irlandczyk85 Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Dźwig całkiem ladny.model powoli nabiera klasy.widac ze się rozwijasz.fajnie tu zaglądać.pozdreawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Warka Bear: wybacz, nie miałem świadomości, że to może denerwować podczas oglądania, na swoje małe usprawiedliwienie mam fakt, że zdjęcia również wykorzystuję na swojej stronie o oglądają osoby, które nie mają żadnego "odnośnika" wielkości. Mingus: Masz rację, jestem na początku drogi modelarskiej, lekko ponad rok mija. Niby jakich kompleksów się przeze mnie nabawiłeś? Przepraszam, nie miałem takiego zamiaru Ze swojej strony mogę tylko namawiać do okrętów, szczególnie w 1:350 Za resztę miłych słów bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 Małe pytanko odnośnie kotwic oraz już niedługo dodam więcej zdjęć z kolejnymi dodatkami z blaszki a trochę ich się już pojawiło na okręcie. Która kotwica lepiej się prezentuje? Wysokość łańcucha można regulować ale ogólnie chciałem zrobić wiszące kotwice tylko nie wiem czy wybrać plastik czy blaszka, bo obie są małe niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 8 Stycznia 2015 Czemu brak kabla demagnetyzacyjnego na dziobie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 Bo jeszcze nie jest dokończone, po drugiej stronie też nie ma wcale ale możliwe że jeszcze dzisiaj pojawi się na całej długości, tylko tak siedzę i zastanawiam się nad tymi kotwicami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 Te "blaszane "jakieś takie niedorobione . "Plastyki" wyglądaję bardziej na kute . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 fototrawiona jest zdecydowanie za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian B. Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 fototrawiona jest zdecydowanie za mała Też tak myślę . Jeszcze łańcuch, przy tak eleganckich blachach, po prostu psuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2015 Dla kwestii kotwic chyba znalazłem rozwiązanie, natomiast poniżej mały przedsmak działek z blaszek (jedno z głowy, pozostało jeszcze około 40 wszystkich działek pojedynczych jak i potrójnych), aż mi szkoda później je pomalować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 No to przydałoby się więcej zdjęć chyba. ;) Wiele blaszek doklejonych. Wiem, że przy wielu z nich jest od groma kleju ale i tak próbowałem wydłubać trochę. W niektórych miejscach po prostu naklejałem blaszki na niezeszlifowany plastik, ponieważ nie dałbym rady bez uszkodzenia modelu zeszlifować itp.. Jak na pierwszy kontakt z blaszkami to aż takiej tragedii chyba nie ma ;) Pozostało do wykonania: -działka "potrójne" oraz "pojedyncze" do złożenia oraz przyklejenia -przykleić drabinki przy do masztu oraz później maszt do nadbudówki (bo jest przymierzony na sucho) -doklejenie pozostałej części kabla demagnetyzacyjnego -łańcuchy oraz kotwica -śruby napędowe -pomalowanie nadbudówki na kolor Vallejo Air 71.048 oraz część podwodną kolorem Pactra A6 Dark Red, przy pokładzie będzie mieszanka i malowanie pędzlem prawdopodobnie -"beczułki" na pokładzie, bo nie wiem jak to się nazywa -relingi -co najgorsze, ewentualne olinowanie - choć pewnie się dobrze domyślam, że wielu modelarzy tutaj urażę gdy nie zrobię więc moja deklaracja brzmi: postaram się zrobić, na pewno te prostsze a później to zobaczymy Za jakość oraz ilość zdjęć przepraszam, ostatnio telefon mi szwankuje i nie chce się czasami aparat wyostrzyć. porównanie plastiku z blaszką małe porównanie elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Podoba mi sie ta rufa, bardzo ladniutko te blaszki jej robia - dzwig super ! :_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 A czemu nie ma blaszki na górze komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 krzysiek1990rtk ponieważ blaszki dostałem jako tak zwany "złom" i wielu elementów nie było w tym właśnie blaszki na komin oraz na pokład na nadbudówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Okręt coraz bardziej zwaloryzowany blaszkami gdzie się dało, dzisiaj część podwodna pomalowana na czerwono i schnie. W internecie zaś pojawiła się informacja o znalezionym wraku Musashi w Morzu Sibuyan. link do strony: http://www.konflikty.pl/aktualnosci/wiadomosci/odnaleziono-wrak-musashi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 nawet stoi na stępce w miarę pionowy... Ciekawe będą zdjęcia. Oby się pojawiły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 9 Marca 2015 Autor Share Napisano 9 Marca 2015 Zdjęcia się pojawiły, kilka sztuk zaledwie ale również udało się wyszukać film z miejsca "pobytu" Musashi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 nawet stoi na stępce w miarę pionowy... Ciekawe będą zdjęcia. Oby się pojawiły! Stępki to on już nie ma. Na dnie leżą fragmenty. Część dziobowa w najlepszym stanie, potem poszarpane zgliszcza z wieżą dowodzenia na boku oraz rufa, do góry dnem. Ciekawe, że chryzantema odpadła. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 Prace idą bardzo powoli z braku czasu. Wszystkie 'potrójne' działka 25mm zrobione. Część jest przyklejona, zaś druga część na taśmie maskującej gotowe do pomalowania (zdjęcie). Zastanawiam się czy malować je na czarno czy w kolorze nadbudówek czyli ciemno szary. Część wodna kadłuba pomalowana również. Pozostały do wykonania pojedyncze działka 25mm do wykonania i przyklejenia oraz drobiazgi na pokładzie (kotwice, łańcuchy, relingi, katapulty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Marca 2015 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2015 Prace idą bardzo powoli z braku czasu. Wszystkie 'potrójne' działka 25mm zrobione. Część jest przyklejona, zaś druga część na taśmie maskującej gotowe do pomalowania (zdjęcie). Zastanawiam się czy malować je na czarno czy w kolorze nadbudówek czyli ciemno szary. Ciemnoszary + wash.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 To 350, więc rób tak jak być powinno, same działka ( lufa i zamek ) to oksydowana stal- czarne, reszta w kolorze okrętu i łosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 No to teraz dowaliłeś. Zapomniałeś, że do pięt Wam nie dosięgam doświadczeniem Pomaluję na kolor okrętu a później wash na wszystkich ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Zaczynasz jak drugi mój ulubieniec, jak wiesz lepiej to po co pytasz?? Doświadczenia też nie zdobędziesz, jak nie bedziesz próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 rób tak jak być powinno, same działka ( lufa i zamek ) to oksydowana stal- czarne Nie wydaje mnie się. Gun metal będzie lepszy. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 jak wiesz lepiej to po co pytasz?? Nie wiem lepiej tylko tak mi doradzono po prostu ;) Zobaczymy w przyszłym tygodniu jak nadejdzie czas malowania. A co do Gun Metal to mam chyba słoiczek pactry, wiem że to niezbyt dobra farba ale żadnego sklepu modelarskiego w okolicy nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Może lepiej jakiś bardzo, bardzo ciemny szary. W tej skali kolor gun metal nie powinien się błyszczeć dużymi ziarnami aluminium. Pactra jest.. średnia. ;) Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi