Drozdek Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Mała aktualizacja. Więc pokład pomalowany. Łańcuchy lekko pordzewiałe i przyklejone. Pozostało olinowanie i tu pojawia się problem. Mianowicie nie jestem w posiadaniu żadnej nitki ani możliwości zakupu. Mam cienki drucik z cewki ale nie wiem czy się przyda. Poniżej zdjęcia grubości drucika oraz w trakcie malowania pokładu. Trochę nie dokładnie miejscami ale mi odpowiada tak jak jest więc zostawie w tym stanie. Reszta zdjęć bardziej szczegółowych zamieszczę dopiero w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Im więcej patrzę się na Twoją II, tym częściej mnie dopadają myśli o ponownym zakupie i warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 To czekamy na galerie O, a gdzie to dają? na e-bayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Nie myślcie sobie, że się obijam bo wcale tak nie jest. Lecz olinowanie to momentami przerasta moje zdolności, ale... NIE poddaje się! Jako dowód moich słów kilka zdjęć z olinowaniem, jestem w połowie. Może idealnie nie jest ale przynajmniej lepiej niż w mojej Poli Pozostały odciągi z drugiej strony, przy kominie oraz na tylnej wieży a na samym końcu flagi. Tutaj jest mały problem bo zestawowe są z papieru takie trochę "sztuczne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 23 Kwietnia 2015 szkoda, że nie pokusiłeś się o maźnięcie jakims washowatym roztworem po całości , bo całość wygląda iście plastikowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Wiem wiem, ale za bardzo washa nie lubię i nie umiem stosować bo albo za dużo albo za mało.. W rzeczywistości aż tak bardzo nie jest plastikowy, lepiej się prezentuje. ;) Jeszcze coś pokombinuję na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 szkoda, że nie pokusiłeś się o maźnięcie jakims washowatym roztworem po całości , bo całość wygląda iście plastikowo Też odniosłem takie wrażenie... Fotki też lepsze by się zdały... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2015 No to mogę napisać, że projekt skończony w 95%. Pozostały do pomalowania łodzie oraz samoloty. Pierwsze olinowanie bardziej "zaawansowane" za mną. Miejscami widać trochę kleju oraz luźne odciągi, lecz nic więcej nie dałem rady zdziałać by to lepiej wyglądało. Pomysł olinowania wzięty z instrukcji, znalezionego modelu w internecie oraz trochę ingerencji własnej. Poniżej kilka fotek a galeria powstanie po pomalowaniu łodzi i samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Ładnie zrobione olinowanie niepomalowanie wygląda bardzo nienaturalnie. Będzie świecić na każdym zdjęciu i zepsuje na pewno efekt końcowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2015 A jak i na jaki kolor proponujesz pomalować? Nie ukrywam, że tak czy siak będzie to dla mnie wyzwanie ale spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Lepiej pomalować przed montażem. Po montażu można spróbować zgasić miękkim pędzelkiem rozcienczoną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Wszystko fajnie pieknie kolego ale mysle ze waly srob napedowych powinny byc w innym kolorze napewno nie zlote Co do olinowania to jest trudny temat najleiej jest robic otworki w miejscach gdzie jest olinowanie i przykleic. potem tylko naciagnac i dac krolpelke kleju i po sprawie. Wiem ze latwo powiedziec ale to chyba najlepszy sposob. Pozdrawiam i dalej kibicuje i az mnie skreca bo sam nie moge ruszyc dalej z moimi modelami bo cierpie na chroniczny brak czasu a jak juz go mam to zawsze jest cos do ogarniecia (rodzina, ogrod czy inne domowe sprawy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Wzorowałem się instrukcją a mówi ona, że jedna wały napędowe oraz śruby są na złoto (zdjęcie poniżej). Olinowanie - pierwsze koty za płoty, teraz wiem co będzie następnym razem ułatwiało mi pracę. Przepraszam za zakreślone ołówkiem zdjęcia ale myślę, że widać iż dobrze wykonałem malując na złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 To jest akurat zdaje się błąd w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Bardzo możliwe, przynajmniej mniejsza wina leży po mojej stronie. Jeśli ktoś ma jakieś "papiery" pokazujące że powinno być inaczej proszę o udostępnienie a wnet szybko naprawię błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Po prostu wały śrub były wykonywane ze stali okrętowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 13 Maja 2015 Autor Share Napisano 13 Maja 2015 [R.I.P] Z przykrością zawiadamiam, że IJN Musashi został ostrzelany kapciem. Będę próbował go wskrzeszać, lecz nie sądzę czy się uda. Także na BFM w Koszalinie może nie zdążyć dopłynąć. Minuta ciszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Z przykrością zawiadamiam, że IJN Musashi został ostrzelany kapciem. Potraktowałeś go kapciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Za ten maszt na rufie się mu należało... Pokład trochę mało drewniany. I Panie Kolego za czysto na moje oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 przetoczyć się musiał jakiś front i ostre walki.... wielka szkoda ale nie poddawaj się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Kapciobomba trochę pomogła w zdobyciu wyróżnienia na BFM w Koszalinie za co bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Miło to widzieć, gratuluję, Panie Inżynier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi