Skocz do zawartości

Avro Lancaster B Mk III. Revell. 1:72

dextrosse

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co to za farby, ale daleko im do odcieni stosowanych w tym kamuflażu. Sam model wydaje się być złożony starannie i poza drobnymi odstępstwami od reguł (brak żółtych końcówek łopat śmigieł) to do techniki malowania też nie mam zastrzeżeń. Może łosz trochę zbyt intensywny i w tych revellowych rowach bardzo rzuca się w oczy.

Dzieki za opinie. Chcialem zaznaczyc ze jestem jeszcze poczatkujacy i caly czas sie ucze. Kolory troche odbiegaja bo zawsze mam problem z doborem odpowiednich kolorow i odcieni kamuflazu szczegolnie przy angolach i niemcach. aerografem maluje dopiero od kilku miesiecy takze caly czas nauka

Mnie się bardzo podoba. Twierdzisz że jesteś początkujący... dobra, to jak będą wyglądały jak będziesz miał wprawę

Oby tak dalej. Brawo.

Mysle ze jestem poczatkujacy poniewaz wrocilem do modelarstwa jakies 2 lata temu, i caly czas proboje roznych technik . do tej pory nie pokazywalem swoich modeli ale sadzac po opiniach ( za ktore dziekuje) nie jest chyba tak zle

Jako pancerniak na samolotach się nie znam, więc może androny napiszę, poprawcie w razie czego. Być może kolory są w porządku tylko nieco przekłamane na fotkach - lekko "różowawy" odcień tła (na wszystkich zdjęciach z wyjątkiem robionego od dołu) wskazuje na problem z balansem bieli - to by się dało poprawić dowolnym programem do obróbki zdjęć. Warto podkreślić że bardzo ładnie "siadły" kalkomanie - nie świecą się, na kokardzie na lewym skrzydle widać linie podziału.

Model bardzo profesjonalnie wykonany, kamuflaż - (jeśli malowałeś farbami zalecanymi przez instrukcję) - bo na fotografiach jest przede wszystkim za jasny, źle świadczy o instrukcji, jeśli coś sam wykombinowałeś to błędny kierunek. Jedna uwaga co do barw, kolor żółty czyli ID Yellow

powinien mieć ten sam odcień na kalkach, statecznikach i końcówkach skrzydeł. Co do washa nie wypowiem się sam nie robię.

Jeśli ten model jest zaczątkiem pięknej kolekcji modeli samolotów w barwach RAF-u a pewnie też i PSP w Anglii to polecam:

http://www.petersplanes.com/Digital%20RAF%20WW2%20Colours.pdf

Pozdrawiam

Jarek

Czesc.

Tak mi sie przypomnialo ze na poczatku roku zrobilem ten sam model co ty.

Fajnie sie go skladalo.

Polecam

6_zpsxhern4nz.jpg

Pozdrawiam

Pawel