wiem jest to model z firmy http://www.tekno.nl/ Dzięk Oskar takiego ujęcia jeszcze nie miłem. Pozdr Marcus Ufffff... Moje zmartwienie wynikło z niewiedzy... Myślałem, że to 1:24 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 A to ja siadam na końcu bo tam chociaż popcornem nie rzucają ha. Fajny pomysł,a fe fotki to jak skala czyżby 1/87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Skala HO to nie jest, ale 1:24 też nie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinK Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Jest to skala 1:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 To jest Skala 1:43 Tekno.. Można ten model kupić na stronie Svempy za 106 Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 No to drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 Witam Parę dni i wieczorów poświęconych tej Scani zaowocowało takimi efektami, nadmieniam że model jest po pierwszej warstwie lakieru i elementy są złożone bez kleju. Fotki robione póżnym wieczorem za co przepraszam, następne postaram się wykonać przy oświetleniu naturalnym. Marcus Wszelkie uwagi i pomocne sugestie mile widziane. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Narazie wszstko fajnie:) Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Wszystko na razie wygląda ok.Tylko mam pytanie bo nie wiem dokładnie ale czy rama nie powinna być bardziej matowa niż żeby była błyszcząca ? Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 W scani seri 4 jest rama szara błyszcząca ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Aha nie wiedziałem właśnie że błyszcząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 No nareszcie Mirek! Zaczynało się tu kurzyć Rama skończona? Jakieś takie paproszki Ci się chyba poprzyklejały z przodu ramy Drugie pytanie, czy nadkola były przyklejone? (tak wiem, ze mowiles, ze wszystko jest zlozone na sucho, ale rame np. musiales sklejac, wiec dla pewnosci sie pytam). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 W tym modelu nadkola są oddzielnie pozatym widać pewną przerwe.Nadkola sa białe i nagle jest czarna rama.Właśnie Marcus05 czemu rama jest czarna? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi