Mateusz Z Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 I koniec. Model w miarę przyjemny. Co tu pisać, chyba lepiej wrzucę zdjęcia Aaaa, właśnie! Zapomniałem zdjęcia ze mną, w piątek machnę i wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Jak dla mnie...bardzo przyjemny dla oka model...czysto sklejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Oto i ja Jakieś jeszcze komentarze do modelu, bo trochę cicho? Ale nie ma ciszy totalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Jest czysto i starannie. Za wlotem, na górze kadłuba linia podziału trochę popłynęła, ale to miejsce dość pracochłonne w tym modelu, więc się nie czepiam. Antenę przykleiłeś nie tam, gdzie trzeba - za kabiną powinna być zamontowana do tego krótkiego występu, nie do anteny mieczowej. Ja w swoim nie dorobiłem jej w ogóle, więc nie marudzę, ot taka uwaga Poprawisz, jak będziesz miał ochotę. Generalnie czysty, ładnie wykonany model. Masz się z czego cieszyć. ps. Ruchomą osłonę kabiny mógłbyś też przekleić - bardziej do przodu i tak, żeby nie było tej szczeliny pod dolną krawędzią. Takie tam drobnostki. Edytowane 19 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 (edytowane) To może znowu ja .....Mateusz no jestem pod wrażeniem,tymbardziej,że widzę autora który nie jest starym modelarskim wyjadaczem.......aaaaa młodzieniec,który ma smykałkę modelarską .......już widzę jakie modele bedziesz prezentował za kilka lat ......oby tak dalej-DZIAŁAJ BO JEST NAPRAWDĘ SPOKO P.S. I ciesz sie że masz takie fajne hobby...bo wielu twoich rówiesników pójdzie inna drogą...nie do końca przyjemną.......to takie moje przemyślenie Edytowane 19 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 To może ja się wypowiem w takim razie :P nie znam się na samolotach itp ale mega mi się podoba, czysto sklejony (moim zdaniem oczywiście) i nie spodziewałem się, że jest on taki mały, ale w każdym bądź razie powodzenia, wytrwałości oraz cierpliwości przy kolejnych modelach PS. Zapraszam również do oglądania moich prac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Pomalowany ładnie ale owiewka nie poszpachlowana. Dla mnie jest ok sam mam ten model ale jeszcze z nim nie wystartowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Dzięki za pozytywne komentarze Odnośnie anteny(właściwie to chyba linki anteny, o to chodzi?) to na zdjęciu tego samolotu, widać jak idzie do anteny mieczowej(a przynajmniej ja widzę ) Aaa, i jeszcze jedno. U nas na modelarni wbrew pozorom jest spoooro młodych wiekiem modelarzy, więc to nie jest tak że jestem jakiś jedyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Mam wątpliwość co do zbiorników pod skrzydłami czy aby właściwe zostały użyte. Może ktoś ma wiedzę na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Odnośnie anteny(właściwie to chyba linki anteny, o to chodzi?) Tak tak, o przewód antenowy chodzi. Foto 1, Foto 2 Rzeczywiście niektóre ujęcia potrafią być mylące i wygląda to, jakby antena dochodziła do anteny mieczowej (już nie wspominając o tym, że na zdjęciach amerykańskiego zdobycznego 616 jest do niej zamocowana ), ale prawidłowo powinna być zamontowana w innym miejscu. edit: Co do zbiorników - MiG-15/Lim-1 przenosiły zbiorniki tego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Witaj Mateusz, ładny model wykonałeś, jest potencjał na przyszłość. Rozwijaj warsztat i wiedzę o pierwowzorach budowanych modeli. Uważniej będę patrzył na Twoje kolejne warsztaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Dziękuje za opinie Hmmm, ciekawe jak z tą linką w końcu. W planach Aj-pressu MiG 15 wczesny ma ją mocowaną do anteny mieczowej. Może bywało różnie w egzemplarzach pod tym względem? No nic, nawet jak jest źle to chyba nie jest to jakiś wielki błąd Owiewka kabiny jest przyklejona i może być wrażenie, że lewituje, ale jest wg. mnie i zdjęć dobrze Co do zbiorników, gdzieś widziałem też tabelkę z informacją w jakich latach, których używano ale obecnie nie mogę powiedzieć gdzie jej szukać bo nie pamiętam A warsztatów to nie lubię za bardzo prowadzić, wolę wstawić galerię jeśli już Jak czegoś nie wiem, to szukam u innych, a najczęściej pytam o poradę pana Arka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Mi także się podoba . Wygląda o wiele lepiej niż moja piętnastka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Fajny. Ciekawe ujęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Mi także się podoba . Wygląda o wiele lepiej niż moja piętnastka. No już bez przesady Twój MiG też jest niezły, a kolejny pomalowany czymś innym niż pactrą jak zapowiedziałeś będzie już zupełnie pyszny Fajny. Ciekawe ujęcia. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 No już bez przesady Twój MiG też jest niezły, a kolejny pomalowany czymś innym niż pactrą jak zapowiedziałeś będzie już zupełnie pyszny Dzięki ale już go nie dokończę . Powodzenia przy następnych modelach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 A czemu? Weny zabrakło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 A czemu? Weny zabrakło? Dokładnie. Ostatnio strasznie nerwowy jestem. Teraz próbuję F 15 1/48, może coś z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Spokojnie, odłóż go na bok i poczekaj, w końcu go dokończysz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi