dextrosse Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Witam postanowilem ze teraz bede regularnie wstawial zdjecia swoich modeli na forum wiec na poczatek poszedl ostatni ktory skonczylem na dniach . Zestaw Revell prosto z pudla bez zadnych blaszek ani dodatkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Nie wiem co to za farby, ale daleko im do odcieni stosowanych w tym kamuflażu. Sam model wydaje się być złożony starannie i poza drobnymi odstępstwami od reguł (brak żółtych końcówek łopat śmigieł) to do techniki malowania też nie mam zastrzeżeń. Może łosz trochę zbyt intensywny i w tych revellowych rowach bardzo rzuca się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Fajnie czystko sklejony,podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dextrosse Napisano 29 Maja 2015 Autor Share Napisano 29 Maja 2015 Dzieki za opinie. Chcialem zaznaczyc ze jestem jeszcze poczatkujacy i caly czas sie ucze. Kolory troche odbiegaja bo zawsze mam problem z doborem odpowiednich kolorow i odcieni kamuflazu szczegolnie przy angolach i niemcach. aerografem maluje dopiero od kilku miesiecy takze caly czas nauka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Większość firm ma dedykowane kolory kamuflażu dla jednych i drugich, choćby Pactra, a jeśli nie Pactra, to w internecie jest mnóstwo przeliczników kolorów np. Gunze na historyczne RLM czy RAF colours, tak na przyszłosc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Mnie się bardzo podoba. Twierdzisz że jesteś początkujący... dobra, to jak będą wyglądały jak będziesz miał wprawę Oby tak dalej. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Podoba mi się czyste malowanie i ładne kolorki piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Czysto złożony i ładnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dextrosse Napisano 30 Maja 2015 Autor Share Napisano 30 Maja 2015 Mysle ze jestem poczatkujacy poniewaz wrocilem do modelarstwa jakies 2 lata temu, i caly czas proboje roznych technik . do tej pory nie pokazywalem swoich modeli ale sadzac po opiniach ( za ktore dziekuje) nie jest chyba tak zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Bardzo ladny model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Bardzo dobry model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Jako pancerniak na samolotach się nie znam, więc może androny napiszę, poprawcie w razie czego. Być może kolory są w porządku tylko nieco przekłamane na fotkach - lekko "różowawy" odcień tła (na wszystkich zdjęciach z wyjątkiem robionego od dołu) wskazuje na problem z balansem bieli - to by się dało poprawić dowolnym programem do obróbki zdjęć. Warto podkreślić że bardzo ładnie "siadły" kalkomanie - nie świecą się, na kokardzie na lewym skrzydle widać linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Bardzo ładny Lancaster. _________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: MiG-21 MF - R.V. Aircraft 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Ładny model w brytyjskim malowaniu, zawsze robi wrażenie. Gratuluję pięknej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarecki666 Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Model bardzo profesjonalnie wykonany, kamuflaż - (jeśli malowałeś farbami zalecanymi przez instrukcję) - bo na fotografiach jest przede wszystkim za jasny, źle świadczy o instrukcji, jeśli coś sam wykombinowałeś to błędny kierunek. Jedna uwaga co do barw, kolor żółty czyli ID Yellow powinien mieć ten sam odcień na kalkach, statecznikach i końcówkach skrzydeł. Co do washa nie wypowiem się sam nie robię. Jeśli ten model jest zaczątkiem pięknej kolekcji modeli samolotów w barwach RAF-u a pewnie też i PSP w Anglii to polecam: http://www.petersplanes.com/Digital%20RAF%20WW2%20Colours.pdf Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Czesc. Tak mi sie przypomnialo ze na poczatku roku zrobilem ten sam model co ty. Fajnie sie go skladalo. Polecam Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi