czak45 Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Cześć. Zawsze chciałem zrobić model pokazany na podstawce w wilgotnej porze jesiennej. Czyli na deszczu, po deszczu, po prostu miał być mokry. Zawsze brakowało odwagi. Ale w końcu zaryzykowałem. Wyszło jak wyszło, następnym razem zrobił bym lepiej mądrzejszy o wnioski jakie wyciągnąłem z tej pracy. Tradycyjnie fotomontaż na początek. I cała reszta. I trochę detali: I nieostry pies oraz Opel przed deszczem. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Czak! Klimat Twoich podstaweczek, modeli jest moim zdaniem niemal legendarny. Mogę śmialo chyba zaryzykować, że jesteś mistrzem w tej skali!Zachodzę w głowę, jak Tobie udało się zrobić kamuflaż tak skomplikowany, na tak malym modelu. Rozumiem, że efekt mokrego uzyskaleś za pomocą błyszczącego lakieru bezbarwnego, czy może za pomocą jakiś specyfików spec. przeznaczenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Bardzo mi się to wszystko podoba Sam się noszę z zamiarem zrobienia modelu w mokrej/deszczowej scenerii, teraz mam się na kim wzorować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 fajnie, że się pokazałeś po długiej nieobecności. nie tracisz formy, bardzo dobrze się to ogląda. ładna i oryginalna praca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżejrosz Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Bardzo fajna praca i to w porządnej skali . Ja mam pytanie - piesek to samoróbka? Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert72 Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Po cichu czekałem na Twój powrót. Nie na marne, to powrót w dobrym stylu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted January 4, 2015 Author Share Posted January 4, 2015 Piesek z zestawu Preisera. Kamuflaż robię tak. Model maluje kolorem bazowym na który nakładam Sidolux. Na tak przygotowane podłoże kładę zielone kamo. Te linie które mi nie wychodzą wycieram patyczkiem higienicznym. Schodzą bez problemu nie trzeba się spieszyć. I tak, aż do zadowalającego efektu. Jak już jest ok to zabezpieczam zielone kamo sidoluxem. Z kolorem brązowym robię tak samo. Zabieg sprawdzony na farbach Vallejo COLOR. Na farbkach chyba MIGa już tak zrobić się nie chciało. Dzięki za komentarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Tradycyjnie doskonała praca. Bardzo fajnie się ogląda. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Myślę, że pod tak stojącym, porzuconym autkiem powinna zostać sucha, jaśniejsza powierzchnia, co znacznie podniosłoby realizm scenki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted January 4, 2015 Author Share Posted January 4, 2015 Myślę, że pod tak stojącym, porzuconym autkiem powinna zostać sucha, jaśniejsza powierzchnia, co znacznie podniosłoby realizm scenki. Grześ to wyzwanie przed Tobą. U mnie deszcz zacinał z boków i naleciało pod opla ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 NIe masz się czego Czarek wstydzić - bardzo udana praca. Szczególna pochwała za ruszenie niszowego tematu jakim są mokre modele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Całość WYMIATA. Super etc. - Jak zawsze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Świetna praca w wykonaniu (jak dla mnie) jednego z Mistrzów "72". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Podoba mi sie pomysl jak i wykonanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amadem Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Świetny pomysł i jeszcze lepsze wykonanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Bardzo fajny model, podstawka no i pomysł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts