POPI Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Witam Przedstawiam nowy mój projekt Panzerbefehlswagen VI Tiger z tamiyi 1/35 Zimmerit robiony z miliputa i za pomocą grzebieni tamiyi. Wszystkie blachy i lufa oraz szekle to z Aber, kilka elementów jest wzięte z Tygrysa dragona. Gąsienice friulmodel. Liny holownicze eureka XXL. Będzie malowany na Tygrysa 503 sPzAbt z walk we Francji 1944 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Lewa gaska jest chyba za luzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 pod fartuchami bocznym też kładziono zimmerit? Wydaje mi się, że nie. Widać ogrom włożonej pracy. Mi szkoda byłoby go malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Good job ! pod fartuchami bocznym też kładziono zimmerit? Wydaje mi się, że nie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Seb, zasada czy były wyjątki z brakiem zimmeritu pod błotnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POPI Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Dzięki że się podoba Seb, zasada czy były wyjątki z brakiem zimmeritu pod błotnikami? Co do zimmeritu to raczej wszystkie miały nakładany zimmerit a pózniej montowano błotniki nawet w KT czy Jagdtigerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 podoba się i to bardzo! No widzicie, a dobrych kilka razy widziałem takie modele bez zimmu pod błotnikami. Dobrze się uczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POPI Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Też to widziałem ale jak ma zestawowe osłony czy błotniki w tygrysie czy kingtigerze w całości to nie widać. Nawet wieża była za zasobnikiem w zimmericie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Oj podoba mi się ten model , chyba będę musiał uzupełnić magazynek o podobny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 zostaw go tak wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Oj masz zdrowie do tych blaszek, podziwiam. Rzeczywiście będzie szkoda go malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Dzięki że się podoba Seb, zasada czy były wyjątki z brakiem zimmeritu pod błotnikami? Co do zimmeritu to raczej wszystkie miały nakładany zimmerit a pózniej montowano błotniki nawet w KT czy Jagdtigerach Krzysiek i tutaj się mylisz wszystkie "obzimeritowane" JT nie miały zimmu pod mocowaniem bocznych osłon/fartuchów w przypadku KT różnie to bywało ale faktem jest że wszystkie Tygrysy miały zimm pod osłonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POPI Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 (edytowane) Zmieniłem koncepcje co do malowania Tygrysa. Nie bedzie jak wcześniej pisałem z 503SpzAbt tylko z 102 ssSpzAbt Edytowane 8 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Ładne malowanie, w kilku miejscach na jasnym pasku widać odkurz zielonego koloru ale po brudzeniu myślę, że nie będzie tak widoczny lub nawet całkiem zniknie. Szkoda, że już nie widać tych pięknych blaszek. Wrzucił byś normalne fotki a nie linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Bardzo ciekawe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Świetne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Ładnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Bardzo mi się podoba twoje malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Blacharka na modelu oraz samo malowanie bardzo mi się podobają . Możesz napisać jak go malowałeś?. Tzn. dawałeś bazę z któregoś koloru ( mnie się wydaje, że zielony ) a potem dalsze kamo, czy zastosowałeś inne rozwiązanie?. I jakie farbki zastosowałeś?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POPI Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 Baza to była mieszanka Tamiyi XF-60, XF-57, X-2, X-22 później rozjaśniłem bazę z XF-55, X-2, X-22. Na bazę blutack w postaci cienkich wężyków. I pomalowałem miejsca gdzie powinien być zielony a gdzie brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Bardzo ładnie namalowany kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi