Solo Napisano 25 Maja 2015 Autor Napisano 25 Maja 2015 Kupuj bo potem nie będzie... Skończyłem w 100% wszystkie podwieszenia, włącznie z pylonami: malowanie, washowanie i brudzenie. Teraz gotowe będzie czekać sobie na finałowy montaż. Z pylonu do Exoceta może nie jestem dumny, ale... jestem zadowolony. Cytuj
Tazman79 Napisano 26 Maja 2015 Napisano 26 Maja 2015 Pewnie podczas cofania . Taki zarcik z rana po prze... dyzurze Cytuj
Solo Napisano 26 Maja 2015 Autor Napisano 26 Maja 2015 Fajnie to wygląda z jednym małym "ale". O ile pionowe i i te skierowane w tył zacieki na zbiornikach są oczywiste, to nie mogę ogarnąć jak mogły powstać te skierowane w kierunku lotu. A gdzie widzisz te skierowane do przodu, bo ja nie mogę ich dostrzec? Cytuj
Solo Napisano 29 Maja 2015 Autor Napisano 29 Maja 2015 Maszyna powolutku zmierza w kierunku finału. Rozleniwiłem się mocno i jakoś tak z doskoku robię to i owo. Na razie Rafale dostał podkład, który pokazał jak niewiele poprawek musiałem poczynić, co bardzo mnie ucieszyło. Na razie model czeka na kąpiel, a potem preshading. Na próbę pomalowałem kolorem bazowym "uszy" myśliwca - tak to mniej więcej będzie wyglądało od strony kolorystycznej. Cytuj
Solo Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Napisano 1 Czerwca 2015 Pierwszy etap preshadingu za mną. Rafale ma od groma paneli i linii podziału, więc roboty było co niemiara. Teraz biorę się za kolorowanie tego co w środku, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj
leon Napisano 1 Czerwca 2015 Napisano 1 Czerwca 2015 O stary ale miałeś dziergania aerografem. respekt... czekam niecierpliwe na kolory.... Cytuj
sabatms Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 będziesz coś rozjaśniał?? czy na pos. pójdzie Cytuj
Solo Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Napisano 2 Czerwca 2015 Oj znacznie więcej niż marmurek. Planuję przede wszystkim bardzo mocno pokolorować (różne kolory i odcienie szarości) poszczególne panele i klapy inspekcyjne etc., do tego trochę smużenia na skrzydłach, do tego marmurek (wielokolorowy) na dużych powierzchniach, do tego brązy na spodzie w okolicach silników, etc. Ufff.. Robię to wzorując się na pewnym warsztacie F-16, z którego staram się czerpać pomysły i inspiracje. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale chcę aby ten preshading był jak najsolidniejszą bazą różnicującą powierzchnię. Jeśli wyjdzie mi to co myślę że wyjdzie, to samo malowanie powinno być już prosta robotą z górki. Zobaczymy. Cytuj
Solo Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Napisano 2 Czerwca 2015 No i preshading gotowy. Mam tylko nadzieję, że nie przekombinowałem, ale czasami trzeba zaryzykować. Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Solo, powiem jedno szacuneczek za cierpliwość ...czekam na efekty końcowe i czerpie inspirację Cytuj
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Napisano 3 Czerwca 2015 Też się sam sobie dziwię. Ale dzięki, mam tylko nadzieję, że ta praca włożona w ten preshading da zadowalający efekt po pomalowaniu. Cytuj
karambolis8 Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Dawaj już ten kolor, nie trzymaj w niepewności :P Cytuj
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Napisano 3 Czerwca 2015 To nie tak od razu, najpierw muzę do tego psychicznie dojrzeć... Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Miałbym pomysł na następny model dla Waszmości oczywiście jeśli byłbyś łaskaw mej sugestyji wysłuchać oczywiście w jedynym słusznym malowaniu Od zawsze kocham pasjami tę maszynę... a po twoim Drakenie byłby ładny komplet Skądinąd wiem, że farby już sie robią bo sam juz zamówiłem do KV-107 szwedzkiego Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Napisano 3 Czerwca 2015 Byłbym łaskaw, o ile to nie wiertelotełko. Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Byłbym łaskaw, o ile to nie wiertelotełko. No wiesz, nie bądź złośliwy... ... juz dawno wiemy, żebyś wiatraka nie umiał zrobić Cytuj
KRL Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Także bym taki chciał sobie sprawić ale niestety nie znalazłem w 1:32 i w tej sytuacji powracam na wschód ale Solo jak najbardziej w 1:48 coś takiego odnajdzie o ile w czeluściach pudełek już nie stacjonuje. ;) Cytuj
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Napisano 3 Czerwca 2015 Tak, tak - mam ten model na celowniku, ale nie jest on taki prosty do zrobienia, jak podpowiadają recenzje, choć to udana produkcja. No ale jeśli nawet kiedyś, to nie w tym kamo - nie jest to na moje nerwy jak na razie. W każdym razie decyzja została już podjęta jakiś czas temu, teraz będzie Hornet na szybko - bez zbędnych waloryzacji i masy dodatków: Cytuj
Solaris7813 Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Ładnie wygląda po preshadingu. Może go nie maluj.... Cytuj
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Napisano 3 Czerwca 2015 Czytam taką propozycję bodaj trzeci raz od wczoraj. Cytuj
Solo Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Napisano 4 Czerwca 2015 Pierwsze koty za płoty, czyli pierwszy etap malowania. Na razie po prostu położyłem bazę, być może (miejscami) jest zbyt cienka, ale to ocenię w świetle dziennym. Na razie Rafale bardzo mi się podoba. Teraz czas na lekkie rozjaśnienia paneli, a potem sól. Cytuj
karambolis8 Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 Wporzo. Tylko trochę jasny. Dawaj dalej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi