makinen Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Rzuciłem się z motyką na słońce- baza Tamiya= masa scratchu... Pomimo niezłego walkaroundu mającego około 30 zdjęć, to pojazd ma tyle szczegółów, ze wyzwanie mam dość pokaźne. W sieci znalazłem jeden model tego pojazdu...na Forum humvee . Jest jednak dość mocno uproszczony. Zdjęcia dwóch trochę różniących się konfiguracją pojazdów- mój będzie mieszanką, chyba, że wpadnę na pomysł, jak zrobić mocowania rur na dachu. pierwsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Mocowania zrób z blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Właśnie. W kwiaciarni kup dziewczynie (żonie, sąsiadce) kwiaty, a sobie zostaw miękką blaszkę aluminiową jaka Pani owinie dół bukietu. To bardzo przydatna rzeczy i korzyść z takiego posunięcia podwójna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Właśnie. W kwiaciarni kup dziewczynie (żonie, sąsiadce) kwiaty, a sobie zostaw miękką blaszkę aluminiową jaka Pani owinie dół bukietu. To bardzo przydatna rzeczy i korzyść z takiego posunięcia podwójna. Gerd- to chyba za plastyczny materiał, zwykła blaszka z resztek Eduarda moze się nadawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 A może polistyren 0.25 mm? Na czym wzorowałeś się robiąc boki osłony wyciągarki? W walkaroundzie wygląda to inaczej... Tył pałąka C też jest nieco inny... Nie idź na kompromisy - masz znakomity materiał referencyjny, możesz zrobić naprawdę dokładny model. Mam Cię pilnować i opierdzielać, czy niespecjalnie zależy Ci na zgodności w szczegółach? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Pilnuj i opierdzielaj...tylko wtedy wyjdzie jako tako Tył pałąka C wyglada inaczej w obu pojazdach, jaką Ty rekomendujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Inaczej? Dla mnie w każdym wygląda dokładnie tak samo. Zrób standardowy pałąk C z okrągłego profilu, ze standardowymi mocowaniami do nadkola. A potem wgapiaj się w zdjęcia i oklejaj elementami, jak w realnym pojeździe. To co masz teraz wygląda po prostu źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Listopada 2014 Autor Share Napisano 29 Listopada 2014 Ok- do śmietnika. Pocieszające jest to, ze pałąk C mam standardowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2014 W związku z tym, że nawet tak zacna firma, jak Tamiya zafundowała nam kompletnie gołe wnętrze dachu Humvee, to trzeba było producenta poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Powoli do przodu tak wygląda wnętrze dachu duńskiego dumvee a tak propozycja tamiya i moja przeróbka. Z przodu nie ma amortyzatorów konstrukcji dachu, bo w większej części chowają się pod osłony przeciwsłoneczne. oczywiście brakuje kilku drobiazgów, ale po złożeniu z nadwoziem trzeba mocno wyginać rękę z modelem, żeby to zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 Czekam na profile, żeby zacząć orurowanie paki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Powoli do przodutak wygląda wnętrze dachu duńskiego dumvee po złożeniu z nadwoziem trzeba mocno wyginać rękę z modelem, żeby to zobaczyć. Super!!! Lubię takie! Dobrze, że zrobiłeś zdjęcia, bo nikt by nie uwierzył...że się tyle napracowałeś Podziwiam i kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Obiecałem zdjęcia z Archiwum X- znalazłem i wrzucam. Po IDF wracam do tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Sumienie mnie ruszyło w kwestii tego niewątpliwie ciekawego pojazdu. Zacząłem od tego teraz czeka mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Fajne te HAMVEE robisz Ale czy one ci się nie nudzą juz? (zrobiłeś już ich z 50 albo wiecej? ) Rozumiem ze każdy jest inny no ale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Fajne te HAMVEE robisz Ale czy one ci się nie nudzą juz? (zrobiłeś już ich z 50 albo wiecej? )Rozumiem ze każdy jest inny no ale.. Zdarzał mi się skok w bok- MRAP ATV, Cougar, Toyota... W zasadzie w głowie mam pomysł na kolejne 5 modeli, a jest jeszcze tyle do zrobienia. Od dawna nie robię modeli z pudełka. Konwersji też jest niewiele, wiec pozostają kombinacje. Całe szczęście, ze LR robi masę świetnych rzeczy otwierających nowe możliwości. Nudzi mi się...składanie podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Zajefajne te HUMVEE rzeźbisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Mam Swojego Mistrza i Guru- Kubisza Ja tylko skromny Padawan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Fajne te HAMVEE robisz Ale czy one ci się nie nudzą juz? (zrobiłeś już ich z 50 albo wiecej? )Rozumiem ze każdy jest inny no ale.. Jest wiele chorób, które rozwijają się bez świadomości pacjenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Października 2016 Autor Share Napisano 1 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 "Koszmar z ulicy Wiązów" na tapecie. teraz czas na kabelki, troki, anteny (brakujące pudełko) , suchy pędzel po całości i kurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Dorobione: anteny z pokrowcem, kabelki anten, wyrzutników granatów, tablice rejestracyjne, lewe lusterko, małe kierunkowskazy (odblaski) na bokach maski, kosz pod M2. I wisienka na torcie pt: PODWOZIE: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 Galeria viewtopic.php?f=68&t=56056 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi