Nużek Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Sorry za zamieszanie ale zmylił mnie obrazek. Z drugiej strony, dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Po to jesteśmy na forum żeby sobie pomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 3 Lipca 2015 Autor Share Napisano 3 Lipca 2015 Dziś takie cudeńko do mnie dotarło tak więc nie wypada aby dziś odpuścić sobie pracę nad F-15. Do tej pory malowałem "chińczykiem" za 50zł, zużyłem dwa, trzeci jeszcze działa. Zobaczymy jaka będzie różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Smakowity Nic tylko malować! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Dokładniej lakierować, sorki ale to takie zawodowe wypaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 3 Lipca 2015 Autor Share Napisano 3 Lipca 2015 każdy ma jakieś swoje wypaczenie czy też zboczenie zawodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 6 Lipca 2015 Autor Share Napisano 6 Lipca 2015 W jaki sposób szlifujecie takie miejsca, wąskie, dosyć trudno dostępne. Oczywiście najpierw dam troszkę szpachli. Później co? Wąski patyczek czy gąbeczka jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Lipca 2015 Share Napisano 6 Lipca 2015 Ja szlifuję gąbkami ściernymi 3M, nie tylko niedostępne powierzchnie, ale wszystko. W ogóle tylko nimi (i pilnikami) szlifuję modele, papieru ściernego nie używam zupełnie. Docinam mały kawałek, wręcz skrawek, takiej gąbki, chwytam ją pęsetą i docieram w wygodny sposób. Gąbeczki do kupienia w Exito, są też podobne Tamki, ale ich nie używałem no i są dużo droższe. http://exito.sklep.pl/pl/p/3M-Srodek-scierny-na-piance-Fine/8766 Używam głównie Fine, Superfine i Ultrafine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 6 Lipca 2015 Autor Share Napisano 6 Lipca 2015 Aaaa to mam takie gabki. Na jak dlugo starcza ci cala gabka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Lipca 2015 Share Napisano 6 Lipca 2015 Zależy która. Najwięcej mi idzie w tych trzech gradacjach. Mniej więcej jedna na dwa modele, może trochę mniej niż dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 7 Lipca 2015 Autor Share Napisano 7 Lipca 2015 Czy ktoś widział gdzieś żywiczne wnęki podwozia do mojego efa? Zestawowe to tragedia. Albo coś dokupię albo będę musiał rzeźbić w tym co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 Aires na pewno nie ma. A po co Ci wnęki, skoro ten samolot ma je całkowicie zamknięte gdy jest na ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 http://www.cybermodeler.com/hobby/details/ce/detail_cec48505.shtml To są do revella ale z tego co wiem do hase też powstają. Sprawdzaj na ebay bo pojawiają się co parę dni albo tutaj store.spruebrothers.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 Czyżby to był wnęki podwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Ehh a ja popatrzyłem na ostanie zdjęcie a post przeczytałem tak pobieżnie, wybacz za pomyłkę. Ale wloty tez możesz zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 8 Lipca 2015 Autor Share Napisano 8 Lipca 2015 Nie no wloty zostawię zestawowe. Tak w ogóle to widziałem wloty w rożnym położeniu, raz bardziej wychylone w dół albo całkowicie w poziomie. Od czego to zależy? Mój model ma przedstawiać samolot stojący na lotnisku, z otwartą jeszcze szybą. Przypuszczam, ze wloty mają być w poziomie, choć mogę sie mylić. Solo mówisz, że wnęki podwozia tył i przód są zamknięte gdy samolot stoi na lotnisku?Jesli tak to rzeczywiście szkoda szukać żywic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Z tego co pamiętam to kiedy stoi, to klapy ma w takiej pozycji - czyli prawie nic nie widać, poza najbliższą okolicą goleni. Z tego co wiem, te klapy na ziemi mogą naturalnie być otwarte, ale normalnie tak nie jest. Zerknij do instrukcji F-15E Revella, tam np. w pozycji 42 widać wyraźnie, że wszystkie klapy są pozamykane, a tylko ta jedna, osłaniająca okolicę goleni jest otwarta. http://www.mojehobby.pl/products/F-15E-STRIKE-EAGLE-Bombs.html Tu także dobrze widać, że tylko po jednej małej klapce otwartej ma ten samolot stojąc na ziemi: Dodam, że gdy przymierzałem się do zakupu F-15E to też latałem i szukałem takich wnęk podwozia, aż mnie Karambolis8 naprostował, tłumacząc że nie ma i nie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 8 Lipca 2015 Autor Share Napisano 8 Lipca 2015 To by tłumaczyło tak ubogie wnęki jakie Hase dała. Te wloty powietrza to dobrze myśle dać całkowicie w poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Tego Ci nie powiem, bo w ogóle nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 8 Lipca 2015 Autor Share Napisano 8 Lipca 2015 Troche podziobałem i na razie polozylem surfacera. Kilka miejsc piprawie i bedzie można dać kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Te wloty powietrza to dobrze myśle dać całkowicie w poziomie? Wójek google odpowiedz Ci da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Te wloty są ruchome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Ale dopiero geometria się zmienia po włączeniu silników i przy danej prędkości (opuszczeniu klap?) bo jak przeglądałem nie znalazłem zdjęcia stojącego F-15 ze zmienioną geometrią wlotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 No to proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Sprawa jasna (na ostatnim zdjęciu widac ze samolot ma juz włączone silniki, ale to nie ma znakiem tego wpływu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi