manito9 Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Witam All, Jakis czas temu zaczalem moj nowy projekt od Tamki - USS Missouri w 350. Na poczatku myslalem ze nie bede robil relacji, ale cos mnie tknelo i zmienilem zdanie bo dawno tu na forum nie widzialem jakiegos porzadnego potworka w 350 . Ponizej fotki tego co do tej pory zrobilem (kadlub pomalowany, waly i sruby no i poklady zrobione prawie - jeszcze troche poprawek zostalo), wiem ze wiekszosc z Was nie lubi amerykancow, tylko z reguly IJN, albo niemce/ruski. Bede bardzo wdzieczny za wszystkie komentarze i wskazowki, siebie bym okreslil raczej jako srednio zaawansowanego amatora, wiec prosze o duzo wyrozumialosci, ale kazda konstruktywna krytyka mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Zasiadam w pierwszym rzędzie i oglądam Bardzo zaciekawił mnie kolor pokładu i nadbudówki, mam na myśli ten szary. Mógłbyś podać firmę i numer? Również buduję kolosa w 1:350, mianowicie Musashi, jakbyś chciał to zapraszam do warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Widzę że zaczyna się fajny projekt. Nareszcie coś innego.Widzę że drewniany pokładzik sie pokazał wiec pewnie i fototrawionek bedzie co niemiara.Malowanie ładne na pewno lepsze od mojego:].Chętnie tu będe zaglądał.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Dzieki Panowie ! Drozdek - ten kolor to Vallejo Air 71.048 Dark Sea Gray, daje zajebista glebie szarosci i uwielbiam go na linie nawodna/nadbudowki, i wogole wszytskie Vallejo Air sa super zarowno do aero jak i do poprawek pedzelkiem. A co do Musashi to jest na mojej liscie to-do . Wklej linka do Twojej relacji ze stoczni, z przyjemnoscia poogladam. Pozdro, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Nie za ciemny on jak na Hamerykanca??? Bardziej toto przypomina kolor uzywany przez japoncow..... Mysle ze najwiecej jest niemcow i japoncow bo po prostu najwiecej jest porzadnie wydanych modeli z tych nacji. Ja tam osobiscie nie mam uprzedzen, pożądliwie spogladam na dragonowskiego Gearinga i Independence'a Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Dzięki, chyba się skuszę na tę farbę gdy będę przemalowywać Musashi na końcu już Warsztat: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=89&t=45257 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Gala - moze i ciemny, bo fakt prawie brunatny, ale wiesz co... mi sie zajebiscie podoba i fajowo wyglada na statku :P P.S. Dzieki za opinie o moim Warspicie, wiem ze linki nie sa idealne i wash-a brakuje, ale duzo sie na nim nauczylem (mam nadzieje:D). Na Missouri wash bedzie, ale delikany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prousse Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Fajna bestia się szykuje. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 fajny kolos... podpatruję..... Malowanie z jakiego okresu? Sądząc po deskowaniu rufowego pokładu to czasy powojenne. US Navy stosowało jasno szary na powierzchniach bocznych... powodzenia w budowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Malowanie z jakiego okresu? Sądząc po deskowaniu rufowego pokładu to czasy powojenne. US Navy stosowało jasno szary na powierzchniach bocznych... Dokładnie, to malowanie powojenne więc powinno być jasno szare... Ten kolor ciemno szary to niestety fantasia poetica... Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian B. Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Z tym kolorem faktycznie, pomyślałem że na pierwszej fotce jest Jamato, lub cuś z tej nacyjii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 Maly updacik - zrobilem washa pokladu, fotki jak zawsze do Waszej oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2014 Maly updacik - zrobilem washa pokladuWyszło "tak se" Wygląda na miejscami brudny a nie "washowany"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Mam nadzieję że ten pokład był porządnie wysycony lakierem zanim zacząłeś chlapać, w przeciwnym razie nigdy tego syfu nie zmyjesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 (edytowane) jeśli jest jak Gała pisze to kłopot... Ale może spróbuj po prostu zeszlifować do czystego drewna. Będzie to jak szorowanie - prawie jak na prawdziwym okręcie... Edytowane 20 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 he he, spoko, cos pokombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Dobra, ostatnie dni uplynely mi na przygotowaniach do swiat, gotowaniu.... i mysleniu co zrobic z pokladem , oprocz tego ze myslalem to nawet "cos" zrobilem, ale to cos nie bylo zadnym szlifowaniem do gladkiego drewna ani zadnymi innymi cudami tylko...pobrudzilem go troche bardziej, zeby bylo troche bardziej rownomierno (fotka ponizej). I teraz tak, wiem ze bedziecie na mnie psy wieszali za ten poklad i udzielali miliona rad co bym mogl z nim zrobic, ale , ale na zywo wyglada to duzo lepiej niz na zdjeciach (i to nie tylko moje zdanie), a nawet jak sie komus nie bedzie podobalo to trudno bo ja postaram sie caly okret zbudowac w koncepcji uzywanego ze wszelkimi oznakami (oczywiscie bez przesady, moze zaciekow z soli morskiej i alg nie zrobie, choc kto wie) ale brud na pokladzie i odrobinka rdzy jeszcze nikogo nie zabily Dla podniesienia ducha dodam ze wszystkim ktorzy krytycznie oceniaja poklad (tak wiem, bardzo brudny !), postaram sie blachy i malowanie zrobic tip top - wiem tu wyglada nierowno ale to dlatego ze lampka sie pali z jednej strony, od dziobu. Na prawde tyl nie jest ciemniejszy niz dziob. Komentowac Waszmoscie ! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Wasz pokładu znakomity. I w ogóle imponujący model !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Dzieki spiton, mi tez sie podoba , ale widze ze ile ludzi tyle gustow bo pare postow wczesniej mi chlopaki zjebki wyslali, no ale nic cisniemy do przodu. Wczoraj zrobilem wszystkie mocowania cum dookola calego kadluba i kontynuuje prace nad drzwiami i bulajami, wrzuce jakis updacik jak skoncze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 ...Dla podniesienia ducha dodam ze wszystkim ktorzy krytycznie oceniaja poklad (tak wiem, bardzo brudny !), postaram sie blachy i malowanie zrobic tip top .... Komentowac Waszmoscie ! No to komentujem... Pokład kwestia gustu. Wg mnie za ciemny. Wykonanie natomiast świetne. Jeśli ma być tiptop to musisz przemalować całość pow. pionowych na jasno szary. US Navy Grey Chyba, że definiujesz to jako Missouri SF... Wtedy jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Rozjaśni waszami ,-)) sfotografuje w pełnym świetle i będzie super ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2015 Ok, maly updacik, moze i niewiele ale jak kazdy narzekam na brak czasu - to co udalo mi sie zrobic to tratwy ratunkowe, drzwi, schodki i troche orelingowalem pierwszy poziom. Tu taka mala reflekcja schodzacego ze z reguly relingi wszystkie robilem na calym okrecie na koncu ale dla Missouri zrobie wjatek bo te nadbudowki beda na prawde zlozone i rozbudowane i nie chce na koncu sie sztukowac i "wciskac" gdzies jakiejs barierki bo moze byc na prawde ciasno i niewygodnie. Jak zawsze sorki za slabe fotki - fotograf ze mnie zaden :( Pozdro. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2015 Jak zawsze sorki za slabe fotki - fotograf ze mnie zaden :( Fakt - fotki marne ale za to modelarz z ciebie przedni - ładnie położone relingi i drabinki / trapy (czy jak je zwał).... W ogóle - ładny, przyjemny modelik wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 Dzieki Marcin ! Staram sie jak moge a robienie relingow, schodkow i wogole blaszek to dla mnie najprzyjemniejsza czesc roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 Fajnie ci idzie ja bym tylko przyzepil sie do jednego. Przy nastepnym modelu gdzie uzyjesz drewniany poklad zaszlifuj troszke plastyk bo za bardzo odstaje ten drewniany poklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi