Corporal_PL Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 War Thunder bije na głowę WoW grafiką, modelem lotu i ilością maszyn. Są też czołgi w WT jak chcesz. Cytuj
Sinirlan Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 Skusiłem się na tego War Thundera, generalnie gram tylko w WoW (warcraft) ale to wygląda ciekawie Cytuj
cooper69 Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 Niestety WoT jest białoruski, a WT ruski więc wszystko co ruskie ma wbudowaną przewagę nie tylko ideologiczną. Na przykład Tygrys z najlepszą armatą II WŚ jest co najwyżej średni na tle ruskich. W World of Warships niestety także spodziewam się najlepsiejszości rodzimych wytworów choć historycznie nie będzie to miało żadnego uzasadnienia. Np. nie zdziwi mnie jak Sewastopol będzie gromił Yamato, a Bismarcka "zjadał na śniadanie" :( Cytuj
Paranoid Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 No to akurat będzie możliwe tylko w przypadku plutonów typu Leichttractor+MS-1+Maus ( Kto grał w Wot wie jak "ciepłe" uczucia wywołują tego typu trollplutony ). Ganguty to będzie maksymalnie 4-5 tier, Yamato X a Bismarck VIII-IX, więc to raczej niezbyt prawdopodobne aby się spotkały. Swoją drogą czytałem analizę wedle której Ganguty były jednymi z najlepszych drednotów pierwszej generacji więc to, że będą dobre to można zrozumieć. Bardziej będzie dziwić OP-owatość pancerników typu "Sowiecki Sojuz" ( w skrócie połączenie Vittorio Veneto z Washingtonem co jest zrozumiałe bo USA i Włochy projektowały pancerniki dla ZSRR ), choć te to czysty papier ( w sensie nieistniejące ) więc może być różnie. Z Tigerem po pierwsze już błąd zrobiono wsadzając go na VII tier, na VI byłby mistrzem i chyba o to chodziło głównie. Cytuj
blacman Napisano 21 Października 2015 Napisano 21 Października 2015 Zacząłem nieśmiało pogrywać w WoW. Oczywiście pod jedyną właściwą banderą. I rzeczywiście jest wow! Graficznie super. Trochę przydługi rejs do pola bitwy i czasem za krótki (pewnie tylko w moim przypadku) czas do zatonięcia.... Dynamika samej strzelaniny jest OK. Realizm też bardzo bardzo... Ale to nie jest darmowa gra Aby zmieniać /rozwijać i kupować/ nowe jednostki trzeba mieć trochę grosza... Obecnie podniosłem banderę na IJN Aoba - ale za 80 złociszy musiałem kupić dubletony aby zmienić móc coś (szare gwiadki) w coś, a to coś w następne coś (złote gwiadki) i dopiero można "wychować" sobie nowy okręt. Chyba, że czegoś nie kumam i można inaczej.., tzn dłużej ale rzeczywiście za darmo. Ps A może by tak dywizjon MW stworzyć...? Cytuj
Corporal_PL Napisano 21 Października 2015 Napisano 21 Października 2015 Nie trzeba kasy, tylko bez niej trwa to dużo dłużej. Ja specjalizuję się w japońskich niszczycielach. Obecnie Hatsuharu. Gwiazdki to jest doświadczenie za które odblokowywujesz moduły i kolejne okręty. Jak odblokujesz to wydajesz srebro albo złoto (za realną gotówkę) na kupno. Tyle. Cytuj
witek@ Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 No to kiedy i z kim jakiś dywizjon.....weekend przed nami ;-) Cytuj
witek@ Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 Ale to nie jest darmowa gra Aby zmieniać /rozwijać i kupować/ nowe jednostki trzeba mieć trochę grosza... Obecnie podniosłem banderę na IJN Aoba - ale za 80 złociszy musiałem kupić dubletony aby zmienić móc coś (szare gwiadki) w coś, a to coś w następne coś (złote gwiadki) i dopiero można "wychować" sobie nowy okręt. Chyba, że czegoś nie kumam i można inaczej.., tzn dłużej ale rzeczywiście za darmo. Ps A może by tak dywizjon MW stworzyć...? Co w tych czasach mamy darmowego ;-)))) Cytuj
blacman Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 Witek - "dostrzelalem" się już Aoby... całkiem daje radę. tylko trochę mało luf. dywizjon - bardzo chętnie! Cytuj
witek@ Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 Witek - "dostrzelalem" się już Aoby... całkiem daje radę. tylko trochę mało luf.dywizjon - bardzo chętnie! Taaa....... ale jak na czacie piszę do Ciebie w grze to milczysz ;-P ja wczoraj wykręciłem taki wynik : Cytuj
cooper69 Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 Witek - "dostrzelalem" się już Aoby... całkiem daje radę. tylko trochę mało luf.dywizjon - bardzo chętnie! Taaa....... ale jak na czacie piszę do Ciebie w grze to milczysz ;-P ja wczoraj wykręciłem taki wynik : Wymiatacz z Ciebie Cytuj
Corporal_PL Napisano 30 Października 2015 Napisano 30 Października 2015 To i ja się pochwalę: cztery pancerniki zatopione w czterech pojedynczych atakach, każdy jedną salwą torpedową http://zapodaj.net/3f3f109469cdb.bmp.html Cytuj
blacman Napisano 3 Listopada 2015 Napisano 3 Listopada 2015 do witka to jeszcze lata swietlne.... ale Myoko daje nieźle radę ! chyba muszę do niego opracować blaszkę Cytuj
witek@ Napisano 3 Listopada 2015 Napisano 3 Listopada 2015 No świetnie !! To co może kiedyś dywizjon ??....2 X Myoko...lub Myoko i Atago.... Cytuj
Dżejrosz Napisano 3 Listopada 2015 Napisano 3 Listopada 2015 Widzę , że tutaj wszyscy w wodzie , a ja dla odmiany w powietrzu Cytuj
cooper69 Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Trochę objazdem, ale udało się zainstalować (Mac) i pogrywam sobie rozwijając linię amerykańskich pancerników. Uczucia mam mieszane, bowiem cała akcja sprowadza się do parafrazy powiedzenia - człowiek strzela, a Białorusini kule noszą. Loteria jednym słowem. Zabawnym jest obserwowanie graczy z nawykami z World of Tanks, jak na przykład lotniskowiec przyklejony do brzegu wysepki i tam się ukrywający. Gram na serwerze azjatyckim (Singapur) co ma swoją specyfikę, jeśli chodzi o graczy. Jest dziwnie czasem Masz pełną rację No i oczywiście wszystko co ruskie jest najlepsze... "Czekam" tylko jak się pojawi więcej ich potężnych okrętów, które w prawdziwej wojnie służyły jako baterie nadbrzeżne (Sewastopol) i delikatnie rzecz ujmując niczym się w wojnie na morzu nie wyróżniały. Cytuj
blacman Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Trochę objazdem, ale udało się zainstalować (Mac) i pogrywam sobie rozwijając linię amerykańskich pancerników. Uczucia mam mieszane, bowiem cała akcja sprowadza się do parafrazy powiedzenia - człowiek strzela, a Białorusini kule noszą. Loteria jednym słowem. trochę tak - ale na początku. Kolejne pancerniki na pewno będą miały lepsze skupienie salwy... Zaczynałem od japońskich krązowników i miałem podobne odczucia ale obecnie na Myoko jestem w stanie "posadzić" 8 z 10 w jednej salwie... fajny efekt - totalna dekapitacja celu... a jak to hula na Macu - mam podobny problem do ogarniecia na moim .... "Czekam" tylko jak się pojawi więcej ich potężnych okrętów, które w prawdziwej wojnie służyły jako baterie nadbrzeżne (Sewastopol) i delikatnie rzecz ujmując niczym się w wojnie na morzu nie wyróżniały. już obecnie Murmansk ma siłę niszczenia co najmniej jak Baltimore... Sewastopol pewnie spokojne rozbije Iowę... Cytuj
cooper69 Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 a jak to hula na Macu - mam podobny problem do ogarniecia na moim .... Bardzo fajnie z tym, że ja się nie podniecam jakością grafiki Chodzi to na wirtualce. Tu masz instalator - https://dl.dropboxusercontent.com/u/2732017/worldofwarships-1.0.3-EU.dmg Cytuj
witek@ Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 już obecnie Murmansk ma siłę niszczenia co najmniej jak Baltimore... Sewastopol pewnie spokojne rozbije Iowę... Tak potwierdzam Murmańsk to typowy kiler ;-) Pewnie Sewastopol zdmuchnie nawet Montanę ;-P Cóż taki standard w grach od WG Cytuj
cooper69 Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Noo. W World of Tanks Tygrys ze swoją 88 powinien niszczyć wszystko co się rusza z palcem w nosie, a w "ich rzeczywistości" jest co najwyżej średnim pod względem osiągów czołgiem i najlepiej nim grać kryjąc się w krzakach i strzelając z dużych odległości :( Cytuj
Dżejrosz Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 Noo. W World of Tanks Tygrys ze swoją 88 powinien niszczyć wszystko co się rusza z palcem w nosie, a w "ich rzeczywistości" jest co najwyżej średnim pod względem osiągów czołgiem i najlepiej nim grać kryjąc się w krzakach i strzelając z dużych odległości :( I wszystkie czołgi , na które jest największy popyt będą na piątym tierze ,a w ich zastępstwo wejdą jakieś nikomu nie znane prototypy... Cytuj
Paranoid Napisano 4 Listopada 2015 Napisano 4 Listopada 2015 W przypadku Tygrysa, to naprawdę woła o pomstę co z nim zrobiono. Gdyby trafił tier raczej pewne jest, że mógłby namieszać. Chociaż ten dziwny japoński Tiger z krótką 88 też jakąś rewelacją nie jest, po tym jak patrzę, na to jak się ludzie na randomkach zachowują. Losowania trafień. Rozumiem, że na przykład trafiłem w kosz na wieży jakiegoś piździka i mu krzywdy to nie zrobiło żadnej, ale trafienie za 0 w AMX-a z V tieru z 128 burzącego na Emilu potrafi bardzo zdziwić ( komunikat o trafieniu był, czyli nie było laga ) Rosyjskie drzewko mnie na prawdę interesuje. Może być bardzo ciekawe gdy zostanie skończone. Przynajmniej w przypadku krążowników mają ogromny potencjał, a nie ma osoby chyba, która by takim Wariagiem - pewnie pójdzie na II góra III tier ( We wprowadzenie Bajana i innych krażowników różnych krajów z mieszanym kalibrem 203/234/254 i 152 nie wierzę, bo to nie do ogarnięcia w mechanizmie gry ) nie chciała popływać. Na jakieś jeszcze Askoldy, Olegi czy Maksymy Gorkie już się mi dusza śmieje, bo mam nadzieję, że będą bardzo dobre. Mówię o zwykłym drzewku bo na grę nie mam zamiaru wydawać grosza, więc ewentualne premszipy w innej postaci niż nagroda za misje mnie nie interesują. Prototypy nikogo nie powinny dziwić, większości drzewek nie da się zrobić w całości opierając tylko na rzeczywistych jednostkach ( mówię też o WoT ). Owszem, można drzewko zaspamować prawie identycznymi pod względem gameplayu jednostkami - ale to chyba nie o to chodzi. Cytuj
blacman Napisano 11 Listopada 2015 Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) założyliśmy z Witkiem 7 dywizjon Cesarkiej Floty: 第七戦隊 pierwsze łowy nienajgorzej..... w dywizjonie były cztery... ktoś ma ochotę.... Edytowane 11 Listopada 2015 przez Gość Cytuj
witek@ Napisano 11 Listopada 2015 Napisano 11 Listopada 2015 założyliśmy z Witkiem 7 dywizjon 2 Floty Cesarkiej Floty: 第七戦隊 pierwsze łowy nienajgorzej..... w dywizjonie były cztery... ktoś ma ochotę.... Było nieźle.choć tryb bitwy proponował bym zmienić ...coś za łatwo utłukliśmy te fragi ;-) Cytuj
blacman Napisano 11 Listopada 2015 Napisano 11 Listopada 2015 tak... ale muszę odczekać na wolne misje.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi