Gerd Napisano 1 Maja 2015 Autor Share Napisano 1 Maja 2015 Nikt Gerdowi nie broni Fakt. Mądrością jednak jest znaleźć "złoty środek", tzn. pokazać to co będzie widać, ale też nie zamykać wypieszczonego wnętrza na głucho. Tymczasem: wstrząśnięty nie zmieszany - znaczy złożony nie sklejony. Kolejny krok to malowanie podwozia i mnóstwa elementów przygotowanych lecz jeszcze nie zamocowanych (deska rozdzielcza, fotele, drzwi...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Moj czeka na mnie w Paczkomacie Działaj, działaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Pięknie to wszystko wygląda. Waloryzacja bardzo pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Ktoś prosił o zdjęcia ? Mogę coś podesłać prywatnego - ale nie do rozpowszechniania. Planujesz do buldoga jakąś podstawkę służę ładnym zdjęciem klimatu tamtejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Planujesz do buldoga jakąś podstawkę (..) Oczywiście. Zazwyczaj staram się żeby model miał na czym stać (wychodzi różnie). Ludziki też się jakieś ulepi (BlackDog) do tunningu. Nastąpiła zmiana zamiaru. Początkowo miałem zabrać się za malowanie wnętrza ale później uznałem, że najpierw skleję ile się da, a malowanie potem. Do tej pory jest tak: Trzyma się wszystko na Blutack. Do zbudowania została jeszcze blaszkowa wieża z żywicznym wkm'em NSW. Mam taki: Zaraz potem do lakierni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 O ile to zdjęcie twojego WKM-u to popraw lufę - jest trochę krzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Maja 2015 Share Napisano 22 Maja 2015 W kwestii BFT w środku- planujesz zagospodarowanie calosci, czy tylko ekran z zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Maja 2015 Autor Share Napisano 22 Maja 2015 Myślałem o czymś takim: http://www.proartmodels.be/productgallery/product_gal_055.html http://www.proartmodels.be/productgallery/product_gal_010.html ale ponieważ w środek idą figurki, a drzwi kierowcy mają być zamknięte chyba "szkoda prądu", ale do Twojego HMMWV...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek1697 Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Myślałeś już o wyborze konkretnej farby bazowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2015 (...) jest trochę krzywa. krzywa to ona była... na zdjęciu już jej o niebo lepiej, na kolejnych znacznie lepiej. Gorące kąpiele leczą. Myślałeś już o wyborze konkretnej farby bazowej ? Tamiya XF-59 (Desert Yellow) Szkielet zacząłem robić z miedzianego drutu. Po dwóch dniach lutowania się zniechęciłem. Zrobiłem go w końcu z profili Evergreen 0,3mm w pół godziny. Mam wrażenie, że wygląda trochę jak drut zbrojeniowy. Poskładane na niebieską "gumę do żucia", wiec asymetria jest chwilowa. Zbliżam się do końca etapu budowy. Został jeszcze hol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 No ładne cacko, sporo blaszkowania czyli to co lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Czerwca 2015 Super Moderator Share Napisano 5 Czerwca 2015 Cześć! Piękna robota! Cały czas podglàdam :-) Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Ten stelaż na wieży chyba trochę za pancerny. Sam miałem kłopot z tym elementem. Chyba najlepsza jest siatka Abera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2015 Model doczekał się końca fazy sklejania. Oczywiście jest podzielony ma moduły robocze, które będą kolejno malowane i łączone w całość. Ostatnia rzecz jaką dodałem to hol. Tym samym sprawa dojrzała do małego offtopa. Pozwolę sobie uporządkować sprawy związane z przyszłym malowaniem i oznakowaniem. Po założeniu tego warsztatu dostałem całkiem sporo maili w sprawie przyszłej kalki. Myślałem o zbiorowym zamówieniu, ale jak to w życiu bywa takie przedsięwzięcie wiąże się z tym, że nie wszyscy mogli by być zadowoleni. Dlatego zdecydowałem się na inne rozwiązanie i przygotowałem projekt kalek do pojazdu MRAP MaxxPro PL w różnych wcieleniach: Do pobrania -poniżej- jest plik *cdr (Corel - wersja 11) http://1drv.ms/1L3nryl przygotowany do wydruku, np. u kolegi MeliusMenu. (! zastrzegam, że zawartość pliku nie była konsultowana z drukarnią, która może mieć zastrzeżenia co do zawartości warstw!). Wydruk tego formatu przy założeniu bezbłędności projektu kosztuje ok. 30zł i obejmuje wszystkie poniższe malowania pojazdów MaxxPro. Można go też od biedy wydrukować na czystej kalce np.: Techmod. Gdyby ktoś postanowił w niego ingerować dodając np. napisy eksploatacyjne czcionka US Army Stencil Font nazywa się DIN Schablonierschrift i można ją pobrać tu: http://1drv.ms/1FNgqAr 1. CIMIC: 2. czaszka 3. Czarna Pantera 4. Diabeł tasmański 5. MY03SU 6. Bada Łysego –Papa Smurf : (bez numerów) z zespołu bojowego Bravo (16bpd); Dla porządku dodam, że sam zamierzam zamówić komplet kalkomanii wyłącznie do pojazdu „Lalunia”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Ten ostatni wariant malowania najbardziej do mnie przemawia kapitalnie całość się prezentuje lufę NSWT we wrzątku bym tylko lekko podniósł, bo chyba opada lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Gerd...zmień ten stelaż na wieży na cieńszy... Materiały pomocnicze bardzo mi się podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek1697 Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Mam pytanie, czy jest osoba która nabyła już kalkomanie i jest zainteresowana sprzedaniem niewykorzystanych kalek w wersji bandy łysego lub CIMIC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Wygląda świetnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Rewelacyjnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Lipca 2015 Autor Share Napisano 3 Lipca 2015 Na razie wygląda "tak sobie". Kolor bazowy i wstępne cieniowanie farbami Tamiya. Teraz pora na prace wewnętrzne czyli rzeczy, których i tak nie będzie widać. Figurki z BlackDog'a, które wybrałem do przystosowania super jakości wiec w przypadku kierowcy to chyba zamienię na jakiegoś frankensteina... Nie powinno z tym być kłopotu. Różnice w umundurowaniu i wyposażaniu praktycznie żadne. Najbardziej widoczne do hełmy no i może buty. Rodzi się koncepcja dioramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Same smaczki pięknie to wygląda, nabieram coraz większej ochoty na niego w 1/72 z Armada Hobby trochę drogi ale fajny i jeszcze takie kaleczki jak Twoje Jednym słowem kusisz takim warsztatem na odchudzenie portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Dorobiłes joystick sterowania wieży i kabel baterii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 Dorobiłes joystick sterowania wieży i kabel baterii? Joystick to żywiczny element załączony do upgard'u Voyagera a "kranik i rurkę przelotową" do baterii dorobiłem. Glucho,ciemno, nic nie widac, czyzby urlop? Urlop i po urlopie... a w trakcie udało się upolować takie rzeczy: Mi urlop pozwolil zobaczyc ta maszyne na zywo, choc pozbawiona anten,wiezyczki strzeleckiej,wygladala jakos golo, dodatkowo zielona farba jaka Kroaci pomalowali ten pojazd. Trzeba było wrzucić fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Wynikiem wymiany korespondencji z Kolegą wojtas193 na temat masek, szablonów, kolorów palety CMYK i niejako wspólnej pracy na projektem kalek do LALUNI, cześć sprawy załatwiłem bez angażowania lasera. A było tak: ... wyszło tak; Uważam, że zupełnie znośnie. Udało się też dostosować figureki. Dwie, których praktycznie nie będzie widać kierowca i otwierający tylne drzwi to "frankensteiny" - składane z przypadkowych elementów. (głownie z zestaów (Tamiya 35021 i 35029) Ortopedycznie nienajlepsi. i przygotowani do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 31 Lipca 2015 Super Moderator Share Napisano 31 Lipca 2015 Lecisz z tym koksem :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi