bazylms Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Jakimi farbami planujesz go malować? Challenger nie za często gości na warsztatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Elegancki czołg- z miła chęcią popatrzę na coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Ja też z chęcią poobserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Dobry materiał wyjściowy ale wymaga też sporo nakładów pracy . Życzę udanej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Uwielbiam te maszyny! Życzę powodzenia i samozaparcia, a przede wszystkim życzę spektakularnej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Noblesse oblige. W końcu pochodzi z kraju Aston Martina, Jaguara, Rolls-Royce'a i Bentley'a Ale też puddingu wołowego z nerką,ciepłego piwa i dziczyzny z miętą z ciekawością będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Ja też będę tu chętnie zaglądał bo mam tego Challengera ale będzie on w jedynie słusznym malowaniu "Szczurów Pustyni" z "Pustynnej Burzy", a co z lufą? Challenger uzbrojony jest w gwintowane działo, a zestawowe jest co najmniej denne.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 L11 z zywicy: http://www.accurate-armour.com/ShowProduct.cfm?manufacturer=0&category=11&subcategory=186&product=2176 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Jeśli chodzi o brytyjskie pojazdy, to Accurate Armour załatwi wszystko. Miałem okazję odwiedzić ich w Glasgow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 To chyba też się pokuszę o podróż do nich Gdzie postępy są ja się pytam?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 U mnie się dopiero praca zaczyna. Oko szkliste, ręka pewna. Nic tylko lepić ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Stycznia 2015 Share Napisano 1 Stycznia 2015 Nie szalej .Ja jak nie widać czegoś to się nie potrzebnie nie trzepię. Zainwestuj lepiej w plecaki i w kartony ( widziałem już takie angolskie tanki wyposażone w plecaki ALICE i w kartony MRE ) .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 To teraz nie masz wyjscia ;-) https://picasaweb.google.com/107141780404722631101/ChallySuspension?authuser=0&authkey=Gv1sRgCL2QuP_q8JmWNA&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Przy gniezdzie kola napinajacego z przodu tez brakuje wzmocnien, dorzucilem pare fot ponizej. Brakuje tez mocowania amortyzatora pierwszego kola w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Aaaaa! To tu się schowałeś Zostałeś jednak namierzony i będziesz bacznie obserwowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Za późno Tu zobacz, może coś Ci się przyda: http://doogsmodels.com/2013/12/29/135-tamiya-challenger-1-part-1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Masz racje, to mocowanie rolki. Swieta mi nie sluza... Foto 20 pokazuje jak zbudowany jest napinacz. Masz taki krotki wahacz, zaosiowany na dole do tego odlewu ktory dokreca sie do kadluba. U gory wahacza masz doczepiona oske, i od tylu przymocowana jest sruba ktora reguluje sie napiecie. W CR2 ta sruba jest zastapiona hydraulicznym silownikiem ktory wetkniety jest za tym caly ustrojstwej pomiedzy wzmocnieniami i przykrecony do kadluba. Wrzucilem ci pare zdjec podlogi pokazujace te wszystkie otwory. Zobacze czy uda mi sie zlokalizowac jakis rysunek zeby mozna bylo dokladniejsze wymiary zdjac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Foto 20 pokazuje jak zbudowany jest napinacz. Masz taki krotki wahacz, zaosiowany na dole do tego odlewu ktory dokreca sie do kadluba. U gory wahacza masz doczepiona oske, i od tylu przymocowana jest sruba ktora reguluje sie napiecie. W CR2 ta sruba jest zastapiona hydraulicznym silownikiem ktory wetkniety jest za tym caly ustrojstwej pomiedzy wzmocnieniami i przykrecony do kadluba. Wrzucilem ci pare zdjec podlogi pokazujace te wszystkie otwory. Zobacze czy uda mi sie zlokalizowac jakis rysunek zeby mozna bylo dokladniejsze wymiary zdjac. Kurcze... Ja sobie żartuje a tu widzę poważna budowa się szykuje... Tym chętniej popatrzę... Może wyjmę swojego Abramsa z pudełka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Regulowany jest w obu przypadkach z tym ze w CR1 recznie a w CR2 hydraulicznie ze stanowiska kierowcy. Masz tam dzwigienki i dajesz wiecej lub mniej cisnienia na dowolna strone. Ale nie jest to system automatyczny. Gasienice reguluje sie dosc czesto. Albo ze wzgledu na zuzycie samej gasienicy albo w zaleznosci od typu terenu po ktorym jezdzisz, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Dorotka wyjmuj go (znaczy Abramsa) - chętnie go rozbierzemy na czynniki pierwsze Ale którego? A1 czy A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Jest jeszcze Abrams M1 pierwsza wersja produkcyjna z działem 105mm. oraz wersja M1A1(HA) jak heavy armor ze wzmocnionym opancerzeniem wieży i przodu kadłuba . A dla mnie najlepszy jest ten wyposażony w trał wykopowy ( mine plow) mam 2 takie .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Wersji Abramsa było może z 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi