kalisz76 Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Witajcie. Poniżej zamieszczam galerię ukończonego MiG'a-29 wykonanego z przyczyn ekonomicznych na bazie zestawu Academy. Dodatkowo dołożyłem blaszkę kolorową do kokpitu i wymieniłem dysze na poprawniejsze żywiczne. Oczywiście popełniłem wiele mniejszych jak i poważniejszych błędów, których jestem świadomy (a może i nie ). Merytorycznie jest też wiele niedociągnięć wynikających z zestawu bazowego jak i mojego czystego lenistwa. Mimo to model bardzo cieszy moje oko i pięknie wygląda na półce, tym bardziej, że bliższa jest mi pancerka. Pozdrawiam wszystkich modelarzy i zapraszam do oglądania: created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 model bardzo cieszy moje oko i pięknie wygląda na półceNo i słusznie, bo pięknie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Ładny . Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Wyszło nieźle choć sam zestaw (zestaw, nie wykonanie) szału nie robi. No i te festyniarskie podwieszenia, zgodne z instrukcją i tym, co w pudle, ale z rzeczywistością lekko machnięte. Tak czy inaczej przyjemny dla oka choć ten znikający wash pod kabiną przez te lipne linie podziału trochę razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Mnie się model bardzo podoba, a (według mnie) malowanie jedno z ładniejszych jakie można zrobić w lotnictwie współczesnym w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Mnie się model bardzo podoba, a (według mnie) malowanie jedno z ładniejszych jakie można zrobić w lotnictwie współczesnym w ogóle No właśnie. Gdyby nie to malowanie prawdopodobnie wcale bym go nie ruszył. Cieszy, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Gratuluję udanego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 No i te festyniarskie podwieszenia, zgodne z instrukcją i tym, co w pudle, ale z rzeczywistością lekko machnięte. Z przyczyn ekonomicznych podwiesiłem to co miałem i niezmiernie tego żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Gratuluję udanego modelu! Dzięki. Ruszam ze "szparką" i jeśli wykonam tak precyzyjnie jak Ty swoją to wtedy mi pogratulujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Super wyszło,mój Academy nabiera mocy urzędowej, w oczekiwaniu na wenę i jakieś kalkomanie ( niekoniecznie współczesne z Mińska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Dżak kalek do MiGa-29 masz do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 polski Migus z napisami nie z postaciami? zapodaj Tazman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 NP kalki HDLu gdzie w jednym masz malowanie z poczatku MiGow w Polsce, nastepny masz nr 89 po przejeciu z Czech. Kalki Model Makera gdzie masz bardzo duzy wybor malowan wczesnych jak i wspolczesnych ale bez wlasnie postaci... do tego White Eagle tylko tam jest zestaw do malowan z Malborka dla MiGow-21 i 29... Takze jest w czym wybierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 żadne z w/w nie posiadają napisów eksploatacyjnych, wiec trzeba by dokupić CARACALA, natomiast Kalki Model Makera, miałem na szczęście udało sie sprzedać (bubel z błędami), moj mig Academy za grosze kupiony ale bez kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 CARACAL takze nie zawiera wszystkich napisow ktore sa potrzebne do polskiego MiGa. Jedyne ktore zawieraja napisay to HDL pierwsze wydanie lecz zawiera tylko rosyjskie napisy... Polskich pelnych jak narazie nigdzie nie kupisz bo ich zwyczajnie jeszcze nie ma... Moze kiedys beda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 natomiast Kalki Model Makera, miałem na szczęście udało sie sprzedać (bubel z błędami) Jedna z postaci z Caracali, które zastosowałem też jest z małym błędem. Kalka teoretycznie dedykowana dla GWH, ale tam też ten błąd jest widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 A jaki to blad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Dobre, polskie... Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Piękny MiG _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: F-22 Raptor - Italeri 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 A jaki to blad? created by picasa2html.com Jak się przyjrzysz skrajnie lewemu dolnemu rogowi statecznika pionowego to zauważysz jasno szary trójkącik. Otóż nie powinno go być, bo ciemny kolor munduru powinien go całkowicie pokrywać. Lekko przyciąłem kalkę, ale bez większej poprawy. A malować mi się po prostu nie chciało. Przeglądałem jakąś starszą relację z budowy GWH i tam też ten błąd wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Dlatego tak wychodzi ponieważ w większości wypadków jasne plamy kamuflażu najpierw zamalowujemy ciemnym kolorem żeby nie właziły nam na portrety.(ale to akurat nie w tym wypadku, tu najpewniej odpadł kawałek szablonu i poszedł ciemny po całości) Na tej fotce nieźle to widać. Edytowane 22 Marca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaczek Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Jeśli masz ochotę pogadać to jestem pod tym głównym kosciłem w Rumii o 16 jutro.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 Dlatego tak wychodzi ponieważ w większości wypadków jasne plamy kamuflażu najpierw zamalowujemy ciemnym kolorem żeby nie właziły nam na portrety. Niestety, ale jesteś w błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 A jaki to blad? created by picasa2html.com Jak się przyjrzysz skrajnie lewemu dolnemu rogowi statecznika pionowego to zauważysz jasno szary trójkącik. Otóż nie powinno go być, bo ciemny kolor munduru powinien go całkowicie pokrywać. Lekko przyciąłem kalkę, ale bez większej poprawy. A malować mi się po prostu nie chciało. Przeglądałem jakąś starszą relację z budowy GWH i tam też ten błąd wystąpił. Ja w swoim zrobilem troche inaczej, mialem dwa zestawy kalek wiec sobie dosztukowalem :-) Jak chcesz na maila moge wyslac Ci fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 Ja w swoim zrobilem troche inaczej, mialem dwa zestawy kalek wiec sobie dosztukowalem :-) Jak chcesz na maila moge wyslac Ci fotki Dzięki, ja już i tak definitywnie zamknąłem temat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi