bazylms Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Jako że Sherman poskładany oczekuje na wolny czas aby udać się do lakierni wziąłem z półki kolejny model - czołg Valentine Mk.VI. - takie cóś: Jak do tej chwili model pod względem detalu wygląda bardzo dobrze. Niektóre elementy składają się z kilku części, dzięki czemu ich jakość odlewu jest lepsza. Plastik jest dość miękki, a co za tym idzie łatwy w obróbce. Trzeba jednak uważać aby z nozęm nie przesadzić bo można odciąć za dużo. Ma to jednak tez i wady. Wanna jak i górna część pancerza były zwichrowane. Wannę udało się doprowadzić do porządnego stanu za pomocą rozpórek, natomiast nad drugim elementem musiałem sie trochę fizycznie poznęcać. Ale pod wpływem presjii i rozwiązan siłowych udało się go w miarę naprostować. Resztę mam nadzieję załatwi klej i ściski. Miniart przewidział ruchome zawieszenie. Jednak sposób montażu mocowania - nazwijmy to osi dla mniejszych kół do głównego wahacza jest kiepsko rozwiązany i przykleiłem ten element na stałe. Z dodatków przewiduję jedynie wymainę luf na metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Zawsze z chęcią obejrzę czołg pod warunkiem, ze nie jest Tygrysem, Panterą, Pzkpfw jakis tam, T ileś tam... Mając na uwadze Twoje umiejętności, będzie elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Aż mnie chyba przekonałeś by jeszcze raz zakupić ten model . Za pierwszym razem za mało doświadczenia było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Jak zwykle bede kibicować i podziwiac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Dzięki chłopaki za odwiedziny. Grzesiek dawno nic nie skleiłeś na forum. Czas najwyższy. Bierz coś do ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Fajny temat wziąłeś na tapetę. Będę podglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Fakt Valentyna doczekała się tylu modeli/wersji, a na forach temat omijany jakoś. Ja to chyba z tych Pań wolę Matyldę, ale z przyjemnością popatrzę jak działasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Matilda z Tamiya też leży na składzie, a do tego jeszcze dwa inne Valentine - jeden z Miniart a drugi z AFV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Kurcze... Krzychu nie gadaj co masz w szafie tylko zdjęcia z prac ładuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Malowanko będzie jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Ten będzie "zielony". Następne dwa bardziej "ambitne" - jeden w zielono-czarne kamo a drugi w kamo z Malty. Ale to w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Zrob go jako wrak wyciągany z rzeki ( bagna czy czegoś tam ). Czy jakos tak podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Wstawię w piątek zaległą galerię . Ostatnio musiałem pracować w konspiracji :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Czyżby kolegom znudziły się już pojazdy naszego Fuhrera? Widzę na forum spore zainteresowanie Aliantami i Rusami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2014 Autor Share Napisano 19 Listopada 2014 Widzę na forum spore zainteresowanie Aliantami i Rusami To tylko chwilowe. Panzerwaffe w magazynie zajmuje połowę składu i nastepny model to raczej będzie jakiś Pz.III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Pocieszny pojazd. Ciekaw jestem efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Świetnie Krzysztof, że podjąłeś się budowy tego jak dla mnie ślicznego "wózeczka". Zresztą lubisz nieszablonowe pojazdy i dobrze. Przy natłoku wszelkich Panter, Tygrysów, Is-ów i T-34 to ożywczy powiew. Gdzieś w dalekich planach mam także "Walentynkę", ale teraz śnią mi się T-26 z HB. Oczywiście z przyjemnością jak zwykle popatrzę na Twoje poczynania. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 Dzięki koledzy. Mnie Tomek to śni się z HB T-28 lub T-35, choć raczej wybiorę T-28 bo mniejszy i jakoś zgrabniejszy mi się wydaje. Ale to przyszłość. Teraźniejszośc zaowocowała kolejnymi elementami sklejonymi do kupy. Zasadniczo pozostała kupa drobnicy do przyklejenia np. lampy. chwyty troszkę blacharki do popełnienia - brrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 KRZYŚKU! Na razie- nieźle MiniArty również przed pomalowaniem mają urok- zwłaszcza czysto i poprawnie sklejone. Wypada mi tylko życzyć równie udanego malowania! U mnie "w drodze"- Valentine Mk. III a w "poczekalni" Mk. IV i (Bronco) Mk. IX. Mam wiele ciepłych uczuć do tej konstrukcji.. Kibicuję Ci mocno! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Fajnie wygląda, a swoja droga Anglicy mieli zawsze te czołgi jakieś dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Fajnie wygląda, a swoja droga Anglicy mieli zawsze te czołgi jakieś dziwne. Sorry nie wiem czemu poszedł x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Dzięki. Marcin, no mieli takie wynalazki. Robert ja mam Miniart 35106, AFV 35178 i jeszcze czaję się na AFV 35185. Była tego cała masa. A swoją drogato może zapodałbyś jakiś warsztat? W tym roku trochę się obijasz. Tylko M12 w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 A swoją drogato może zapodałbyś jakiś warsztat? W tym roku trochę się obijasz. Tylko M12 w styczniu. Hej, nie wiem, czy zauważyłeś, ale warsztatów nie dałem jeszcze Miałem trochę komplikacji życiowych... trudno sie pozbierać, a teraz tyle roboty, że nie ma czasu "taczki załadować"... Muszę pofotografować Staghounda "Dzielnego" i BRDM-a dragonowskiego w malowaniu z Pułku z Hrubieszowa... Postaram się niedługo ruszyć! Dzięki za "motywację"! Pozdrawiam i z rozkoszą oglądam sobie Twoją "Walentynę"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Maluj go w oryginale z podmalówkami po naprawach w radzieckiej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi