rucek Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Witam przedstawiam model Letov S-20L w wersji Litewskiej Miłego oglądania ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Fajny model jak i podstawka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ami Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Oto jak z przecietnego zestawu mozna zrobic super model Do tego w niebanalnym malowaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Bardzo ciekawy pomysł na podstawkę. Modelik też interesująco zrobiony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 zestaw nie powala tymczasem wyciągnąłeś z niego chyba wszystko co można. bardzo ładny model, efektowne i rzadkie malowanie. z podstawką nieco gorzej, te głazy na polu startowym trochę rażą. dobre by to było do pancerki. i duże brawa za zdjęcia z epoki. pokaż jeszcze pucharek jaki dostałeś od gości z Litwy :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Ha, kupiłem sobie tego Letova w Bytomiu. Fajnie, że ktoś go już zrobił !! Ciekawe cieniowanie na skrzydłach i kadłubie. Natomiast zdjęcia za bardzo wyostrzyłeś. Wyostrzenie się zawsze daje dobre rezultaty. Super sa te godła na kadłubach. Trudno się zdecydować. Ale tez bym wybrał malowanie pudełkowe, ze względu na fajne kammo ,-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7urgen Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Dla mnie bomba... Pomysł, wykonanie a przy mojej pasji zdjecia archiwalne to juz szczyt marzeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rucek Posted April 18, 2015 Author Share Posted April 18, 2015 Dzięki wielkie za miłe słowa Oto jak z przecietnego zestawu mozna zrobic super model Do tego w niebanalnym malowaniu Przyznam, że bardzo się męczyłem sklejając Letova, ale faktem było, że robiłem go w dość szybkim tempie z podstawką nieco gorzej, te głazy na polu startowym trochę rażą. dobre by to było do pancerki. i duże brawa za zdjęcia z epoki. pokaż jeszcze pucharek jaki dostałeś od gości z Litwy :-) Faktycznie, fantazja z tymi głazami mogła mnie ponieść Pucharek od gości bardzo ładny, pokażę go później . Natomiast zdjęcia za bardzo wyostrzyłeś. Wyostrzenie się zawsze daje dobre rezultaty. Cały czas się uczę z tymi zdjęciami są o niebo lepsze niż te z moim pierwszych wątków. Dla mnie bomba... Pomysł, wykonanie a przy mojej pasji zdjecia archiwalne to juz szczyt marzeń. Cieszę się !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Bardzo ładny model i podstawka. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat BR.20 - Supermodel + blachy - Eduard 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Witam przedstawiam model Letov S-20L w wersji LitewskiejMiłego oglądania ;) Sprawdź gdzie w prawdziwym samolocie są zaczepiane cięgna komory płata. Nigdy nie są mocowane do słupków międzyskrzydłowych. To trochę razi, bo model poza tym robi zupełnie dobre wrażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rucek Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 Dzięki za zwrócenie uwagi, na pewno jeśli kiedyś trafi mi się dwu płatowiec to wykonam to prawidłowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Już za walkę z KP wielkie BRAWO, a efekt fiu fiu... Bardzo mi się podoba Twoja praca - absolutnie bez zastrzeżeń - Gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Bardzo sympatyczny modelik. Widziałem go na żywo w Olsztynie. Tak się złożyło, że na sali był też drugi litewski Letov (na wystawie pozakonkursowej), ale ten zrobił na mnie lepsze wrażenie. Swoją drogą tuż przed Festiwalem rozważałem sklejenie tego samego samolotu (podobała mi się grafika na boku). Na szczęście padło na litewskiego L-39 Albatrosa, bo by się narobiło... Gratuluję modelu i pucharu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rucek Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 Czy to był ten model co na początku tyle z owiewka walczyłes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Owszem. Przed wyjazdem miałem małą katastrofę przy pakowaniu i naprawiałem już na sali wystawowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Rewelacyjny model, a smok na burtach powala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts