piotrkur Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 A co to za ustrojstwo na druszlaku to białe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2015 A co to za ustrojstwo na druszlaku to białe?? Biały polistyren Te durszlaki są z początku czymś pokrywane, nie wiem co to, jedno jest pewne, że po pewnym czasie to wszystko odpada I to mniej więcej chciałem odwzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2015 Dzięki Bulik, tak też mi się wydawało, że to jakieś tworzywo sztuczne. Faktycznie, na najnowszych, i w ogóle na większości M113 tego nie ma, ale chciałem jakoś urozmaicić moją pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2015 Miał powstać drugi bok, a wziąłem się dla odmiany za przód Wyciąłem w boku otwór na wyrzutnię granatów, muszę też dorobić jakiś stelaż do którego przymocuję przedni fragment pancerza, bo to co proponuje Eduard jest nie do przyjęcia, i wszystko by się połamało przy najmniejszym dotknięciu. Póki co nie ma z pancerzem żadnych problemów, przy spasowaniu na sucho przód ładnie łączy się z bokiem. Odetchnąłem z ulgą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Pięknie wygląda, a to widzę nie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Dajesz dalej!te śruby nie za duże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 I na wydechu szef do likwidacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2015 Dzięki chłopaki za doping! Piotrze, tak, śrubki są nieco za duże, mają 0,8mm, jakby były 0,5 to by lepiej wyglądało. Te 0,8mm to najmniejsze jakie robi Meng, niestety w tym wypadku muszę użyć słowa, którego nie lubię, czyli "kompromis". Jakbym zaczął je ściągać, i szukać nowych, to model by dołączył do kolejnych nieskończonych. Ale na żywo wydają się mniejsze. Co do rury, cały czas ważą się jej losy, dlatego jest nieobrobiona. Chyba ulegnę sugestii i faktycznie wystrugam nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Po całym weekendzie zmagań powstał stelaż pod przednią sekcje pancerza Toga. Nie jest na pewno zgodny na 100% z oryginałem, zbyt dużo było tu domysłów, ale nic lepszego nie wymyślę, a praktycznie wszystko zniknie pod pancerzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 To jak to skończysz przód to już chyba daleko do malowania nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 To jak to skończysz przód to już chyba daleko do malowania nie będzie? a tak na poważnie ,to czemu płodziłeś ten stelaż sam?o wyrzutnikach i ich mocowaniu wiem..czyżby "Edek" się nie popisał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2016 To jak to skończysz przód to już chyba daleko do malowania nie będzie? Niby tak, ale bardzo nie lubię malować, więc znając siebie będę odwlekał ten moment jak najdłużej się da, pod byle pretekstem Piotrze, stelaż robiłem sam, bo Eduard takowego w ogóle nie przewidział... Instrukcja każe przykleić przednią sekcję pancerza wprost do boków. Nie dosyć, że trudno by było to zrobić prosto, to taka licha konstrukcja rozpadła by się pod byle dotknięciem, nie mówiąc już o ziejącej pustce pomiędzy pancerzem, a kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 No to dobrze że zrobiłeś ten stelaż-będzie się na czym wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2016 Przednia sekcja pancerza wylądowała w końcu na swoim miejscu, przybyło też na niej detali, ale jeszcze trochę dojdzie Na szybko 3 zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Ale kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Jest świetny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Kurtka na wacie, niezły wypas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2016 Dzięki koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Bartek, Twoje modele zawsze wyjątkowo porządnie wyglądają na tym etapie Muszę sobie przypomnieć, zerkając w Twój profil, czy jakikolwiek przeszedł do etapu następnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2016 Tylko Achzarit doczekał finiszu, a było to z 8 lat temu. Hańba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 a było to z 8 lat temu. Hańba! I tu masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 Prace mają się już ku końcowi. Z przodu pojawiły się wyrzutnie granatów. Miały być wyrzutnie IS-10, jednak zdecydowałem się na IS-6, a to z powodu tego, że te które miałem nie nadawały się do użycia, a po za tym jest trochę ciekawiej. Na dowód, że takie modyfikacje miały miejsce zamieszczam zdjęcie. Zamontuję jeszcze dwa karabiny FN-Mag dla załogi, dołożę trochę bambetli, i zaczynam malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Kapitalnie się to prezentuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 To z przodu to szmata w niedalekiej przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 Dzięki. To z przodu to będzie zawieszka z numerem taktycznym, tak jak i po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi