Skocz do zawartości

World of Warships

taltos1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 294
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Niestety WoT jest białoruski, a WT ruski więc wszystko co ruskie ma wbudowaną przewagę nie tylko ideologiczną. Na przykład Tygrys z najlepszą armatą II WŚ jest co najwyżej średni na tle ruskich. W World of Warships niestety także spodziewam się najlepsiejszości rodzimych wytworów choć historycznie nie będzie to miało żadnego uzasadnienia. Np. nie zdziwi mnie jak Sewastopol będzie gromił Yamato, a Bismarcka "zjadał na śniadanie" :(

No to akurat będzie możliwe tylko w przypadku plutonów typu Leichttractor+MS-1+Maus ( Kto grał w Wot wie jak "ciepłe" uczucia wywołują tego typu trollplutony ). Ganguty to będzie maksymalnie 4-5 tier, Yamato X a Bismarck VIII-IX, więc to raczej niezbyt prawdopodobne aby się spotkały. Swoją drogą czytałem analizę wedle której Ganguty były jednymi z najlepszych drednotów pierwszej generacji więc to, że będą dobre to można zrozumieć. Bardziej będzie dziwić OP-owatość pancerników typu "Sowiecki Sojuz" ( w skrócie połączenie Vittorio Veneto z Washingtonem co jest zrozumiałe bo USA i Włochy projektowały pancerniki dla ZSRR ), choć te to czysty papier ( w sensie nieistniejące ) więc może być różnie.

Z Tigerem po pierwsze już błąd zrobiono wsadzając go na VII tier, na VI byłby mistrzem i chyba o to chodziło głównie.

• 1 month later...

Zacząłem nieśmiało pogrywać w WoW. Oczywiście pod jedyną właściwą banderą. I rzeczywiście jest wow!

Graficznie super. Trochę przydługi rejs do pola bitwy i czasem za krótki (pewnie tylko w moim przypadku) czas do zatonięcia....

Dynamika samej strzelaniny jest OK. Realizm też bardzo bardzo...

Ale to nie jest darmowa gra

Aby zmieniać /rozwijać i kupować/ nowe jednostki trzeba mieć trochę grosza...

Obecnie podniosłem banderę na IJN Aoba - ale za 80 złociszy musiałem kupić dubletony aby zmienić móc coś (szare gwiadki) w coś, a to coś w następne coś (złote gwiadki) i dopiero można "wychować" sobie nowy okręt.

Chyba, że czegoś nie kumam i można inaczej.., tzn dłużej ale rzeczywiście za darmo.

Ps

A może by tak dywizjon MW stworzyć...?

Nie trzeba kasy, tylko bez niej trwa to dużo dłużej. Ja specjalizuję się w japońskich niszczycielach. Obecnie Hatsuharu. Gwiazdki to jest doświadczenie za które odblokowywujesz moduły i kolejne okręty. Jak odblokujesz to wydajesz srebro albo złoto (za realną gotówkę) na kupno. Tyle.

• 2 weeks later...
  blacman napisał:

Ale to nie jest darmowa gra

Aby zmieniać /rozwijać i kupować/ nowe jednostki trzeba mieć trochę grosza...

Obecnie podniosłem banderę na IJN Aoba - ale za 80 złociszy musiałem kupić dubletony aby zmienić móc coś (szare gwiadki) w coś, a to coś w następne coś (złote gwiadki) i dopiero można "wychować" sobie nowy okręt.

Chyba, że czegoś nie kumam i można inaczej.., tzn dłużej ale rzeczywiście za darmo.

Ps

A może by tak dywizjon MW stworzyć...?

Co w tych czasach mamy darmowego ;-))))

blacman napisał:
Witek - "dostrzelalem" się już Aoby... całkiem daje radę. tylko trochę mało luf.

dywizjon - bardzo chętnie!

Taaa....... ale jak na czacie piszę do Ciebie w grze to milczysz ;-P

ja wczoraj wykręciłem taki wynik :

7e340ba455ac.jpg

Sleepwalker napisał:
Trochę objazdem, ale udało się zainstalować (Mac) i pogrywam sobie rozwijając linię amerykańskich pancerników. Uczucia mam mieszane, bowiem cała akcja sprowadza się do parafrazy powiedzenia - człowiek strzela, a Białorusini kule noszą. Loteria jednym słowem.

Zabawnym jest obserwowanie graczy z nawykami z World of Tanks, jak na przykład lotniskowiec przyklejony do brzegu wysepki i tam się ukrywający. Gram na serwerze azjatyckim (Singapur) co ma swoją specyfikę, jeśli chodzi o graczy. Jest dziwnie czasem

Masz pełną rację

No i oczywiście wszystko co ruskie jest najlepsze...

"Czekam" tylko jak się pojawi więcej ich potężnych okrętów, które w prawdziwej wojnie służyły jako baterie nadbrzeżne (Sewastopol) i delikatnie rzecz ujmując niczym się w wojnie na morzu nie wyróżniały.

Sleepwalker napisał:
Trochę objazdem, ale udało się zainstalować (Mac) i pogrywam sobie rozwijając linię amerykańskich pancerników. Uczucia mam mieszane, bowiem cała akcja sprowadza się do parafrazy powiedzenia - człowiek strzela, a Białorusini kule noszą. Loteria jednym słowem.

trochę tak - ale na początku. Kolejne pancerniki na pewno będą miały lepsze skupienie salwy...

Zaczynałem od japońskich krązowników i miałem podobne odczucia ale obecnie na Myoko jestem w stanie "posadzić" 8 z 10 w jednej salwie... fajny efekt - totalna dekapitacja celu...

a jak to hula na Macu - mam podobny problem do ogarniecia na moim ....

cooper69 napisał:
"Czekam" tylko jak się pojawi więcej ich potężnych okrętów, które w prawdziwej wojnie służyły jako baterie nadbrzeżne (Sewastopol) i delikatnie rzecz ujmując niczym się w wojnie na morzu nie wyróżniały.

już obecnie Murmansk ma siłę niszczenia co najmniej jak Baltimore... Sewastopol pewnie spokojne rozbije Iowę...

blacman napisał:

już obecnie Murmansk ma siłę niszczenia co najmniej jak Baltimore... Sewastopol pewnie spokojne rozbije Iowę...

Tak potwierdzam Murmańsk to typowy kiler ;-) Pewnie Sewastopol zdmuchnie nawet Montanę ;-P

Cóż taki standard w grach od WG

Noo.

W World of Tanks Tygrys ze swoją 88 powinien niszczyć wszystko co się rusza z palcem w nosie, a w "ich rzeczywistości" jest co najwyżej średnim pod względem osiągów czołgiem i najlepiej nim grać kryjąc się w krzakach i strzelając z dużych odległości :(

cooper69 napisał:
Noo.

W World of Tanks Tygrys ze swoją 88 powinien niszczyć wszystko co się rusza z palcem w nosie, a w "ich rzeczywistości" jest co najwyżej średnim pod względem osiągów czołgiem i najlepiej nim grać kryjąc się w krzakach i strzelając z dużych odległości :(

I wszystkie czołgi , na które jest największy popyt będą na piątym tierze ,a w ich zastępstwo wejdą jakieś nikomu nie znane prototypy...

W przypadku Tygrysa, to naprawdę woła o pomstę co z nim zrobiono. Gdyby trafił tier raczej pewne jest, że mógłby namieszać. Chociaż ten dziwny japoński Tiger z krótką 88 też jakąś rewelacją nie jest, po tym jak patrzę, na to jak się ludzie na randomkach zachowują. Losowania trafień. Rozumiem, że na przykład trafiłem w kosz na wieży jakiegoś piździka i mu krzywdy to nie zrobiło żadnej, ale trafienie za 0 w AMX-a z V tieru z 128 burzącego na Emilu potrafi bardzo zdziwić ( komunikat o trafieniu był, czyli nie było laga )

Rosyjskie drzewko mnie na prawdę interesuje. Może być bardzo ciekawe gdy zostanie skończone. Przynajmniej w przypadku krążowników mają ogromny potencjał, a nie ma osoby chyba, która by takim Wariagiem - pewnie pójdzie na II góra III tier ( We wprowadzenie Bajana i innych krażowników różnych krajów z mieszanym kalibrem 203/234/254 i 152 nie wierzę, bo to nie do ogarnięcia w mechanizmie gry ) nie chciała popływać. Na jakieś jeszcze Askoldy, Olegi czy Maksymy Gorkie już się mi dusza śmieje, bo mam nadzieję, że będą bardzo dobre. Mówię o zwykłym drzewku bo na grę nie mam zamiaru wydawać grosza, więc ewentualne premszipy w innej postaci niż nagroda za misje mnie nie interesują.

Prototypy nikogo nie powinny dziwić, większości drzewek nie da się zrobić w całości opierając tylko na rzeczywistych jednostkach ( mówię też o WoT ). Owszem, można drzewko zaspamować prawie identycznymi pod względem gameplayu jednostkami - ale to chyba nie o to chodzi.

blacman napisał:
założyliśmy z Witkiem 7 dywizjon 2 Floty Cesarkiej Floty:

第七戦隊

pierwsze łowy nienajgorzej.....

22925702286_e94edbfc30_b.jpg

w dywizjonie były cztery... ktoś ma ochotę....

Było nieźle.choć tryb bitwy proponował bym zmienić ...coś za łatwo utłukliśmy te fragi ;-)