Skocz do zawartości

DKM Admiral Graf Spee 1:350 (Trumpeter 05316)

Jamat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • Super Moderator

Czołem

Okręty to nie moja bajka ale w kwestii łańcuchów trumpek robi w serii master tools zestaw no 06624 masz 2 łancuszki jeden 1,5mm na 0,8 mm drugi 1,1mm na 2,0 mm.

Zaglądam dalej...

zgadzam się , a to drewienko pociągnie każdy gram farby jaki dostanie się pod maskowanie. W każdym razie trzymam kciuki bo to piękny model.

• 2 weeks later...

Witam wszystkich.

Dzięki za pozytywny odbiór. Teraz przyszła pora na zabawę z malowaniem drobnicy przy pomocy panzer putty. Widoczne schodki farby zostały przeszlifowane na mokro.

51.JPG

52.JPG

53.JPG

Jeszcze więcej drobnicy.

54.JPG

A tutaj mamy widok na całość wraz z pomalowanym i przyklejonym kominem, żurawiami i armatami plot. 105mmm.

55.JPG

Trochę zbliżeń. Widać łańcuch od Lz Models.

56.JPG

57.JPG

58.JPG

Pierwsze zabawy z linami. Nie chcąc być oryginalny zastosowałem włos z peruki naprężany kadzidełkiem. Jeszcze tylko je pomaluje ale na jaki kolor: czerń, ciemno szary czy jasno szary?

59.JPG

60.JPG

61.JPG

62.JPG

63.JPG

64.JPG

Dobra robota
Aż mi się zachciało z nowym okrętem wystartować. I tak zrobię

A z jakim okrętem będziesz startował

Pozdrawiam

Mam już w zanadrzu HMS Hood, ale po analizie dodatków, budowa w moim tempie zajmie mi ok. 3 lat.

Dlatego chcę trochę bardziej na luzie spróbować HMS Zulu ale tworząc mu srodowisko wodne.

Zbieram materiały na temat wykonania możliwie jak najlepszej powierzchni wody.

Jest poprostu piekny...

woda trudny temat ostatnio ćwiczyłem game vallejo water i przy chwili ćwiczeń i kilku próbach myślę iż mogę je spokojnie polecić

kluczem do zagadnienia jest czy woda ma być "portowa" spokojna, czy też raczej wzburzone fale. Różne rodzaje docelowych produktów

piękny Graff, ja niestety nad takim wielkoludem nie mogę sie pochylić - chyba bym nie miał nawet jak rozłożyć kadłuba w domy. Gratulacje

• 2 weeks later...

Oto kolejna garść fotek. Dziobowa nadbudówka z własną ręcznie wytoczonym masztem głównym.

65.JPG

Dalmierze.

66.JPG

Arado.

67.JPG

To coś ma przypominać działka plot. Odpowiednio od góry: 37 i 20mm z lufami od Mastera.

68.JPG

Reszta fotek.

69.JPG

70.JPG

71.JPG

72.JPG

73.JPG

75.JPG

74.JPG

I moje pierwsze suche kalkomanie, niestety nie wszystkie literki mi się przykleiły.

76.JPG

Cóż niedługo koniec zostało mi tylko relingi, olinowanie i jakieś tam brudzenie.