Barthass Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Cześć! Dłubię sobie od jakiegoś czasu tego szkraba w ramach odstresowania od poważniejszych projektów. Jest to model treningowy, na którym chcę poćwiczyć malowanie i pracę z blaszkami zanim zabiorę się za malowanie Magacha, oraz za następne poważne przedsięwzięcie. Krótko o modelu, będzie przedstawiał izraelską wersję transportera M113 zwaną tam Bardelas ( ברדלס ), po naszemu gepard. Pojazdy te nigdy nie nazywano w Izraelu per "Zelda", jak można wyczytać na pudełku z modelem Academy. Model to Academy, do tego full zestaw Eduarda- blaszki na zewnątrz, do wewnątrz, oraz opancerzenie "Toga", gąsienice Friulmodel, worki z Armorscale, żywiczne bambetle z Legend, lufa z RB Model, lina to Eureka XXL. Docelowo ma to wyglądać podobnie do tego: Na razie skupiłem się na wnętrzu, nie jest w pełni odzwierciedleniem prawdziwego, ale podchodzę luźno do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Model prezentuje się kapitalnie i w środku i na zewnątrz niecierpliwie oczekuję na więcej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Bardzo ciekawie się zapowiada. Działaj dalej kolego Barthass Powodzenia i pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 No to podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 łożesztywmorde!! Jaka nieapodziewajka!! Bartek wrócił na front!! No cieszę się niezmiernie z tego faktu i z poziomu jaki prezentujesz! Forma i kunszt zostały jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 No właśnie!Skąd je masz???!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Liczę na stosunkowo szybki koniec projektu. Początek wielce zachęcający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Dziękuję koledzy za pozytywne przyjęcie mych wypocin Aż się zarumieniłem Tak Marcinie w końcu wróciłem, dzięki za dobre słowo. Krozionorzcu do budowy tego modelu skłoniła mnie relacja z budowy Twojego M577 (kiedy galeria?), i przypomniałem sobie, że na dnie szafy leży izraelska M113 z całą masą dodatków. A podejście na luzie w moim wykonaniu polega na tym, że nie siedzę godzinami na poszukiwaniu zdjęć oryginału i porównywania ich z modelem, i późniejszych jego przeróbkach. Szlufki przyleciały do mnie z bardzo daleka, bo aż z Australii To żywiczne uchwyty z firmy Arms Corps Models ( te fototrawione z Eduarda doprowadziły mnie do szału), wyszło razem z przesyłką 54 zł. Są świetne. http://www.armscorpsmodels.com.au/ACM35876.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Szlufki przyleciały do mnie z bardzo daleka, bo aż z Australii To żywiczne uchwyty z firmy Arms Corps Models ( te fototrawione z Eduarda doprowadziły mnie do szału), wyszło razem z przesyłką 54 zł. Są świetne. http://www.armscorpsmodels.com.au/ACM35876.html I nie mozna było sie pochwalić wcześniej co by koledzy z forum mogli sobie też takowe zapodać?? Ślad po wypychaczu na oparciu siedzenie kierowcy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Szlufki świetne, mnie też te Eduardowe zniechęcały do ich przyklejania. Model miażdżitsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Eduard przesadził, ja tego nawet nie mogłem w palce chwycić, a o wygięciu chociaż kilku takich samych nie było mowy,(nie będę przytaczał jakich wyrazów używałem podczas walki z tym ) więc zacząłem szukać, i znalazłem Dobre oko Piotrze masz, Academy jest mistrzem wypychaczy, a że nie za bardzo wiedziałem jak to usunąć i nie zniszczyć detali obok, to zdecydowałem się to zostawić i w dalszym montażu czymś zasłonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 A tych w komorze silnikowej nie będzie widać??przewieś kurtke lub kamizelkę przez oparcie i będzie git ale i tak Hańba Ci żeś nie dał cynku z tym zakupem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Te w komorze silnika będą całkowicie niewidoczne, więc dałem sobie z nimi spokój. Tak jak mówisz, przez fotel coś tam przewieszę. No tak, wstyd mi za te szlufki Ale kontakt ze sprzedającym jest bardzo dobry, więc nie powinieneś mieć problemu z kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Słabi z was zawodnicy ja na moim M2A2 wykleiłem coś ze 30szt tych zapinek dobrze że Edek dał więcej bo coś z 10 zgubiłem a ile się przy tym k......ew posypało . Jedna rzecz mnie zastanawia ten silnik to będzie tylko za siatką i już żadnych osłon pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Słabi z was zawodnicy Bo życie jest wystarczająco do d..y co by się stresować dodatkowo!Należy je sobie ułatwiać i umilać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Otóż to Piotrze Adams , jak się dobrze przyjrzysz, to zdjęte osłony leżą na ławce desantu, koncepcje miałem taką, że wóz stoi, a załoga coś tam grzebie przy silniku. Tymczasem całość wygląda tak, zacząłem już montować kabelki, jak tylko je skończę, to zabieram się za malowanie środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 A skąd masz taki sliczny bezrękawnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Kamizelka jak i reszta bambetli pochodzi z zestawu Legend LF1054 "IDF Tank Accessory set". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Kamizelka jak i reszta bambetli pochodzi z zestawu Legend LF1054 "IDF Tank Accessory set". Oż Ty!!!Nienawidzę Cię!!! A co to za dziwności na dole obok drewnianych skrzynek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Wyrzutnie granatów dymnych IS-6 i IS-10, szeroko stosowane w izraelskiej pancerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Będziesz to montował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2015 Oczywiście, będą IS-10 Pojazd wygląda wtedy bardziej bojowo, oczywiście nie obędzie się bez przeróbek w dodatkowym pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Tak właśnie myślałem..Rób rób!!będzie na czym sie wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Za chwilę startuje ze swoja M113 z Wietnamu, więc widzę jak dużo rózni się wnętrze w obu wersjach. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2015 Wnętrze izraelskiego wariantu M113 w oryginale różni się jeszcze bardziej od amerykańskiej, na ścianie naprzeciwko radiostacji powinna być cała półka na zapasowe magazynki, ale nie chciałem się już w to bawić, bo bym pewnie nigdy tego modelu nie skończył, a ma być bezstresowo i na luzie Kurcze, kiedyś nie lubiłem M113, bo to takie pudło, ale teraz coraz bardziej się do nich przekonuje. W szafie od dawna czeka kolejny, tym razem Fitter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi