Taki Jeden Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Świetnie to wymalowałeś. Jakich farb użyłeś do cieniowania ? Cytuj
Hamilkar Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Siemka Chopacy. gorlock swietne malowanie i to moją wybrana jako Panzergrau farbką. Uważam, że Tamka najlepiej oddaje ten kolor. Ja, jako ja dodałbym jeszcze jeden, jaśniejszy odcień, ale to ja. Przypomnę się przy okazji : jakby Ci nie było potrzebne to chętnie przygarnę malowanie nr 4, do mojej B z Brach Model. Cytuj
gorlock Napisano 1 Maja 2017 Autor Napisano 1 Maja 2017 W paru miejscach rozjaśnienia będą jeszcze uzupełnione i podbite. Chodzi Ci o nr 222?, podaj adres na priva. Cytuj
bazylms Napisano 1 Maja 2017 Napisano 1 Maja 2017 Świetnie to wymalowałeś. Ta, wymalował. Render 3D wstawił. A na serio ładnie, ale jeszcze rozjaśniaj jak pisałeś bo to trochę może być za mało. Cytuj
jerzype Napisano 2 Maja 2017 Napisano 2 Maja 2017 Bardzo ładny, ciekawa odskocznia od wszystkiego od D wzwyż! Bo ile można tych samych czołgów oglądać...brakuje mi pojazdów mniej znanych na forum, przecież jest tyle modeli w sklepach, a na forach monotonia (ostatnio współczesna do tego)... tylko...albo to pojazdy gorzej wykonane (wymagające dużo więcej pracy) albo mniej popularne, a przecież technicznie dużo ciekawsze często. Z uwag to wydaje się trochę ciemny, oby detal (który jest super) ładnie wyszedł po chemii, choć...mam spaczenie 72 więc wszystko ciut jaśniejsze bym chciał. Cytuj
gorlock Napisano 2 Maja 2017 Autor Napisano 2 Maja 2017 Nie będzie za ciemny. Po wszystkich zabiegach będzie w sam raz Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 2 Maja 2017 Super Moderator Napisano 2 Maja 2017 no masz paskudnik kusiciel... ładne toto hyh ide na LuckyModel nabyć pz IIIA na pocieszenie :P oglądam dalej... Cytuj
Knjaz Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 Ja właśnie myślę o Broncowym Pz III A. Bardzo ładnie wycieniowane, to już standard w Twoim warsztacie zresztą. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj
gorlock Napisano 5 Maja 2017 Autor Napisano 5 Maja 2017 Za ciemny zdecydowanie.... Kwestia gustu... Cytuj
Panzer Machine Napisano 8 Maja 2017 Napisano 8 Maja 2017 Za ciemny zdecydowanie.... Kwestia gustu... Jezeli to ma byc german grey to zdecydowanie za ciemny Ci wyszedl Cytuj
Panzer Machine Napisano 8 Maja 2017 Napisano 8 Maja 2017 Nałożysz wash, filtry, oleje to będzie mega ciemny ale, mogę się mylić oczywiście. Powodzenia Cytuj
jerzype Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 O to chodzi, tzn będzie zgodny historycznie ale mało atrakcyjny bo mało będzie widać bo to skala 1:35 a nie 1:1! Na tym polega trudność modelarstwa chyba, żeby oddać mały lub malutki (ja robie skalę raczej 1/72)obiekt maksymalnie realistyczny i atrakcyjny a końcowy efekt zależy od nas. Ja uważam panzergrau za bardzo trudny kamuflaż, swego czasu zrobiłem Sd.263 oraz ADGZ (są na forum), teraz kończę Pz III E oraz Pz II D i powiem, że w skali 72 zrobić ładny(atrakcyjny i zgodny historycznie) szary kamuflaż to dopiero wyzwanie, jak zrobisz prawdziwy Panzergrau to pojazd wygląda jak węgielek a jak za jasny to też źle... Cytuj
gorlock Napisano 9 Maja 2017 Autor Napisano 9 Maja 2017 Dziekuje kolegom za lekcje jak powinno sie malowac w panzergrau Cytuj
Panzer Machine Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 O to chodzi, tzn będzie zgodny historycznie ale mało atrakcyjny bo mało będzie widać bo to skala 1:35 a nie 1:1!Na tym polega trudność modelarstwa chyba, żeby oddać mały lub malutki (ja robie skalę raczej 1/72)obiekt maksymalnie realistyczny i atrakcyjny a końcowy efekt zależy od nas. Pełna zgoda. Ja nie rozumiem po co wywarzać już otwarte drzwi. Polecam http://ak-interactive.com/v2/product/panzer-grey-modulation-set/ i video tutorial: Cytuj
Lipstein Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 Zdjęcia jak render wyglądają, miazga Mam takie samo wrażenie... Kurde, załamka, ja też zacząłem malowanie Tamką i nawet odcienia odpowiedniego nie mogę uzyskać, a co dopiero mówić o takim malowaniu... Zajebiste, ot co. A trzonki? szkoda gadać ... Cytuj
Taki Jeden Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 Pozwolisz, że będę się wzorował na twojej relacji przy robieniu swojej trójki. I odpytywał w razie potrzeby ? Cytuj
makinen Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 Kompletnie nie moja bajka, ale zawsze oglądam warsztaty Gorlocka. Rozpisywał sie nie będę, ale najzwyczajniej warto nacieszyć oko. Robota perfekcyjna, a zdjęcia żyleta. Nie ma opcji, ze "bezlitosne makro..." Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi