Gość Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Jak grom z jasnego nieba, jak czołgi wyjeżdżające znienacka TrumpoBoss zapowiedział nową linię MiG-29 w 1:72!!! na początek UB i SMT ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Andzin podlinkujesz tego newsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=279455&st=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Oszustwo! to nie UB tylko KUB 9.47! Żądam poprawnego UB 9.51, żebym nie musiał męczyć się z przeszczepami do Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Tradycyjnie, koledzy na arc zauważyli już że coś jest na rzeczy: - kadłub za krótki - zły kształt przodu i nosa - znów producenci nie wiedzą jak działają wloty powietrza w '29 - dziwne nacięcia przy osłonie kabiny pilotów Jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Dodałbym masakrycznie grube ścianki kabiny. Ja tam czekam na Zvezdę. Wydali znacznie lepszego i tańszego Su-27, mimo że Trumpek ich ubiegł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin D Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Ja także czekam na Zvezdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Ja także czekam na Zvezdę. Też czekam na Zvezdę i z Italerki przeszczepię najwyżej grzbiet. a ruskie ludzie może zrobią i "9-12" kto to wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin D Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Najbardziej ciekawi mnie jakie dysze zrobi Zvezda? Z tego co piszą na forum Zvezdy o 29-ym to pierwszy ma być 9-13 http://www.zvezda.org.ru/forum/viewtopic.php?f=4&t=1209&start=90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 A w 9.13 są inne niż w 9.12? Z tego co wiem, to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Chyba nie tyle chodzi o różnice, a o skomplikowaną budowę dysz. Większość wytwórców modeli Smokera w tej skali nie poradziła sobie z ich wiernym odwzorowaniem (a niekiedy wręcz poległa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 No to akurat prawda. Dlatego trzeba będzie zainstalować Airesy, powinny pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin D Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Chyba nie tyle chodzi o różnice, a o skomplikowaną budowę dysz. Większość wytwórców modeli Smokera w tej skali nie poradziła sobie z ich wiernym odwzorowaniem (a niekiedy wręcz poległa). O to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 14 Stycznia 2015 Share Napisano 14 Stycznia 2015 Właśnie się zorientowałem, że Trumpek w tym roku zamierza wypuścić także "nasze" wersje MiG-ów. Będą więc 9.12 (nr kat. 01674) i 9.51 (nr kat. 01677) Zvezda umieściła w swym katalogu na rok bieżący jedynie wersję 9.13S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Cudownie! Nareszcie czekające w szufladzie kaleczki znajdą zastosowanie Jeżeli jeszcze ceny będą na sensownym poziomie, to chyba rozpocznę seryjną produkcję Migusiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Z tą sensowną ceną to nie jestem zbyt optymistą. Patrząc choćby na cenę Jaguara w 72 z siostrzanego HobbyBossa, która kształtuje się obecnie w naszych sklepach w zakresie 114,48-133zeta, to przyjdzie nam około stówy zabulić za gołą 29tkę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigJ Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Faktycznie popłynęli z ceną tego Jaguara, ale mam nadzieję, że to był tylko taki strzał w kierunku bogatych Anglików i Francuzów (z oczywistych powodów głównie oni są zainteresowani Jaguarem), podczas gdy Mig-29 jest jak F-16 "obywatelem świata" Zakładając, że model Zvezdy będzie na przyzwoitym poziomie i cena będzie nieco niższa niż dla Su-27 (czyli w okolicach 50), to Chińczycy będą musieli dać podobną cenę i wtedy zarobią na ilości sprzedanych sztuk. W przeciwnym wypadku wszyscy kupią Zvezdę a oni nie zarobią nic... Ekonomia w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 "Papierowy in-box" do MiGa-29 (Izd. 9.12): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 No to niech jeszcze plastiki pokażą Żeby tylko się nie okazało, że Italeri ciągle jest najbardziej podobne do oryginału ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Czy ja dożyję czasów, żeby HB zaczął robić choćby w miarę dobre kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Będzie ciężko. Nie dość, że kalkomanie pozostawiają wiele do życzenia, to jeszcze w planszy barwnej dotyczącej malowania i kalkomanii próżno szukać choćby podstawowych informacji odnośnie maszyny, którą dany zestaw prezentuje. Daleko im w tej materii do firm takich jak Eduard czy Tamiya. Dziwne to zwłaszcza, że modele chińskich producentów osiągają coraz to wyższe i czasem niedorzeczne wręcz ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Nie wiem jak ogólnie wypadają kalkomanie Tamki, bo mam tylko 3 modele F-16 tej firmy, ale w tych zestawach kalkomanie są dramatycznie złe, jeśli chodzi o rwanie się i kładzenie na modelu. Innymi słowy, chcesz robić F-16 Tamki, postaraj się o aftermarketowe kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Pisząc o marce Tamiya miałem bardziej na myśli instrukcje (bądź wkładki) dotyczące malowania i kalkomanii oraz informacje w nich zawarte. Same kalkomanie są różnej jakości. Część z nich jest ok, a część ma gorszą jakość i przekłamane kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Cena w niemieckim sklepie za pre order 21,95 Euro. Dostawa od 2 do 8 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Przepraszam, jako kompletny ignorant w tematach sił powietrznych Rosji i Węgier, chciałbym zapytać kolegów co jest nie tak z tymi kalkami Trumpetera? Mój model będzie oczywiście w polskim malowaniu i nie zamierzam korzystać z kalkomanii z modelu, ale chciałbym wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi