piotrkur Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Czy osłona przewodów(?)biegnąca po dnie kadłuba nie powinna być spłaszczona?/płaska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Cóż tu dużo mówić, wygląda to pięknie Grzegorzu fajnie się ogląda relację z takim wkładem własnym, bez tych dodatków model byłby bardzo goły. Nie chwaliłeś się wcześniej, że czeka się zabawa z tłoczeniem własnego oszklenia, jestem ciekaw efektów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Kolejny dowód na to, ile można wyciągnąć z przeciętnego zestawu. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Maja 2015 Autor Share Napisano 5 Maja 2015 Czy osłona przewodów(?)biegnąca po dnie kadłuba nie powinna być spłaszczona?/płaska? Zaiste moja "mea culpa " już poprawiam Dzięki za uwagę nie zauważyłem Cóż tu dużo mówić, wygląda to pięknie Grzegorzu fajnie się ogląda relację z takim wkładem własnym, bez tych dodatków model byłby bardzo goły. Nie chwaliłeś się wcześniej, że czeka się zabawa z tłoczeniem własnego oszklenia, jestem ciekaw efektów Pozdrawiam Niestety wczoraj to wyszło, błąd konstrukcyjny modelu... on za grosz nie jest symetryczny, więc całe oszklenie nosa muszę dorobić tak jak zielone szybki w suficie kabinie pilotów Kolejny dowód na to, ile można wyciągnąć z przeciętnego zestawu. Brawo Bardzo dziękuje, ale to dopiero połowa drogi To jest przepiękny śmigłowiec, w iście koszmarnym wydaniu, niestety ani Matchbox jak i Revell nie popisali sie w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 No ładnie się to prezentuje ten Airbus Tak się przyglądam ile ma wspólnych cech z Pantherem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 BRAWO......fajnie to wychodzi,nawet baaaaardzo fajnie.......wygląda wogóle jak 1/48. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Maja 2015 Autor Share Napisano 6 Maja 2015 BRAWO......fajnie to wychodzi,nawet baaaaardzo fajnie.......wygląda wogóle jak 1/48. . Dziękuję Sławku... ale załóż okulary znowu skali nie dowidzisz No ładnie się to prezentuje ten Airbus Tak się przyglądam ile ma wspólnych cech z Pantherem... Stakor, ty mu nie ubliżaj od airbusów bo się w sobie zamknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 6 Maja 2015 Share Napisano 6 Maja 2015 Cześć! Bardzo mi się podoba ten warsztat - pokazuje, żeby się nie zniechęcać, nawet, jeśli zestaw jest słaby. Ja będę musiał coś podobnego zrobić z moim HH-43 - też w naszej ulubionej skali. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 7 Maja 2015 Share Napisano 7 Maja 2015 Zmiany, zmiany Grzesiu... Nasze wojsko już niedługo się przesiądzie na.... Airbusy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Grzegorz nigdy nie mam dość czytania i oglądania Twych warsztatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Maja 2015 Autor Share Napisano 10 Maja 2015 Cześć! Bardzo mi się podoba ten warsztat - pokazuje, żeby się nie zniechęcać, nawet, jeśli zestaw jest słaby. Ja będę musiał coś podobnego zrobić z moim HH-43 - też w naszej ulubionej skali. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Ten mały pokurcz z zaplątanymi wirnikami i przerostem rury wydechowej? Huskie są tak brzydkie, że aż ładne A z jakiej firmy masz model, bo ja kojarzę tylko z Mach 2 ??? Ja dorwałem ostatnio innego Kamana K-MAX'a Zmiany, zmiany Grzesiu... Nasze wojsko już niedługo się przesiądzie na.... Airbusy!!!! Dobrze , że nie na Gimbusy Grzegorz nigdy nie mam dość czytania i oglądania Twych warsztatów Cała przyjemność po mojej stronie Zapraszam częściej... Na odchodne nadmienię tylko, że dzięki Stakorowi mam już płytki Vivak i prace nad MH-65C mogą ruszyć dalej. Dzięki Paweł Niebawem coś wrzucę do obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Cześć! Właśnie ten, z pierwszej fotki - rodzony tatko tego z drugiej fotki, też przecudnej urody. Zgadza się, zestaw mam z Mach 2, dlatego roboty będzie sporo, na szczęście mam kilka własnych fotek (jeszcze nie zeskanowanych - stoi taki jeden w muzeum śmigłowców w Bückeburgu w Niemczech - polecam) i dobrą książkę o nim - ale zanim się za to wezmę, chcę trochę zmniejszyć zapas niesklejonych zestawów w moim zapasie... Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Strasznie mi się taka robota podoba !! https://lh3.googleusercontent.com/-A_mTShh8x8Q/VUZfXhsQAoI/AAAAAAAAEPQ/cPoDxjyYzDo/s800/20150404_235542.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 Witam ponownie wszystkich miłośników wiatraków. Chyba najwyższy czas, na powrót z modelarskiego niebytu... Takie postanowienie noworoczne, a uwierzcie mi, że bez tego nie było łatwo się przełamać... Kolejne postanowienie, to pozamykanie wszystkich rozgrzebanych tematów... (na szczęście są tylko dwa) ...tak, ten drugi też mi nie daje spokoju ... ale na pierwszy ogień MH-65C Zapraszam ponownie do śledzenia mojej walki z materią ... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 zasiadam z lamką wina i dobrym serem...zapodawaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 (edytowane) Po krótkiej inwentaryzacji zasobów i efektów ,doszedłem do wniosku, że decyzja o kontynuowaniu tego warsztatu była bardziej niż słuszna.. Muszę stwierdzić, że podoba mi się ten stary matchbox dużo bardziej niż nowe wypisy firmy Dream model.. może to tylko sentyment Ale dość gadania... kilka poprawek. Edytowane 18 Lutego 2019 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 Widzę, że musze popracować nad wklejaniem zdjęć...po jednym zdkeciu w poscie? Jak wy to robicie.? Poproszę o pomoc Na dziś to tak wygląda... nawet sobie nie zdawałem.sprawy przez ten czas że minęło 4 lata od kiedy to zacząłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 6 godzin temu, Mitrandir napisał: Jak wy to robicie.? Poproszę o pomoc Wklejaj z Imgura, nie będzie żadnych problemów. A fotek w ten sposób możesz zamieścić w poście dowolną ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 Piękna maszyna!! Rób!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Lutego 2019 Autor Share Napisano 26 Lutego 2019 Witam pomownie :D Cieszę się Sebastianie że Ci się podoba No to zaraz się okażę, czy się naumiałem wklejać zdjęcia Nawet działa... no to pokazujemy co tam się dzieje na stole Tak mnie tknęło, bo mam jeszcze jeden taki zestaw... mówię pokaże jak się zmienił ten matchbox :D i jeszcze porównanie z najnowszym wypustem firmy Dream model :D to mnie przekonało żeby skończyć ten model Tak po krótce przebiega walka z materią... czekamy na farby :D do U.S.C.G. Do zobaczenia niebawem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Widzę że odrobinkę podziałaś od weekendu. Czyli powrót na łono forum jest zaklepany i jest spora szansa na skończenie tematu A modelik "macany" osobiście w Mińsku robił wrażenie. Moc roboty w niego włożyłeś. Właściwie powinienem napisać że stworzyłeś COŚ z NICZEGO. Pełny szacun Czyli nie pozostaje mi nic innego jak oddać zajęte miejsce i porzucić temat "wiatrakowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 Już bez takiej skromność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 36 minut temu, abtb napisał: Widzę że odrobinkę podziałaś od weekendu. Czyli powrót na łono forum jest zaklepany i jest spora szansa na skończenie tematu A modelik "macany" osobiście w Mińsku robił wrażenie. Moc roboty w niego włożyłeś. Właściwie powinienem napisać że stworzyłeś COŚ z NICZEGO. Pełny szacun Czyli nie pozostaje mi nic innego jak oddać zajęte miejsce i porzucić temat "wiatrakowy" Mitrandir to zbok i maniak na punkcie śmiglaków więc sam się zastanawiam czy wogóle robić, a tym bardziej publicznie pokazywać ew swoje śmigła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 12 minut temu, Tazman79 napisał: sam się zastanawiam czy wogóle robić, Miło ze nie jestem odosobniony w tej rozpaczy Proponuje wspólnymi siłami dać odpór Tym bardziej że wspólny współczynnik "masowy" mamy zdecydowanie większy niż Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 Taaa... nie ma to jak wsparcie kolegów Jak bardzo chcecie to mogę znowu wpełznąć pod swój kamień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi