Barthass Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Nie, M113 miał silnik benzynowy Chrysler 75M (V8, 156kW) od wersji A1 zamieniono go na silnik diesla Detroit Diesel 6V53 (V6, 215kW). A później to już cała masa modyfikacji- turbosprężarki, itp. Ot, co kraj to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 Chyba mam odpowiedni kolor Model Mastera (pale green) któy załatwi sprawę jak trzeba. Bardzo dziękuję za foty wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Ja do mojego zamówiłem sobie Vallejo Green Sky, mam nadzieję, że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Lipca 2015 Autor Share Napisano 12 Lipca 2015 Mam nadieję, że się to nada? Ponoć daje radę jako odwzorowanie koloru stosowanego w M113. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Bardzo fajny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Ja tam użyłem Humbrola 90 jest bardziej "płaski" niż MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Lipca 2015 Autor Share Napisano 12 Lipca 2015 Ważne, że kolor podobny do tego co ma być zamiast błędnego - białego. Teraz muszę wykonać od podstaw zbiornik na Diesla zamiast benzyniaka zestawowego, który występował tylko we wczesnych wersjach z białym wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Lipca 2015 Autor Share Napisano 17 Lipca 2015 Powoli wnętrze zaczyna coś przypominać. Wykonuje wersję póxniejsza z silnikiem Diesel'a. Dlatego należało wymienić zbiornik we wnętrzu z zestawowego benzynowego na nowy. Oba boki wnętrza z żywicy, przy siedzeniu kierowcy doszło kila blaszek. Dorobiłem też okablowanie wnętrza. Wkrótce kolejne odsłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 17 Lipca 2015 Share Napisano 17 Lipca 2015 Na tych się nie znam,ale zaglądam z ciekawością. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Lipca 2015 Autor Share Napisano 19 Lipca 2015 Witam ponownie. Przy budowie wnętrza postanowiłem wysilić się na coś oryginalnego. Mianowicie wiele załóg po przyjeździe do Wietnamu, od razu demontowała boczne siedzenia przy ścianach, gdyż przy tak słabym opancerzeniu jakikolwiek pocisk ppanc. przebijał go bez problemu. Często za pomocą modyfikacji polowych wykonywano jakieś skrzynie lub kosze na sprzęt. U mnie będzie podobnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 A skąd masz to cudo po prawej stronie z przodu przedziału desantowego?????(Wlot powietrza?filtr??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Kurczę, nie za bardzo jadowita ta zieleń? Chyba sporo bledsza powinna być. Może by rozjaśnić lekko? Jestem "Za"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 Wszelkie elementy żywiczne pochodzą z zestawu "Iron Division" - firmy, która jak wiele innych już nie istnieje, a robiła ciekawe el. do amerykańskich pojazdów. Element o który pytasz to urządzenie do ogrzewania pojazdu. Niestety będzie trzeba to zdemontować, bo w Wietnamie go nie używali. Co do koloru, to całośc będzie raz jeszcze przemalowana na odpowiedni kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Lipca 2015 Autor Share Napisano 23 Lipca 2015 Witajcie, Kolejne foty z budowy. Wywaliłem ogrzewacz wnętrza i skrzynie, które jeszcze przerobię, bo były lekko za wysokie. Powoli powstaje tez załoga. Wykorzystuje też niektóre blachy z wersji "Zelda" Ekipa Farby, które będą użyte, w tym ta specjalna do wnętrza. Nie bać się i komentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Masz już pomysł na malowanie ? Będzie SF czy według jakiegoś realnego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 Na 90% będzie to Lee Anne Jeden z nielicznych M113 wyposażony w 106 mm działo bezodrzutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Do wnętrza wkleiłbyś jakieś plakaty z laskami . Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 ^^ To byłby mega klimatyczny dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Albo nazistowską flagę jak w "Plutonie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 Nie wykluczam żadnych wariacji we wnętrzu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 No i??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 .. i proszę Kolor wnętrza zmieniony na właściwszy. Teraz kolejne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 A będziesz ten kolor jakoś różnicował czy tylko wash? Mój ulubiony wóz opancerzony, także weź Pan nie zepsuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2015 Masz obawy że zepsuję? :P Spokojnie, to kolor bazowy, którego jeszcze nie różnicowałem, bo nie wiedziałem czy dobry będzie. Teraz mogę nawet modulować w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Dodałem cieniowanie wewnątrz. Teraz czas na wash i kalki wewnętrzne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi