KRL Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 O tak aż nachodzi człowieka chęć postawienia takiego modelu w domu, pewnie na 1:32 nie ma co liczyć więc rozważę dłubnięcie takiej skali jak Solo. Na tą chwilę jeszcze nie w takim wykonaniu ale będę się starał gonić mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 O tak aż nachodzi człowieka chęć postawienia takiego modelu w domu, pewnie na 1:32 nie ma co liczyć więc rozważę dłubnięcie takiej skali jak Solo.Na tą chwilę jeszcze nie w takim wykonaniu ale będę się starał gonić mistrza. Jak wielu z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2015 No już, już panowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 No już, już panowie... Bez lipy piszę chłopie !! za stary jestem na "podlizywanie się". Gitara chłopie i tak dalej - niech prace trwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Troszkę popracowałem nad modelem. Wycieniowałem mieszanką bazową niektóre miejsca ze zbyt mocno przebijającym preshadingiem, także nieco wytłumiłem rondle, choć wydaje mi się że nie był ażtak jaskrawe jak na poprzednich zdjęciach. Na to wszystko nałożyłem washa Miga Jimeneza - Medium Grey. Po raz pierwszy kładłem takiego jasnego washa i mam spore wątpliwości, czy teraz linie podziału nie są zbyt mało kontrastowe. Mimo tego chyba tak zostawię jak jest i przejdę do finałowego brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Solo jest gittarra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Z rozpędu namalowałem jeszcze powierzchnie antypoślizgowe przy pomocy rozjaśnionej mieszanki bazowej oraz masek Syharta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Robi wrażenie, ładnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 Aż szkoda mi go brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 Aż szkoda mi go brudzić. Obowiązku nie ma, samoloty poza tymi starymi, zniszczonymi czy po prostu brudnymi są także nowe, czyste i nie umorusane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2015 To prawda, jednak umiejętne ubrudzenie samolotu daje bardzo wiele - model znacznie bardziej przypomina miniaturę prawdziwego samolotu. Nie jestem zwolennikiem nadmiernego brudzenia modeli, jednak ta niezbędna odrobina, właśnie ten tak zwany weathering jest wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2015 Wziąłem się za zabawę z solą, ale chyba coś mi nie wyszło. Miast nieregularnych plamek, pojawiły się w znacznej ilości takie dziwne niby-paproszki. Nie wiem co teraz z tym zrobić, spróbuję chyba lekko to wyretuszować gąbką nasyconą White Spiritem (kładłem na sól emaliowy Smoke Tamki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Weź gąbkę ścierającą, i to lekko rozmaż na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2015 Zmyłem to w końcu i zrobiłem od nowa, ale tym razem bez użycia soli. Wygląda to jak poniżej i chyba w tym kierunku pójdę. To co widać na zdjęciu będę jeszcze korygować i nieco łagodzić, ale mniej więcej tak chyba to będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Mi się bardzo podoba!!!!!!!!!!!! Mam zdjęcie Rafałka w takim stanie, jak byś miał obiekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2015 Rozczaruję Cię, bo zmyłem to i robię od nowa. Ma być delikatniej i subtelniej, popróbujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2015 Prawie cały dzień dziś brudzę i poprawiam górę maszyny, ale chyba na tym zakończę tę zabawę, bo więcej z tego tematu raczej nie wycisnę. Tak będzie pobrudzona góra, jak zabezpieczę ją lakierem bezbarwnym, może jeszcze pokuszę się o jakieś dodatkowe zabrudzenia tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 linie podziału strasznie czarne, ale ogólnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2015 Nie wiem jak zrobić linie podziału jaśniejsze, gdy kładę w tym samym miejscu ciemny weathering. Jest na to jakiś patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2015 Spiton, jeszcze na dobranoc specjalnie dla Ciebie, moja wersja usmarowania gondoli silników na dole, mam nadzieję że się spodoba. Uwaga: to nie jest całe brudzenie spodu, tylko gondoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 podoba ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 nie tylko Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Także możesz zapisać mnie do grona tych którym się podoba i moje oczy po dwóch dniach od rana do nocy spędzonych przy kamuflażu w odcieniach niebieskiego w końcu mogą popatrzeć na szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 SOLO RULES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Moim zdaniem wygląda świetnie. Dół brudziłeś tymi "cieniami do powiek" od Tamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi