Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 I jak na złość nie mam aparatu! Pożyczony! Już wykonam telefon i jak jutro go (aparatu) nie będzie... Chciałbym te fotki do galerii wrzucić. Tak żeby został po mnie jakiś ślad EDIT: Dobra dostałem zapewnienie, że jutro aparacik będzie! Bardzo się cieszę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Są postępy, przy budowie Miga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Są, są, niestety brak aparatu, mam telefon z 2 mpix, ale fotki zrobię jutro, przy dziennym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2008 Czy mogę prosić o fotkę tej "klapki" od drugiej strony oraz kanału prowadzącego gdzieś wgłąb samolotu? Nie wiem czy otworzyć klapkę czy nie, bo nie chce mi się kanału dorabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 Mam aparat, więc fotki też. Chyba największym osiągnięciem wczorajszego dnia było dowaloryzowanie drugiej wnęki i wklejenie jej, więc mam już komplecik: Wkleiłem jakieś kółeczko Za piątym razem udało sie wkleić osłonę spreżarki, tutaj ponownie proszę o fotki kanału i klapki od zewnątrz: Zamaskowane i szpachluje się: I zabieram się za wklejenie blaszek, za czerwonymi liniami po prostu utnę część, elementy wlotów górnych będą plastikowe, zamknięte: To tyle na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Lucas HS, zajrzyj na te strone. http:// erkamo - link do takiej strony nalezy przekazac za posrednictwem pw. P. Jest tam Lock On z Migiem 29. Moze nie jest to zbyt legalne, ale Rosja to dzis kraj "nieograniczonych" mozliwosci . Jest tam nawet ta klapka, choc niewyrazna. Poza tym sporo dobrych fotek MiG-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 Mógłbyś mi dać tego linka na PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 Ot taki mały progress... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Oto fotki z postępu w malowaniu: Wnęki pomalowane, będzie jeszcze kolejna warstwa Light Grey. Wiem, że we wnękach są włoski, właśnie zabieram sie za ich usuwanie. To nie efekt złego malowania. To włoski z patyczków higienicznych, które to pomagały mi w usuwaniu Pattexu Debonderem Pozdro. Edytowane 1 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Jak chcesz to mogę Ci przesłać zdjęcia wnęk podwozia i podwozia od MIG'a(4115) który stoi w muzeum lotnictwa w Krakowie(wczoraj troszkę cykałem, ale był za duży tłok na dobre zdjęcia 29tki więc mam tylko 19zdjęć podwozia i wnęk) A model wychodzi świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 No to poproszę o fotki, najlepiej wrzuć je do Walkarounda na tym forum Co prawdza raczej skończyłem te wnęki, ale przyda się napewno mnie i innym użytkownikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Zdjęcia MIGa-29 n/b 4115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2008 Dziękówa, teraz mnie na chacie nie było przez dwa dni to nic nie porobiłem przy MiGu, ale nadgonię. W sobotę prawdopodobnie na tydzień wyjeżdżam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Lipca 2008 Autor Share Napisano 1 Lipca 2008 Po konsultacji z Panem Jackiem przemalowałem komory pod kolor spodu kamuflażu, czyli Light Ghost Grey. Tak to wygląda... A tyle będzie widać komór po złożeniu samolotu, czyli niewiele... Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony, bo zaczyna mi to przypominać MiGa 29 a nie... chińską zabawkę. Pozostaje dobrać idealną fakturę powierzchni. Ni to mat ni błysk, nie wiem jak będzie satyna wyglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gzt Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Ladnie wygladaja te komory . Ekstra. Ja jestem co prawda na etapie kabiny ale stad juz niedaleko Przygladam sie z duzym zainteresowaniem Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Lipca 2008 Autor Share Napisano 1 Lipca 2008 Dzięki Grzesiu Pokazałbyś swoje fotki? Zapraszam tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 Będzie trzeba mocno stonować tego srebrnego bo się świeci jak głupi Przede wszystkim jakiś lekko brązowawy filtr na całą wnękę, bo widać, że tamte są już takie choćby z dużej ilości mikro cząsteczek smaru... a poza tym wash i ubrudzenia. Musimy pamiętać, ze to samolot przed remontem, więc miał kiedy się ubrudzić Myślę, że filtr, satynowy lakier i wash stonuje srebrny kolor do odpowiedniego wyglądu, narazie wygląda jak zabawka troszeczkę Dodam, że to srebrny Humbrol 11 mniej więcej z 1990 roku Tak w ogóle to jakiś metalizer? Bo ma bardzo fajny pigment... w ogóle świetna farbka... lubię ją mimo tego, ze strasznie syfi aerka i otoczenie przy malowaniu... oj, ale się rozgadałem.. Proszę, macie foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek g. Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Humbrol 11 raczej się do tego nie nadaje, lepiej będzie jak przemalujesz to na H 56 matowe aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Uwarzaj jak będziesz sklejał kadług do kupy mi troszke nie wyszło i troche mi sie zapadło szkoda by było tak świetnie rozpoczetego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 Kwestia połysku...hmm... kolor się zmieni jak już mówiłem...połysk przy tym też... mógłbyś podać uzasadnienie wyższości tamtego nad tym? Poza połyskiem, który zawszę mogę zmienić. PS: Widziałem fotki komór pod kątem kolorów i wiem dokładnie jak ma wyglądać ten kolor. Będzie dobrze. Jestem pewny siebie w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 zkoda by było tak świetnie rozpoczetego modelu. Dziękuję, to bardzo miłe Mam, tzn za tydzień będę miał bezstresowy klej Tamiya Extra Thin Cement, czy jakoś tak... PS: Na jaki kolor golenie? Przednia pod kolor wnęki, czyli pod kolor spodu kamuflażu, a tylne pod kolor spodu też? Czy Light Grey? Z fotek z kagero mi wychodzi, ze raczej na Light Grey... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Lipca 2008 Autor Share Napisano 4 Lipca 2008 Trwają prace nad detalami kolorystycznymi Na zdjęciu dwie "opaski" na dole troszkę odstają, już je poprawiłem. Są to paseczki taśmy Tamiya pomalowane na szybko Pactrą. Efekt jak dla mnie (powiem nieskromnie) powalający! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Zazdroszczę Ci zacięcia do tych szczególików... Jak dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Lipca 2008 Autor Share Napisano 5 Lipca 2008 Dzięki Ostach A ja pobawiłem się troszkę z kolejnymi kolorami. Jaśniejszy jakiś szary na przewody, żółty na rury wlewu paliwa i tradycyjnie ciemno szare obejmy wcisnąłem tam gdzie się tylko dało Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Małe poprawki w komorze, Sidolux już nałożony. Teraz muszę czekać z washem około 24h, więc jutro wieczorkiem powinien być duży krok naprzód, mój drugi wash PS (21:10):Zacząłem się bawić z ostatnią do skończenia rzeczą przed zamknięciem głównej części kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi